Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kingaxxx

Moje dziecko w przedszkolu

Polecane posty

Gość Kingaxxx

cześć wszystkim! mam taki problem, oddałam swoją małą 4 latkę do przedszkola prywatnego,w tamtym roku chodziła krótko, ale teraz jak poszła po pierwszym dniu dostała jakiegoś ataku mrugania oczkami:( pytałam się czy coś się stało wtedy w przedszkolu , opowiedziała że wzieła zabawke od koleżanki bawic, tamta zaczeła płakać pani wychowawczyni przybiegła nie wiedzac co się dzieje i nakrzyczała i szturchała moją małą:( nie wiem co robić

Gość musztarda
Jak to nie wiesz? idź do przedszkola wyjaśnić sytuację.

Gość Oczywiście j/w
Oczywiście j/w

Gość Kingaxxx
dziewczyny, byłam wyjaśnić sytuację:( no ale co z tego, Pani wychowawczyni powiedziała mi właśnie to zajście z zabawką i że poszturchała i pokrzyczała na małą:( wiecie, najbardziej mnie zaniepokoiło jeszcze rok temu jak ona chodziła z przerwami do przedszkola, ta sama Pani powiedziała na samym początku że dzieci czasami zmyślają że ona na nie krzyczy, a ona po prostu ma taki ton głosu:/ Nie wiem jak z tej sytuacji teraz wybrnąć, powiedziałam jej że nie życzę żeby ktoś moje dziecko szturchał...

Gość musztarda
Idź do dyrektorki w takim razie, co to za tłumaczenie, że poszturchała albo pokrzyczała, co to za metody?

Gość Kingaxxx
dokładnie musztarda, masz racje i zgadzam się z Toba tylko wiesz, nie chce by sie to w przyszłosci odbiło po raz kolejny na małej :( nie wiem naprawde co robić,

Gość musztarda
Nie możesz w ten sposób myśleć, to jest najgorsze co możesz zrobić. Masz zareagować ostro i zdecydowanie, chodzi o Twoje dziecko, Jego bezpieczeństwo i zdrowie psychiczne. A jeśli sytuacja potworzyłaby się mimo Twojej interwencji albo wychowawczyni w jakiś sposób "próbowałaby się odegrać" na dziecku, nie odpuściłabym. W najgorszym albo dla dziecka najlepszym wypadku, zmieniłabym przedszkole.

Tacy ludzie jak ta pani w ogole nie powinni pracowac w przedszkolu, no ludzie... co to w ogole za podejscie? Cokolwiek mala by zrobila nauczycielka nie ma prawa jej szturchnac! Krzyk to tez nie jest zadna metoda, malym dziecia trzeba tlumaczy, tlumaczyc i jeszcze raz tlumaczyc... ja sprawy bym tak nie zostawila, poszlabym do dyrektorki, nagadala i powiedziala, ze sobie ne zycze takiego traktowania dziecka, placisz za to przedszkole, wiec masz prawo wymagac odpowiedniego traktowania dziecka!

Gość karola__
chodziłam do prywatnego przedszkola z dzieckiem (miał sie przyzwyczaic) obserwowałam wszystko z boku lub siedziałam w szatnii. Powiem wam ze Panie często pokrzykiwaly na dzieci, dzieci były pozostawione same sobie. Niektóre dzieci potrafily płakac nawet ok. godziny i zadna z pan przedszkolanek nawet nie zainteresowała sie dzieckiem.

Gość Kingaxxx
krola moja tez miała tak samo płakała cały dzień w przedszkolu a pani nawet nie spytała co sie stało, i tak spuchnietymi oczkami wrociła do domku:(

Bardzo dobrze zrobiłaś że porozmawiałaś z opiekunką grupy! Ale wkurza mnie fakt co te babsko powiedziała ,,dzieci zmyślają itd" owszem widocznie ma w tej kwestii wiele na sumieniu.A rozmawiałaś może z innymi rodzicami? W każdym razie jeśli sytuacji by się powtórzyła biegiem znalazłam bym się u dyrektorki .

Gość jestem nauczycielką co
prawda w szkole ale mam też własne dziecko, zrobiłabym awanturę i postraszyła kuratorem, dziecku zaś należy powiedzieć, ze jak ktoś znów bedzie krzyczał i poszturchiwał to ma mówić dzieci w tym wieku bardzo rzadko zmyslają a juz nie o czymś takim jak krzyki i poszturchiwania krew by mnie zalała jakby tak traktowano moje dziecko

Gość Kingaxxx
ale co z tym mruganiem oczek, to musi być na tle nerwowym przecież:(

Gość prosze Was.
Moja córka w zeszłym roku chodziła do prywatnego przedszkola(750zł m-cznie:O).Jej wychowawczyni ciągle zgłaszała mi,że moje dziecko bije inne dzieci,że jest niegrzeczna,że nie tak odstawia talerz itp... Ciągle na widelcu-ze tak powiem. Moje dziecko płakało kiedy miało wejśc na salę i ciągle pytała,czy aby na pewno nie ma tam jej pani:O Kiedys,jak moja mała oblała inną dziewczynkę wodą z farbek,to pani wyszarpała moją córkę za uszy,a że mała jest sprytna i chiała jej uciec,to pani ją szarpnęła i córka uderzyła głowa o umywalke:( Po tej akcji w ogóle nie chciała chodzic do przedszkola. I co z tego,ze rozmawiałam z dyrektorka,co z tego,ze rozmaiwałam z tą kobieta(wychowawcą grupy).Nic nie pomoagało. Teraz moje dziecko chodzi do przedszkola państwowego.I nikt jej nie szarpie,nie szturcha.Panią sa miłe i nie skarżą nam codziennie na małą.U nas problemem była wychowawczyni w prywatnym przedszkolu,która lubiła tylko bardzo grzeczne dzieci.te mniej grzeczne były tepione:( Ciesze się że przeniosłam córkę.

Gość Magda25slaskie
a gdzie twoje dziecko chodziło do przedszkola? moje tez chodzi do prywatnego na śląsku. Buzka

Gość pracuję w przedszkolu
i jestem w szoku. Pani powiedziała, że szrpała dziecko? Jeśli tak, to biegiem do dyrekcji. To jest niedopuszczalne!!!!

Tu się nie ma nad czym zastanawiać, do dyrektorki biegiem. A najlepiej rozejrzeć się za innym przedszkolem, bo nie sądzę, żeby ta \"przedszkolanka\" czułą się tak pewnie bez aprobaty ze strony kierownictwa. Jak można dopuścić, żeby ktoś fizycznie i psychicznie znęcał się nad dzieckiem, bo moim zdaniem krzyczenie i poszturchiwanie, to jest właśnie to. Tym bardziej, że dziecko silnie to pzreżyło.