gertruda22 0 Napisano Wrzesień 9, 2008 bralam kiedys tabletki,dobrze sie po nich czułam,ale przerwalam na jakis czas i w tym czasie maialma problemy z watroba,teraz jest juz wszystko w porzadku,ale tabletek nie chce brac. Tzn chce ale czy sa takie ktore nie podrazniaja watroby? plastry odpadaja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rybenka88 0 Napisano Wrzesień 9, 2008 ja biore Yasminelle i taz mialam probemy z watroba, pozniej mialam operacje na kamienie na woreczku zolciowym a to jest jedno z drugim powiazane, i biore je dalej, jest ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość uhmm... Napisano Wrzesień 9, 2008 Ja nie miałam nigdy problemów z wątrobą,pomijając fak wystąpienia u mnie cholestazy ciężarnych w 8 miesiącu ciąży. Mimo to moj ginekolog powiedział że niestety po tym,nie będę mogła stosować antykoncepcji hormonalnej (pigułka)... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gertruda22 0 Napisano Wrzesień 9, 2008 a robisz co jaks czas badania na watrobe? i masz dobre wyniki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rybenka88 0 Napisano Wrzesień 9, 2008 nie robie badan, ale jakby bylo cos nei tak to bym czula, bo wczesneij nawet jak ugryzlam kawalek chleba to brzuch mi rosl do rozmiarow pilki i mnei bolał, a teraz juz tak nie mam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zdaje mi sie ze nie m takich Napisano Wrzesień 9, 2008 tabletek,ze wszystkie zle wplywaja na watrobe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość trzeba zrobi ć badania Napisano Wrzesień 9, 2008 zrób badania, jak wyjdą źle to niestety pozostają ci tylko plastry albo krążki Nuva Ring piszesz, że nie chcesz brać tabletek, więc nie ma nic innego. No jeszcze spirala albo prezerwatywy. Decyzję co będzie dla ciebie najlepsze powinien podjąć lekarz, po obejrzeniu wyników. To, że nie ma żadnych objawów o niczym nie świadczy ! WĄTROBA NIE BOLI !!! Boleć może woreczek żółciowy, ale zaleganie żółci nie ma nic wspólnego z braniem tabletek. Ja nie miałam żadnych objawów, a miałam bardzo złe wyniki wątrobowe i nie mogę brać tabletek. Dobrze, że zrobiłam badania przed wyborem metody antykoncepcji, bo inaczej jeszcze długo bym się nie dowiedziała, że coś jest nie tak. A lekarz nawet mi nie zaproponował badań! Dowiedziałam się o nich z internetu. Teraz mam spiralę i jestem zadowolona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gertruda22 0 Napisano Wrzesień 9, 2008 a co to sa krążki Nuva Ring? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach