Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zalamanaaa

zmiana szkoly

Polecane posty

Ukonczylam gimnazjum z dobrymi wynikami w nauce i z czerownym paskiem.. egzamin tez mi poszedl nawet niezle. Mam powazny problem, mianowicie mialam do wyboru lepsze liceum z renomą ( które jest 20 kilometrów od domu) i gorsze liceum bez renomy ( okolo 7 km. od domu). w koncu podjelam decyzje i wybralam to liceum bez renomy i nawet zlozylam tam juz oryginaly.. potem jednak zaczelam tego zalowac z pewnych docinkow moich kolegow.. typu: dobrze sie uczysz i w ogule a idziesz do szkoly do korej chodza same nieuki.. i to wszystko sprawilo ze przenioslam oryginaly do tego drugiego liceum z renoma.. Minąl tydzien nauki a ja jestem kompletnie zalamana.. klimat szkoly jest do kitu.. klasa tak samo, a nauki jest tyle ze szok. Czuje sie tam beznadziejnie i nie chce tam chodic do szkoly.. rozmawialam na ten temat z rodzicami i oni mowia zebym pochodzila jeszcze tydzien i zebym sie nie poddawala.. ja jednak nei chce tam juz chodzi ani dnia wiecej.. Rozmawialm z kolezanka co chodzi do kalsy do ktorej ja chcesie przepisac i mowi ze klasa jest fajna i ogole.. i teraz tymbardziej chce sie przenisc.. chcialabym sie przeniesc znow ale nie wiem czy szkola mnie znow przyjmie skoro kiedys juz wyjelam z tamtad oryginaly.. Co o tym sadzicie jest jakas szansa na przeniesienie? Prosze o pomoc

Gość hehhe tak to jest
jak sie chodzi do dupiatego gimnazjum ;/ Moja droga w kazdym liceum z renoma jest tyle nauki ;/

Gość każdy wie że
taka prymuska, a takie byki sadzi? :O

Gość a co Ci szkodzi
pójść i zapytać a nuż Cię przyjmą jak nie zaryzykujesz to się nie dowiesz trzymaj się :) do odważnych swiat należy a jak Ci odmówią to przynajmniej będziesz miała satysfakcję, ze próbowałaś i nie stchórzyłaś, z resztą tam chyba nie gryzą ;)

Gość Zygfryd de Trąba
Zanim zmienisz szkołę sprawdź dokładnie jak ona wygląda "od środka". Opinia koleżanki może byc odmienna od twojej. Kilka razy odwiedz koleżankę w jej szkole - żeby zobaczyć jacy ludzie są w klasie do której miałabyś się przenieść, bo czasem jest tak żę jak przeniesiesz papiery to dopiero wtedy zoabczysz zalety swoejj bylej szkoly :). Nauką się nie przejmuj, decyzję o przeniesieniu przemyśl - ale jeśli fakytycznie uznasz że trzeba to przeciez mozna to zrobic. A i jeszcze jedno - zadna szkola nei jest idealna.

ja slyszlam ze raczej nie ma problemu z przeniesieniem.. ale Do: każdy wie że.. Pisze z błedami bo sie spieszyłam.. Ja chodzilam do gimnazjum w którym praktycznie sie nie uczylam.. i teraz jest mi się cięzko przestawic.. Z nauką moze bym jeszcze dala rade ale klimat tej szkoly jest beznadziejny..

gdybym ja przeniosła się do liceum, w którym jest \"fajna atmosfera\", to pewnie teraz razem z koleżankami chodziłabym do jakiegoś podrzędnego studium albo dostałabym się jedynie na prywatną uczelnię mi wystarczy kilka, 2-3 zajebiste osoby, niż cała klasa z \"atmosferą\"

Gość fghdg
wiesz to dopiero pierwszy tydzień to wiesz u nas tez jak na razie nie jest super bo ja też ucze sie w dobrej szkole ale kurde no cała klasa kujonów :(

w liceum na srednim poziome jest zapierdol jak nigdzie... ;) to normalka.... LICEUM WITA.. jak ci zle to idz do zawodowy ;)

Gość tythyu
ja też miałam do wyboru liceum słabe i lepsze oddalone od mojego domu o ok.40km, wybrałam to drugie, początki były fatalne, tak jak ty chciałam sie przenosic, klasa mi nie odpowiadała, nie mogłam sie przyzwyczaić do większego miasta, ale jakoś wytrzymałam, pierwszy miesiąc jest najgorszy, był płacz, ale teraz jest ok lepiej nie przenos sie ,pomyśl o przyszłości, bedzie ci łatwiej na studiach po tym liceum z renomą

Gość fghdg
to jak jest z tym przyjęciem na studia oni patrza n a poziom liceum czy tylko na wyniki w nauce w byle jakim liceum?

Gość tythyu
wydaje mi się ze na wyniki, ale wiadomo w tym lepszym liecum na pewno lepiej cie przygotuja niz w marnym

Gość patrzą na wyniki matury
a nie na liceum :o 🖐️

Gość domi....uk
hej,tez kiedys bylam w takiej sytuaji.wybralalm najpierw licuem z renoma ,ale okazalo sie beznadzijene,klasa b yla taka sobie,w sumie to nie za bardzo ludzi znalam,bo roku sie przenioslam do innego liceum,o nizszym pozionmie i powime,szczerze to byla jedena z najlepszych decyzji jaka podjela. mature zdalam lepiej niz najlepsza uczennica z tego mojego pierwszego liceum,teraz studiuje w londynie.chcociaz klasa z drugiego licuem byla bezndziejna ,jakos z nimi wytrzymalam 2 lata....nie ma czym pzrejmowac,uwierz mik to tylko szkola,jak zaczniesz dorosle zycie to wtedy zobaczysz ze nie warto btlo o tym nawet myslec. szczerze,szkola jest nie wazena,jezeli chcesz sie nauczyc to sie nauczysz i tyle,najwazniejsza jest twoja motywacja.moja dobra rada to ucz ise tylko z tych przedmiotow ktore ci sie przydadza na studiach,jezeli wiesz na jaki kireunek pojdziesz no i jakiegos jezyka. powodzenia

ale to dopiero początek,a za jakis miesiąc zobaczysz poznasz lepiej ludzi i bedzie spoko, ja jeszcze w czasach liceum miałam to samo, ale nie przeniosłam sie i skonczylam lepsze liceum niz moje koleżanki , tez chciałam sie przenosic bo bylam tam sama a reszta moich kumpelek taka fajna luzacka szkoła wszystkie razem a ja poszłam do renomowanego liceum sama i nie żałuje,tez mialam takie dylematy a minal dopiero tydzien ja mysle ze sie przyzwyczaisz nie patrz na ludzi i kolezanki

Gość lclcllclclcll
Dziewczyno, to jest twoja przyszłość, matura i studia. Zastanów się, na co stawiasz w życiu: luz i lenistwo, czy pracę i wyniki. Po złym liceum nie dostaniesz się nigdzie. Poza tym to jest dopiero pierwszy tydzień! Daj sobie czas do końca pierwszego półrocza. jak się nie przyzwyczaisz i dalej będziesz nieszcześliwa - wtedy pomyśl o przenoszeniu.

ja jestem za tym zebys sie nie przenosiła ale jak napisałas ze sie nie uczyłas w gminazjum i ciezko ci sie bedzioe przestawic to o czym mowa, co chcesz robic po tym liceum :P wez sie teraz od początku za nauke, przestawiaj sie :) przyjaźnie i dobra atmosfera same przyjdą