Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokosoko

serowata wydzielina w pochwie / ????

Polecane posty

Gość kokosoko

od paru dni zauwazylam na wargach sromowych biala serowata wydzieline (narosl?) o dosc nieprzyjemnym zapachu. Po podmyciu jest ok ale po jakims czasie znow sie pojawia, nie jest tego duzo ale jest. nic mnie nie boli poza tym, nie swedzi ani nic. co to moze byc? wystarcza na to moze jakies plukanki, rumianek czy cos bo nie mam pojecia?

Gość sibi
to są upławy,do lekarza z tym bo może świadczyć o zapaleniu lub grzybicy

Gość BEA7A
Do lekarza bo to napewno grzybica. Z swojej strony moge polecic zakwaszona wode octem .1 łyzka stołowa na 1/2 l wody ze 3x dziennie.Caluski

Gość BEA7A
ps. do podmywania

Gość kasssablanca
grzybica, nic wstydliwego, idz do lekarza, przepisze tabletki dopochwowe i przejdzie, zapytaj go od razu jakiego masz uzywac zelu do higieny intymnej

Gość kokosoko
jestescie pewne ze grzybica? bez zadnych swadow i takich sprw?? bo mi to na grzybice nie wyglada....

Gość BEA7A
Pewna nie jestem ale wiem ,ze grzybica jezeli jest w szyjce na poczatku nie swedzi. Moge Ci jeszcze zaproponowac LACTOVAGINAL bez recepty.

Gość fdsfgsd
kiedys lekarz mi powiedział, że mocz zostawia taki nalot i objawy chorób ginekologicznych czesto mylone są właśnie z tym ale jak jest w praktyce to nie wiem

Gość BEA7A
kOKOSOKO i co z Toba?

Gość gfdfgdfgfg
niekonuiecznie... jezeli wlai ryba mocno to moze byc grzybica lub mozesz miec bakterie.... ale czsaem w trakcie cyklu ma sie inny rodzaj sluzu.. moze byc gesty ... no ale jezlei tenjest suchy to mozliwe zegrzybica lub bakterie... a jesli chodzi o nalot.. to kazda go ma.... robi sie po kilku godzinach po umyciu... niektorych wiecej niz kilku... mezczyzni tez go maja

Gość evelyna_a
poprostu zal .... to co na tych forach niektoe z was wypisuja to wola o pomste do nieba, a niektore rady sa wyjatkowo idiotyczne. Po 1 od powaznych problemow typu: dziwne uplawy, swiad, pieczenie jest ginekolog i czym dluzej bedziecie zwlekaly tym wieksza bakteria bedzie Wam sie w waszej "Krysi" rozrastala, tak ze goraco polecam smarowac sie kefirkiem, czosnkiem i innymi specyfikami a napewno bedziecie jeszcze zdrowsze i bedziecie lepiej pachnialy :) Po 2 te ktore pisza o zapachu swojej " Krysi" to mnie szczerze rozwalaja ... to to samo jakbyscie porownywaly swoj zapach spodpachy, badz zapach z ust. Kazda z nas ma swoj zapach idywidualny, wiec czy pachniecie pizmem, czy czosnkiem ... czy gownem - to zaleznosci tez jak dbacie o swoja higiene intymna i czy jestecie w pelni zdrowe. a po 3 - jeszcze raz przeczytam o jakimkolwiek objawie i od razu zasugerujecie ze biedna dziewczyna jest w ciazy to juz chyba zaneicham czytania takich forow. Ciaza sie zdarza, ale jest tyle chorob i tyle objawow nie zwiazanych z ciaza, ze to sie w glowie nie miesci. Wiec "doktoreczki" zaniechajcie swoich debilnych porad i zacznijcie lepiej szukac pracy w gazecie " bravo". Tam Gorace 14 chetne "polkna" taka rade .... tyle na ten temat. Reszte inteligencji pozdrawiam ;)

Gość ginekolog-amator
LEKARZ TO POLOWA SUKCESU!!! Nie bede wymieniala tu podpunktami z dyktatura co i jak macie robic :) Wazne by kobieta zrozumiala ze po wyjsciu od ginekologa kuracja sie nie konczy..nalezy jeszcze pamietac o stosowaniu sie do zalecen i przede wszystkim o uniknieciu nawrotow gdzie ow kobitka sobie pomysli skoro juz zniknal problem to juz z glowy, nie nie nie moje drogie... Pochwa jak same wiecie jest delikatnym narzadem i przyrzadem do figlarnych nocy z partnerem. To ze ty sie leczysz to nic nie znaczy, musisz rowniez zaangazowac w to swoja druga polowice. Moj partner to nawet rumianek mi parzyl i czesciej on pamietal o tym czy czegos nie przeoczylam. Do dnia dzisiejszego przemywam sie rumiankiem, jest swietnym ziolkiem antybakteryjnym.. Mi pomogla terapia domowa i wcale nie trzeba z jezykiem na wierzchu biec do ginekologa po to by nam powiedzial to samo co moze rownie dobrze powiedziec pani w aptece.. Jesli Twoje sposoby nie poprawia Twojego stanu choc w minimalnym stopniu wtedy trzeba zrobic krok do przodu (oczywiscie mowie o poczatkowej fazie) Jesli kobieta od dawna dostaje silnych uplawow pod rozna postacia i nic z tym nie robi, mozmy to smialo nazwac niedbalstwem, a jak wiadomo chcemy byc atrakcyjne dla siebie przede wszystkim i dla bliskiej nam osoby wiec nie wiem ktory facet by chcial pochylic sie nad cuchnaca perelka??? Oczywiscie dobor kosmetykow intymnych tez jest wazny..moja przygoda zaczela sie od zelu do higieny intymnej, a zgubilo mnie to ze byl tani co gorsza ze markowy. Moja rada jedynie taka ze skoro nie potrafisz rozmawiac na tematy intymne naucz sie na poczatek rozmawiac o seksie i o swoich dolegiwosciach ze swoim partnerem na pewno po takiej praktyce pojdzie lzej z ginekologiem. :))) pozdrawiam.

Gość a ja mam napisane na karteczce
ze najczesciej jest to zapalenie grzybicze, zapytaj o rade ginekologa:)

Dopadła cię grzybica pochwy ? Świąd , pieczenie, serowate upławy ? Ratuj się jak najszybciej ! Pędzisz do apteki i zielarskiego. 1. Ziele nagietka - parzysz wg instrukcji i podmywasz się jak najczęściej. Poza tym kupujesz w aptece gruszkę do nosa z długą końcówką i jak najszybciej robisz płukanie pochwy tymże wywarem. (oczywiście w temp. ciała). 2. Probiotyki: Doustnie laciobios femina i dopochwowo lactovaginal dopochwowo zaraz po płukance. Potem stosujesz wg ulotki. 3. Rezerwujesz termin do lekarza (czasem trzeba przetrwać tydzień) 4. Co dziennie podmywasz tak często jak się da i probiotyki. 5. Witamina C w dużej dawce ! Czyli zakwaszamy ! zakwaszamy ! "Żyć i chorować to proste, żyć i zachować zdrowie... "

Gość lady bronka
wg mnie najlepiej kupić maść clotrimazolum na swędzenie, lactovaginal na wyrównanie prawidłowej flory bakteryjnej w pochwie, podmywać sie 2 x dziennie, zbyt częste podmywanie tez nie jest zbyt dobre, oczywiście to w oczekiwaniu na wizyte u ginekologa. można tez udac sie do lekarza rodzinnego, będzie wiedział co przepisać.

sama tez miałam podobne problemy, oczywiscie bez lekarza się nie obędzie, sama stosowałam clotrimazolum miejscowo i provag, ten doustnie, to bakterie kwasu mlekowego ze szczepów polskich kobiet dlatego takie skuteczne

Gość mohito1980
to może być nadzerka, a równie dobrze początki grzybicy. warto kupić lactovaginal na uzupełnienie flory bakteryjnej i umówić się koniecznie do ginekologa. na forum nikt cie skutecznie nie zdiagnozuje.

Gość agula8
lactovaginal i clotrimazol jak najbardziej ale na początek albo jako wspomaganie leczenia, bo na rozwinieta grzybice to może byc za mało...

Gość albercikowa
dokładnie, lactovaginal najlepiej zastosować jako pomocnicza kuracje po leczeniu własciwym, natomiast clotrimazolum pomaga zwalczyc swędzenie, ale nie zlikwiduje problemu.

Gość gearte
Maść clotrimazolum , to tzw maść "nie zaszkodzi nie pomoże". Nagietek ma silne właściwości przeciwgrzybicze, przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, która kobieta go stosowała ta wie, że to wspaniałe kobiece zioło. Często zastosowane wcześnie ( przy pierwszych objawach) nie dopuści do namnażania się grzybów. Serdecznie polecam... Ulga jest warta zachodu. Pozdrawiam

Do czasu wizyty u ginekologa może pomóc: dbanie o higienę, utrzymywanie w czystości (i suchości, bo nieprawidłowa wydzielina dodatkowo podrażnia skórę) okolic intymnych, stosowanie preparatów zmniejszających upławy i odbudowujących florę bakteryjną (np,. w postaci żelu dopochwowego), powstrzymywanie się od kontaktów seksualnych, noszenie bawełnianej bielizny.

kokosoko, upławom nie muszą koniecznie towarzyszyć inne objawy, jak swędzenie, zaczerwienienie, pieczenie, brzydki zapach. Mogą one występować w różnej konfiguracji i różnym natężeniu.

Gość gość
Witam mam 15 lat i dopiero od paru dni poczulam silne swedzenie w okolicy pochwy. Na poczatku nie wiedzialam co to jest a z racji ze pare dni temu bylam nad jeziorem gdzie woda nie jest za bardzo czysta pomyslalam ze moze sie czyms tam zarazilam. Powiedzialam o tym mamie, ze swedzi mnie "tam" ale teraz jak czytam o tych wszytskich objawach ktore u mnie w 100% sie zgadzaja to nie wiem jak mam o tym mamie powiedziec. Czy to moze bys spowodowane uzywaniem tamponow? Nawet kiedy nie mialam okresu czasem ich uzywalam poniewaz ani wkladka ani nic mi nie pomagalo w maskowaniu tego zapachu. Jest jakies leczenie domowe ktore obejdzie sie bez ginekologa, ale skuteczne ?

Gość gość
Oczywiście stosowanie tamponów lub rzadkie ich wymienianie może prowadzić do wystąpienia infekcji ponieważ krew jest doskonałą pożywką dla drobnoustrojów patogennych.Nieprzyjemny zapach skutecznie hamuje Provag emulsja a gdy "coś" piecze i swędzi zawsze robię sobie taką kurację z Lactovaginalu.Jednak zawsze w razie wątpliwości lepiej udać się do lekarza, który na pewno rozwieje wszelkie wątpliwości.

Gość gość majaaa
O matko kochana, co wy proponujecie tutaj, szok. Jakieś dziwne wydzieliny? Tylko ginekolog, żadne plukanki, żadne probiotyki dopochwowo ( one potęgują tylko swędzenie i upławy), biegiem do lekarza dopóki grzyb nie rozwinął się jeszcze bardziej.

Gość Bejbigejbi
Ja jestem juz po kuracji tabletkami dopochwowymi na grzybice. Tez mialam twarozkowata wydzieline o dosc nieprzyjemnym zapachu. Aktualnie uzywam zelu dopochowego abiofem na wyregulowanie flory bakteryjnej. Jednak znowu pojawil sie jakis twarozek z ta roznica ze nie smierdzi a czuc raczej ten zel ktorego stosuje, boje sie ze mimo leczenia grzybica nie ustapila. Miala ktoras podobnie?