Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarna3

podpowiedzcie mi

Polecane posty

Gość ciezarna3

obecnie jestem w 4 miesiacu ciazy, a moj chlopak a zarazem przyszly maz jest w wojsku(w lutym wychodzi). Mamy problem, zastanawiamy sie czy powienien zostac na zawodowego. Moze ktoras z was byla w podobnej sytuacji? Jakie wynagrodzenie dostaje zolniez zawodowy? Czy jest tak jak kiedys, ze wojskowi dostaja mieszkanie? Niech ktos sie ze mna skontaktuje i mi podpowie bede wdzieczna:)

Na razie ok 1.800 zł. ale żołnierze otrzymują tez różne dodatki. Najważniejsze z nich to bezpłatne zakwaterowanie i wyżywienie w przypadku żołnierza nadterminowego i szeregowego zawodowego. Jest też bezpłatne umundurowanie i wyekwipowanie, dodatek za rozłąkę dla żołnierzy będących w związku małżeńskim, nagrody uznaniowe, dodatek za pełnioną służbę, jednorazowy zwrot kosztów przejazdu wraz z rodziną do dowolnej miejscowości w kraju. Należy się mieszkanie służbowe, z tym, że żołnierz płaci za czynsz i media. W przyszłości ma być tak, że jeśli brakuje mieszkań służbowych, żołnierz dostanie pieniądze na pokrycie kosztów wynajmu mieszkania prywatnie... No i to by bylo chyba tyle :)

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin