Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieodpowiedzialna20latka

Aborcja- w 2 tygodniu ciąży

Polecane posty

Nie interesuje mnie opinia publiczna na ten temat.Mam wlasne zdanie i wiedze na temat rozwoju czlowiek przed narodzinami.Dla mnie wszyscy moga mi powiedziec ,ze aborcja jest ok,ja mam swoje zdanie .I choc uwazam,ze to zle,nie zarzekam sie ,ze gdybym byla w trudnej sutuacje ,nie zrobilabym tego..zycie nie jest czarni biale.Zgadzam sie ,ze w polsce w tym momencie sporo ludzi jest zwolennikami aborcji,i bedzie coraz wiecej.Ale coz...moze za kilka,kilkadziesiat latpoznamy jakies zadziwiajace fakty,ktore pokaza nam jak wielkim zlem i krzywda jest aborcja...nawet wtedy pozdiemie aborcyjne nie zniknie....tak jak nie znikna zwyrodznilcy,mordercy,pedofile...w wielu krajach jest kara smierci i co??dalej sa morderstwa i inne okropne rzeczy... Taki juz ten swiat okrutny.

moja szwagerka pracuje w domu dziecka, pełnego dzieci przeciwniczek aborcji. Życzyłbym sobie aby zwolenniczki pro live, rozpoczęły dyskusję na temat choroby sierocej, a nie dyrdymałów, co się dzieją w brzuchu, w dwa tygodnie po bzykaniu.

Gość fankadzbanka
o jeny a ja moge przytaczac jakie to sa szczesliwe rodziny w ktorych jednak matka zdecydowala sie urodzic dziecko. i co tak bedziemy sie przeciagac podajac jakie przypadki?tu w gre wchodzi zdrowie matki i zycie dziecka. to chyba powazniejsze.

Gość fankadzbanka
nie bylo by dyskusji o aborcji gdybysmy troche mysleli. nie byloby niehccianych ciaz, aborcji, wyrzucania dzieci na wysypisko. seks to nie zabawa, tu w gre wchodzi zycie. ale skoro propaguje sie rozwiazlys tyl zycia, bez wartosci, a idolem jest britney spears ktora w wieku 14 lat traci dziewictwo to nic dziwnego. ludzie probuja oszukac nature, uciec od konsekwencji.tak sie nie da.

Tak po za tym ze dyskutejecie czyaborcja jest zla czy dobra to ok ale nie prosilam nikgo i nie byl to temat na ten temat wiec po co tak wielka dyskusja mala chinka jak chcesz przedstawiac sowje katolickie poglady proponuje idz na lekcje religii tam napewno bedziesz mogla wyrazic sowje poglady tutaj zreszta tez mozesz ale nikogo w tym gornie to nie interesuje wiec juz skoncz ta glupia gadanine i sie przestan wymadrzac! kazdy robi co chce, nikt tu nie pisal ze ma problem jakis syndrom itp wiec po co wogole o tym zaczynasz pisac czytaj uwaznie temat i tresc tematu zeby nie wypowiadac zbednych zdan! zegnam drogie panie ktore zrozumialy temat tej dyskusji. papa

Gość mala chinkaaa
jednak racja w tym ze na tym forum siedza polglowki po gimnazjum ktore o niczym nie maja pojecia.w glowie im aby kasa i pierdolenie.zal mi was

Gość wybaczzz
Autorko......ulżyło mi:) mała chinko.........nie emocjonuj się tak. Nikogo w ten sposób nie przekonasz. Lata temu byłam zwolenniczką aborcji, to się zmieniło ale musiałam do tego dojrzeć sama. Pozwól innym na to samo. Nikt nie lubi być pouczany, nikt nie lubi być pod presją, wtedy w człowieku automatycznie rodzi się bunt. Jeśli kobieta usunie ciążę i dozna syndromu poaborcyjnego, cóż...po prostu poniesie konsekwencje swojego uczynku. Myślę, że usuwając ciążę liczy się z tym. Oczywiście, że szkoda tych dzieci. Zwłaszcza, że aborcję można wykonywać do 12 tc a wtedy dziecko już się porusza, macha nóżkami, rączkami, kręci głowką- jest takie "żywe i ludzkie". Aborcję uważam za ohydny zabieg, wszak polega on na zmiażdżeniu i rozczłonkowaniu żywej istoty, ale nie chcę oceniać tych kobiet. Nie umiem. Chciałabym odwieść każdą z nich od tej decyzji, ale nie mam takiej mocy. Tak samo, jak nie mam mocy by sprawić aby każda matka kochała swoje dziecko, aby każde dziecko było chciane.

Wybaczzz a aiwesz jak mi ulzylo :).... teraz pozostalo mi pojsc ze zdjeciem usg do lekarza kotry mi powiedzial ze jestem w ciazy i ciekawe co na to by powiedzial :)>>> ale po co nerwy psuc. pozdrawiam

Gość Finezja43
Chinko ty nawiedzona dewoto idz wciskac te twoje kity takim półgłówkom jak ty bo juz czytać tego nie mozna masz problem sama ze sobą i chcesz zasiać go innym.Mam dwoje doroslych dzieci 24 i 21 lat ze 20 lat temu mialam usuniete tzw dwie ciaże ,nie mam żadnych syndromów i jest wiele takich osób jak ja .Ty masz jakiś syndrom swojej głupoty i mam to gdzieś co ty o tym sadzisz ja wiem swoje.Wyprodukuj w swoim organiżmie nawet całe przedszkole nikt nie bedzie ci w tym przeszkadzał.

Gość mala chinkaaa
stara a takia glupia. a czemu pozostalych dwojga dzieci nie usunelas?czyli jestes matka 4 dzieci, z tym ze 2 pozwolilas zyc a 2 zabilas.zastanawia mnie dlaczego akurat tym 2 dalas prawo zyc?nie wciskam ciemnot tylko nazywam rzeczy po imieniu.i mam pytanie.nie snilo ci sie po nocach to co zrobilas?nie zastanawialas sie jakby teraz wygladaly twoje zabite dzieci, co by robily?itp?i Ty smiesz sie nazywac matka?zal mi ciebie.

Gość
Nieodpowiedzialna20latka ------> nie czytałam wszystkich ostatnich postów, bo zrobiła się tradycyjna pyskówka z nawiedzonymi moherami w roli głównej ;) w każdym razie cieszę się Twoim szczęściem ;) to nie chodzi nawet o aborcję, ale wiadomo, że nawet jakbyś urodziła dziecko to nie byłoby tak różowo, bo to dziecko nieplanowane, a Ty bez faceta, a pewnie jeszcze studiujesz itd. być może nie powinnam tego pisać, ale dziewczyny jak chcą bezpiecznie usunąć wczesną ciążę (nie mam tu na myśli zabiegu w szpitalu, na 2-3 miesięcznym płodzie), to zbierają kasę i lecą do Anglii, tam idą do takich specjalnych klinik i usuwają farmakologicznie, jest to za darmo, albo za stosunkowo niewielką sumę. opisywała to marta_marta, tzn jak wygląda naprawdę aborcja farmakologiczna. moim zdaniem słowo \"aborcja\" tu nie do końca pasuje, bo przez propagandę no i zacofanie w Polsce to słowo kojarzy się z usuwaniem dużych płodów, filmem \"Niemy krzyk\". a tu dostajesz tabletki poronne i po krótkim czasie jest po wszystkim, wypływa tylko taki mały pęcherzyk. tu zupełnie abstrahuję od kwestii etycznych i moralnych, chcę tylko napisać, że to tak wygląda, a nie tak jak przedstawiają to osobniki pro-life. o tym procederze (wyjeżdżania na usunięcie ciąży do UK) pisały Wysokie Obcasy, a głównym motywem tego artykułu byłi to, że dziewczyny właśnie boją się iść do kliniki, zgłosić się gdzie trzeba, bo np nie znają języka i zamiast tego kupują podejrzane proszki na poronienie od ulicznych handlarzy, których zażycie może się skończyć baaardzo źle :/

Kuraiko tez slyszalam o tychwyjazdach do angli itp jednak majac mozliwosc w polsce zrobilabym to tutaj...ludzie aborcje traktuja jak zabicie 9 miesiecznego dziecka a przeciez 2 tygodniowy czy 3 tyogdniowy plod nie jest jeszcze nawet dzieckiem. kazdy ma na ten temat inne zdanie, kazdego zdanie szanuje, ale nie dyskryminujmy kobiet ktore to zrobily to byl tylko i wylacznie ich wybor, nigdy nie potepialam takich osob bo wiem ze kazda z nas moze znalesc sie w takiej sytuacji dlatego przestanmy nekac i gnebic kobiety ktore sie na to zdecydowaly mysle ze jeszcze troche a Polska dojdzie do tego ze jednak warto aby aborcja bylaczyms legalnym, po co kobiety jmaja wyjezdzac czy chowac sie po kontach usuwajac "ciaze"... A tak na marginesie mam juz swoj upragniony okres po 34 dniach :)... pozdrawiam dziewuszki :)

Gość szyszunia1986
powinna mniec okres 29 sierpnia, wiec troche mi sie spoznia.prawdopodobnie ciaza.ale nigdy przez mysl by mi nie przeszlo ze moge usunac.mam ciezka sytuacje, i dziecko skomlikuje mi troche zycie.czy kobieta ktora zabija nowo narodzone dziecko ma do tego prawo?czy tez powiesz ze to jej wolny wybor, bo nie mogla postapic inaczej?brednie.

Gość Finezja43
Cinka tez kiedyś będziesz stara i jeszcze głupsza.Jestem matka dwojga dzieci bo matka embrionów byc nie mozna i nigdy nic mi sie nie snilo z tego powodu i nie mialam i nie mam wyobrażeń bo żyje rzeczywistoscia i tak własnie nazywam rzeczy po imieniu i jestem bardzo bardzo szczesliwa a że cie to boli to nic na to nie poradzę.

Gość mala chinkaaa
a czyli jak sie jest w ciazy to nie nosi sie w sobie dziecka tylko embrion?to chyba naturalne ze czlowiek w zyciu przechodzi pewne stadia...jest embrionem, dzieckiem, mlodym, doroslym, starym...czyli wg twojego rozumowania dziecko to jszcze nie czlowiek?z wami nie da sie logicznie pogadac bo jak nie wiecie co powiedziec to zaczynacie obrazac i wyzywac od moherow.jestem ateistka, ale mam szacunek do zycia.

Gość
\"moher\" to raczej pewne spojrzenie na życie, a nie od razu pseudokatolik, który leży krzyżem w kościele, a \"po godzinach\" bluzga z nienawiścią na bliźniego :/ nie trzeba być taką osobą, żeby mieć nasrane w głowie... Nieodpowiedzialna20latka -----> to fajnie :) życzę Ci, żebyś nie musiała używać już w nicku słowa \"nieodpowiedzialna\", jeśli nie tabsy to gumka. w sumie coś tam pisałam o potencjalnym ojcu dziecka, że go nie ma, ale chyba mi się coś z innym tematem pomyliło. w każdym razie ciąża ze świeżo poznanym to fatalna wtopa by była :o

Gość mala chinkaaa
w takim razie wole miec pietno mohera niz mordercy.

Gość
weź chinka już skończ z tym wyzywaniem od morderców, ok? nawet w sądzie nie nazwą człowieka mordercą, dopóki go nie skażą, udowodnią winy. w świetle prawa aborcja nie jest morderstwem więc nie masz prawa tak o kimś pisać. kobiety robią to z różnych powodów, nie każda ma szczęśliwe życie i warunki. a w naszym kraju nie przestrzega się prawa, utrudnia się aborcję gwałconym kobietom. czy w takim razie gwałciciel jest lepszy od kobiety, która pozbyła się zarodka z gwałtu? wg ciebie pewnie tak - i to właśnie nazywam moherstwem

Gość mala chinkaaa
a powiedz mi czym sie rozni dziecko poczete z normalnego zwizaku od dziecka z gwatlu?wygladem?intelektem?mozna urodzic i oddac do adopcji a nie od razu zabijac.okay, a jak nazwiesz czyn polegajacy na rozerwaniu ciala malenstwa ktoremu bije serce, ma juz glowne organy?skoro zyje to aborcja jest morderstwem proste, nie?

Gość mala chinkaaa
kiedy brak naukowych argumentow uzywasz wiedzy potocznej albo nazywasz kogos moherem.to dla odmiany ja cie nazwe pustakiem.przeczytaj troche i wtedy sie wypowiadaj.

Gość
jak robisz farmakologicznie to nie rozrywasz żadnych organów i serca 😭 wiesz, to się postaw w sytuacji kobiety zgwałconej. albo co byś zrobiła jakby cię brutalnie zgwałcił jakiś śmierdzący facet i byś zaszła w ciążę? a takie dziecko jakby się po latach dowiedziało, że jest z gwałtu, to od razu spaprana psychika. z takich powodów taka aborcja jest legalna do kurwy pieprzonej cholery i żaden jebany lekarz nie ma prawa odmówić tego kobiecie

Gość
ja nie biorę udziału w dyskusji, bo właśnie mohery się wypowiadały. jakie naukowe argumenty? nie interesują mnie nie będę też dyskutować z tobą, bo jesteś "obrońcą życia poczętego" więc pewnie rozwieszasz w salkach parafialnych zdjęcia martwych płodów niby z aborcji, żeby małe dzieci to oglądały :o nienawidzę takich ludzi, szczerze, brzydzę się nimi.

Gość mala chinkaaa
nic nie wywieszam bo jestem ateistka i jako lekarz przedstawiam punkt widzenia medycyny.mowie ci kiedy zaczyna sie zycie.i widac ze brak ci argumentow, mowisz o gwaltach, tkankach itp. mnie to nie przekonuje.

Gość niezorientowana ......
to nielegalne nie? dalas lekarzowi łapówke? ile?

Gość Finezja43
Z ciebie chinka taki lekarz jak ze mnie siostra zakonna ,pozostaje mieć nadzieje,że zgwałci cie ktoś kilka razy za kazdym razem ze skutkiem tzw ciazy i wszystkie dzieci urodzisz .

Gość kobieta ktora nie zostala
zgwalcona nie ma prawa oceniac postepowania tej ktora zostala zgwalcona. zadnej tego nie zycze. I oby Wasze gadanie na zawsze pozostalo tylko takim pustym slowotokiem, byscie nigdy nie musialy sie przekonac jak to jest :(

Gość hipo.krytka....
ja tylko sie wtrace i powiemn ze jak myslaląm ze jestemw ciazy to dazylam do tego zeby usunac bo nie wyobrazalm sobie miec dziecko ....ale teraz gdy jadnak okazalo sie ze nie musze tego robic bo nie bylam w ciazy to wiem ze w glebi serca jestem przeciwna aborcji... Ciesze sie i w duchu dziekuje Bogu ze nie musialąm dokonywac takiego wyboru.... Chcialam bym jeszcze nadmienic ze testy ciazowe sa teraz takie ze bardzo szybko mozna wykryc czy jest sie w ciazy czy tez nie jest... Taki test szybciej nam to pokaze niz lekarz..... Druga rzecz która chciałam zauwazyc to tak ze jednak ten "pecherzyk" czyli połaczenie komorki zenskiej i plemnika, jest juz zaczatkiem zycia czy to serce mu bije czy nie ..... Wspłczujmy sobie kobiety bo to przeciez my jestesmy zostawione same sobie ..... To my musimy borykac sie z tym problemem to my mamy burze hormonow ..... i wszystkie inne objawy jakie towarzysza ciazy.... to my tracimy figure, wolnosc a stajemy sie kims kto musi ponad wszystko przezwyciezac kazdy problem.... Pomagajmy sobie... ps: przyznaje sie do tego ze jestem straszna hipokrytką...

a moja rada jest taka, poczekaj jeszcze troszke , nie dlatego zebys zmienila zdanie tylko zebys sie upewnila ze naprawde jestes w ciąży, po 2 tyg testy mogą sie mylić, a lekarz ktory ci powie ze w 2 tyg wie na 100% ze to ciąża to albo jest cudotwórcą albo chce cie naciagnąć. Po co masz czekac ?, otóż po to że kazda skorobanka jest bardzo niebezpieczna dla organizmu, zwłaszcza ze jestes tak młodziutka , jeden mały błąd lekarza, a mozesz sie pozegnać z byciem matką na zawsze. Nigdy nie jest pewne na 100% ze lekarz zrobi to dobrze chocby mial idealna opinię, zawsze jest ten 1% ryzyka, po za tym czy jestes pewna ze narkoza ci nie zaszkodzi, jesli nigdy jej nie mialas zrob wyniki, dobry lekarz powie ci jakie, zeby nic ci sie nie stało. A po za tym kazdy popełnia błędy, ale to nie znaczy ze nie moze ich naprawić , ty uważasz ze takie rozwiązanie jest dobre, więc ok, to tylko twoja decyzja wiec sie jej trzymaj i nie słuchaj tych co potępiają, tak jest najłatwiej. Jednak z racji twego wieku, dobrze gdybys wtedy miala kogos bliskiego przy sobie, np przyjaciółke, jakbys tego nie traktowała moze to być lekki wstrząs, nie mozesz wtedy być sama. trzymaj sie ciepło , a jesli bedziesz potrzebować pogadać napisz . a-maj

Gość Finezja43
Old timer chinka a niech cie mdli ja czuje sie dobrze sraj i rzygaj twoja sprawa kazdy robi co chce no to papa.

Gość mala chinkaaa
chyba zapomnielismy o jednej kwestii w tej klotni.dziecko nigdy nie jest wlasnoscia rodzicow.i to nie wazne czy jest w brzuchu matki czy jest w wieku przedszkolnym.i o tym nie nalezy zapominac.chyba nalezy przypomniec tez o znacznej liczbie nieudanych aborcji, iedy to np dziecko rodzi sie bez reki bo lekarz cos spartaczyl. zwolenniczki aborcji zyja w jakims kolorowym swiecie oderwanym od rzeczywistosci.nie zdaja sobie sprawy z licznych konsekwencji.a poza tym nalezy pietnowac lekarzy ktorzy dokonuja zabiegu przerywania ciazy.lekarz ma leczyc a nie usmiercac.przysiega hipokratesa do czegos zobowiazuje (tam jest tez mowa o aborcji). a osoba ktora wykonuje zawod lekarza hanbi sie dokonujac ukradkiem aborcji-wszystko dla kasy.