Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika....

woda i napoje JUPIK !!!!

Polecane posty

Gość gość
ale żałosna reklama ewidentnie widać że jakiś żałosny przedstawiciel handlowy pisze jaki jupik jest super ... stewia... tak ale na pierwszym miejscu w skaldzie jest CUKIER czyli takie samo g/o/w/n/o jak inne napoje.

Gość gość
Ja widze tak jak teraz jest w soku Jupik ze cukier zastepuje sie stewią i to na pewno bardzo dobrze.

Gość kammmila23
Moje dziecko w sumie pije wszystko co co u podam.Ale Jupik truskawkowy lubi szczególnei. No przeciez nie sama wodą człowiek zyje. Zresztą ja tez go bardzo lubie.

Gość gość
Tylko częściowo zastąpiono cukier stewią, ale tak czy siak moje dziec***iją i lubią ten napój.

Gość gość
przez durne matki próchnica szaleje juz u niemowląt

Gość gość
Ale kurcze dziewczyny i mamy te napoje są naprawde dobre. I też jest tak ze nasze dzieci je lubią.

Gość gość
woda w zupełności wystarczy

Gość gość
stevia to takie samo goowno jak i reszta edulkorantow. Nie moie oroslinie tylko o "slodziku" stevia.... ktory w swoim skladzie rosliny ma srednio 2 procent :P Osobiscie wole dziecku dac odrobine cukru trzcinowego niz te wszystkie sztuczne slodziki :O... albo sama chodowac roslinke pt stevia ;) w doniczce w domu i tym wszystko slodzoc :P

Gość gość
O co chodzi z tą roślinką - stewią ? Jak Ty nia dosładzasz napoje ? Jestem bardzo ciekawa.

Gość gość
Poszukaj sobie w googlach "Stevia rebaudiana"

Powiedz dziecku żeby piło tylko wodę - jasne już to widzę. Sama jestem matką dwójki dzieciaczków i wiem, że woda nie ma u nich brania - jedynie gdy na prawdę nie ma nic innego pod ręka, a są spragnione... Staram się mimo wzystko zwracac uwage na to co podaję moim dzieciom i najlepiej jeśli napoje nie maja konserwantów i aspartanów. W tym przypadku dobry będzie Jupik czy też Jupik aqua.

Gość gość
Nie róbcie z ludzi idiotów. Patrzyłam ostatnio na skład tego srupika: na samym początku syrop glukozowo-fruktozowy, czyli najgorsze świństwo, powodujące otyłość, cukrzycę... stewii to tam ilość śladowa... OSZUSTWO!

Gość Zuzzzanna28
A chociazby jupik multiwitamina: woda , soki owocowe z zagęszczonych soków z: jabłek, pomarańczy, cytryn, winogron, mandarynek, ananasów, moreli, marakui, mango, bananów, guawy, papai, brzoskwiń (20%) , cukier , syrop glukozowo-fruktozowy , regulator kwasowości - kwas cytrynowy , aromaty , przeciwutleniacz - kwas askorbinowy , barwniki: karoteny, beta-apo-8\'-karotenal (C30) , substancja słodząca - glikozydy stewiolowe , substancje wzbogacające: niacyna, kwas pantotenowy, witamina B6, kwas foliowy Owszem ma w skladzie cukier - ale czy owoce nie zawieraja cukru? A syrop glukozow-fruktozowy szkodzi jesli spozywany jest w DUŻYCH ilościach - w takich jak dziecko raz na jakis czas wypije sobie Jupika to mu na pewno nie zaszkodzi. Pokaz mi inny napoj ze sklepowych, ktory ma stewię i np. niacyne, witamine B6 czy kwas foliowy? Jupik zdecydowanie wypada tu najlepiej. Nikt nie mówi, żeby pić TYLKO Jupika, bo wiadomo, że sama woda i domowe soki są zdrowsze, ale zwracaja uwage na to, że rzeczywiście lepiej juz podać Jupika niż jakis inny sok pełen konserwantów i samych cukrów... Wszystko z rozsądkiem !

Gość gość
Jesli chodzi o dosładzanie Jupika to stewia jest ok, i na pewno własnei jesli chodzi o dosładzanie to jest to zdrowsze i na pewno wyjdzie nam na zdrowie.

Gość gość
nie wierze, ze chodzimy po sklepach i nie kupujemy same rzeczy bez cukru itp. To jest niemozliwe! Nawet kompoty dosładzamy bo przeciez dzieciaki by tego nie tknely inaczej. Jak mam do wyboru oferte ze sklepu to zawsze wybieram jupika bo jest bezpieczny dla dzieci.

Gość maminka77
Jasne ze nie ma takiej mozliwosci. Ja wiem, że nie mamy czasu na robienie kompocików, weków itp. Kiedys babcie i mamy robily ale teraz to sa wyjatki. Dlatego zwracajmy uwage na to co kupujemy i na sklad bo sa dostepne rozne wynalazki, a my mamy po to rozum zeby wybierac.Jupik jest ok, bez konserwantów, bez chemii i do tego bardzo smaczny.

Gość gość
Przestańcie spamować tym GÓÓÓÓWNEM! :o

Gość rozsadna
Kazdy ma prawo do swojej opinii a my mozemy słuchac, albo nie. Ja nie widze w jupiku nic zlego i na pewno bede kupowac chociaz widzialam wypowiedzi tez i negatywne. Jak ktos woli dawac dzieciom wode z cukrem to jego sprawa.

Gość gość
Fajnie ze zastępuje sie cukier stewią. Przez to też troszke my mamy mamy łatwiejszą droge do wyboru tych lepszych soków dla dzieci.

Gość gość
W sumie jak ktoś nie chce to nie podje. Ale jak dziecko lubi a sok jest zdrowy to ja jakoś tez nie widze przeciwskazań.

Gość gość
Zdrowy sok jest bez żadnych dosładzaczy. TYLKO I WYŁĄCZNIE. A i to w niewielkich ilościach a nie jako codzienne picie.

Gość gość
Kurrrwa, z kogo wy idi0tę robicie? Skład: "woda , soki owocowe z zagęszczonych soków z: jabłek, pomarańczy, cytryn, winogron, mandarynek, ananasów, moreli, marakui, mango, bananów, guawy, papai, brzoskwiń (20%) , cukier , syrop glukozowo-fruktozowy , regulator kwasowości - kwas cytrynowy , aromaty , przeciwutleniacz - kwas askorbinowy , barwniki: karoteny, beta-apo-8\'-karotenal (C30) , substancja słodząca - glikozydy stewiolowe , substancje wzbogacające: niacyna, kwas pantotenowy, witamina B6, kwas foliowy" To NIE JEST SOK, to jest NAPÓJ, z niewielką zawartością soków owocowych, i słodzony GŁÓWNIE CUKREM i szajsem w postaci syropu glukozowo-fruktozowego! Skład nie kłamie, stewii tam są ilości homeopatyczne!

Gość gość
123654789321456987

Gość gość
Moje dzieci tez bardzo lubią takie soki. Dobrze ze po mału wyklucza sie z nich cukry, bo bez wyrzutów sumienia mozna w takim razie podawac je dzieciom.

Gość gość
A czy zdarza sie Wam czesciej podawać takie własnie jak te wspomniane soki czy jednak gotowac kompoty ???

Gość gość
Ciekawe co byscie pisały gdyby mamy tutaj rozpisywałaby sie na temat picia napojów gazowanych. Dopiero bylby raban. I tak i tak niedobrze.

Gość gość
Jeśli dziecko ma zdrowa diete to moim zdaniem tutaj tez nie ma co przesadzać i pozwolić mu rownież na picie takich soków. Zresztą one są naprawde dobre.

Gość jovvvita2
A moje dziecko naprawde bardzo lubi ten sok. I ja zresztą pozwalam na picie na zmianę z woda.

Gość Niinnkaa
Mój synek też lubi Jupika i raz na jakiś czas pozwalam mu pić "kupne", ale przeważnie staram się podawac mu domowe soki i wodę. Jednak wiadomo dzieci im strasze tym czesciej sie buntuja przed domowym piciem i chcą czegoś ze sklepu, wiec dobrze wybierać z głową.

Gość gość
Przestańcie spamować tym GÓÓÓÓWNEM!