Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krwinka m

nietypowy problem

Polecane posty

Gość krwinka m

Nie wiem nawet jak to opisac, ale chodzi o to, ze jak dojdzie do najdrobniejszego skaleczenia, albo lepiej jak np. na nodze taka mikro krosteczke zdrapie, to sika ze mnie krew, jakby byka zarzynali. Jakby to powiedziec, krew leci niewspołmiernie do rany! Z takie malej krosteczki potrafi wyleciec tyle krwi, jakbym miala sporą rane. Co to moze byc?

możesz mieć problemy z krzepliwośćią krwi. radzę udać się do lekarza i zrobić badania

Gość krwinka m
ojej, ale nigdy tak nie mialam, wlasnie ostatanimi czasy, to sie u nie tak pojawilo. A czym to moze grozic?

Gość tak szczerze
moja kumpela to miala...za malo witaminy K....jak miala miec robiony zabieg usuwania osemki,to musiala zostac w szpitalu...podawali jej oczywiscie wit.K,ale potem jest ryzyko ze przesadzisz z iloscia i porobia sie skrzepy... a jak masz z okresem? bo ona miala taaaakie krwiste,ze w nocy musiala zmieniac 2 razy,a zakladala tampon super plus i dwie grubasne podpaski...wszystkie bylo pelne ...masakra...to ja bardzo oslabialo

Gość krwinka m
tez mam spory okres i tez wlasnie ostatnio, wszystko to tak mam od jakis 4 moze 5 miesiecy. Ale mi niestety odnowiły sie mięśniaki i akurat sam okes wtedy jest wzmożony.

Gość krwinka m
acha wlasnie dziewczyny, faktycznie cos musi byc, tym miesiacu mam krew okesowa nie czerwona, bordowa, tylko lekko czerwona taka jakby rozrzedzoną. Musze chyba ta wit K przyjmowac.

Ty śmigaj biegeim do lekarza! Też tak miałam, wykryli mi małopłytkowość, ogólnie mało fajna choroba i nie polecam ;) idź do lekarza i powiedz co i jak i poproś o skierowanie na badanie krwi na ilość płytek krwi.

Nie chcę Cię straszyć ale lepiej nie baw się w witaminki tylko do lekarza idź. Wiem że jestem przewrażliwiona na tym punkcie ale jak się przez to miało 1% szans na przeżycie to potem człowiek tak reaguje...

Gość krwinka m
ojej mialam wszystkie ostatnio badania krwi robione szczegółowe i wyszly dobrze, ale fatycznie pojde, bo przypomnialam sobie jeszcze jedn objaw, dretwienie lewej reki. Zaraz zobacze, co to ta małopłytkowość