Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obloczeek

jaki jezyk obcy warto studiowac?

Polecane posty

Gość obloczeek

po jakim sa wieksze perspektywy pracy?

Gość apuje
w Polsce? zaden:) wiem z własnego doswiadczenia. Moja epoka była nieprzygotowana na ludzi z jezykiem..

Gość chiński to przyszłość

wiadomo, że angielski trzeba znać, ale poza tym, jako drugi? musisz wybrać sobie jakiś kierunek działan, od razu obstawiać, zależy co studiujesz/ jaki masz zawód jak jesteś np kosmetyczką - francuski, jak mieszkasz na ZACHODZIE POLSKI - NIEMIECKI najlepiej wybeirz taki, króry Ci sie podoba, łatweij będzie Ci sie uczyć

Gość obloczeek
a co myslicie o rosyjskim? jakie sa perspektywy pracy?

a, Ty sie zastanawiasz nad wyborem filologii? idź na iberystykę, rusycystyka tylko jako drugi fakultet - jeśli chcesz mieć pracę; czasami nie trzeba znać hiszpańskiego - w mniejszych miastach, można zacząc od początku - tak jak i na prywatnych uczelniach ale już rusycystyka z ekonomią to nie jest źle, sama rusycystyka - trochę ryzykowne

Gość uczcie sie jezykow o
Ja znam biegle angielski i niemiecki, do tego ukończyłam filologię serbską na UJ, gdzie poznałam w zaawansowanym stopniu serbski, chorwacki i macedoński (dzięki licznym wyjazdom na Bałkany - szkoły językowe, kilka semestrów w Serbii i Macedonii, etc.). Ze znalezieniem pracy nie miałam żadnego problemu, tak więc czasami warto się pokusić o języki mniej popularne ;). Ponadto polecam rosyjski - dzięki temu nie będziecie mieli problemów ze zrozumieniem większości języków słowiańskich. Dobrze, że znamy polski ^^.

Gość inny kwiat
ja tez zastanawiam sie nad rosyjskim ale boje sie ze to strata czasu i kasy

Gość jakalala
ja studiuje rosyjski. jednk chyba bede musiala sie zakrecic jesczze kolo jakies kierunku typu rachunkowowc czy inne bzdety. ni nam angielskiego i to mnie boli.nie moge sienauczyc tego jezyka:O

Gość inny kwiat
jakalala ---> a jakie masz plany po rosyjskim? nie boisz sie ze nie bedzie pracy bo chyba po ang jest latwiej

ja studiuje germanistyke a do tego jeszcze bede miala angielski.. No i za jakies dwa lata mysle o studiowaniu jakiejs administracji europejskiej lub cos w tym stylu:) mysle, ze to dosc niezly pomysl. bo na typowa ekonomie czy rachunkowosc to nie pojde, jestem noga z matmy;)

Gość jakalala
planuje ak doszlifowac jezyk, zeby pozniej zostac tlumaczem przysieglym. jednak, nie wiem jak to bedzie, wiec zrobie jeszcze jakis papierek w czyms zwiazanym z rachunkowoscia, sama nie wiem dokladnie..

Gość gość
Mysle,ze moze niemiecki byc przydatnym językiem :) Ja go bardzo lubie i planuje wyjechac do niemiec do pracy

Gość gość
No ja sie zdecydowalam na germanistyke, całe wakacje chodzilam na intensywny kurs do http://www.warszawa.oei.org.pl/ zeby sie podszkolić i od pazdziernika zaczęlam teraz studia :D Mam nadzieje, ze bedzie fajnie!

Gość gość
Niemiecki jest przydatny. Duzo fajnych facetuf :)

Gość gość
Niemiecki i Japoński. Polecam naukę w Open School w Poznaniu.

Gość gość
Jak dla mnie nauka w Open School w Poznaniu to dobry wybór.

Gość gość
Teraz bardzo przyszłościowe są wszystkie języki orientalne. :) Ja obecnie uczę się japońskiego i arabskiego w http://www.makilen.pl/ . Jestem zadowolona z poziomu szkoły i wiem, że później dużo łatwiej będzie mi znaleźć dobrą pracę.

Gość gość
moim zdaniem zawsze warto uczyć się jeżyków naszych sąsiadów. Ja osobiście szlifuje rosyjski na kursach w tej szkole językowej http://www.jezykrosyjski.com.pl w Warszawie. Mają świetną kadrę i można wziąć u nich indywidualne lekcje, a to moim zdaniem duży plus.