Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytajaca mama..

Poradzcie ludzie kochani...

Polecane posty

Gość Pytajaca mama..

wlasnie zmieniam mieszkanie, musze sie do konca miesiaca przeprowadzic a dzisiaj lub jutro zaczynam robic pokoj mojej 10-cio letniej corki. I teraz mam dylemat, co polozyc u niej w pokoju na podloge....wykladzine dywanowa, panele, parkiet czy wykladzine PCV? Chcialabym zeby mogla sie tam przytulnie czuc i byloby jej cieplo jezeli bedzie chodzila po pokoju na boso. Poradzcie co najlepsze!!!

radziłabym panele - łatwe do mycia , obok łóżka mały dywanik - są fajne w IKEA - dzieciakom sie podobaja . Odradzam wykładzine dywanową - to taki troszke pojemnik na brud i wszelakie roztocza powodzenia

Gość ..też mama
wykladzine dywanowa- ja osobiście odradzam, nawet jeśli kupisz wykładzine lepszej jakości- wszelkie plamy zabrudzenia ciężko domyć poza tym taka wykłądzina wygląda ładnie przez krótki okres czasu i szybko sie niszczy wykladzine PCV- jakoś mi sie nie widzi... moja córka ma w pokoju panele tylko takie lepszej jakości i narazie są ok, ale ma je 1,5roku dopiero wiec nie wykluczam że za jakis czas się porysują czy cos do tego ma dywanik oczywiscie jak to mała dziewczynka różowy :D wiec nie chdozi po podłodze bezposrednio

Gość Pytajaca mama..
Trudno jest mi sie zdecydowac... czy panele nie sa zbyt "glosne"? pod jej dzieciecym pokojem mieszka starsza pani i nie chcialabym jej zycia uprzykszac stukami a moja corka ciagle ma gosci :). Czy bylabym w stanie samodzielnie polozyc panele?

Gość kaktusova
panele albo parkiet (ze wskazaniem na parkiet - trwalszy). zawsze jakis dywanik mozna na tym polozyc i podkleic od dolu, zeby sie nie slizgal po podlodze. wykladzina latwo sie brudzi, kazda plame po rozlanym soczku trzeba od razu szorowac, nie mowiac o kurzu, piasku i podobnych cudach. gola, drewniana podloge przejedziesz odkurzaczem w 2 minuty i po problemie.

Gość ..też mama
co do 'głosnosci' to sie nie zastanawiałam nad tym bo mieszkamy w domu wiec ten problem odpada:)

Gość Pytajaca mama..
a na co musze zwracac uwage przy kupnie paneli podlogowych?

Gość Pytajaca mama..
maz sie niestety na tym nie zna w ogole... :(

Gość Pytajaca mama..
Zna sie na wielu innych rzeczach o ktorych Ty nawet nie masz pojecia :) ...nie kazdy musi sie znac na panelach...