Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onapytajaca__

reklamacja za klapki

Polecane posty

Gość onapytajaca__

kupiłam w czerwcu klapki japonki w Deichmannie za około 25 zł mam za nie paragon dzisiaj pekł pasek przy klapku czy moge te buty reklamowac?

Gość spróbować możesz
a jakie sa warunki gwarancji?

Tak. Ale na zwrot gotówki nie licz. Pozwolą Ci wymienić na inne za tyle samo kasy, albo będziesz musiała dopłacić różnicę. I zanieś z pudełkiem.

Poza tym reklamować możesz ZAWSZE, sprzedawca ma obowiązek spisać protokół reklamacji, nawet jeśli uważa, że Twoje żądania są bezpodstawne. Może zostać wydana decyzja, że nie masz racji, ale reklamacja musi być przyjęta. Ale Deichmann raczej wszystko rozpatruje pozytywnie.

Gość onapytajaca__
A nie bedzie ze z mojej winy pekł czy cos?? w sumie to było w czerwcxu a ile trwa gwarancja na obuwie?

Gość nie wstyd ci kupowac a potem
jeszcze reklamowac takie g.o.w.n.o? :O

Gość onapytajaca__
czemu nieby gówno?? 35 zł to nie sa małe pieniadze jak dla mmnnie

Gość najpierw kosztowaly 25 zl a
teraz juz 35? Buahaha :D I tak badziew z deichmana :O

Dwa lata. Jakiś prywaciarz na pewno by marudził, ale w Deichmannie raczej będzie pozytywnie na Twoją korzyść, ale - jak już napisałam, gotówki nie dostaniesz.

Gość onapytajaca__
sory pomyliłam sie kosztowały 35 zł sprawdziłam na paragonie kupowałam je 3 mc temu mam prawo nie pamietac:o

Nieważne skąd, nieważne za ile. Co się czepiacie?? Jakby złotówkę kosztowały, to prawo do składania reklamacji jest takie samo. Nie każdego stać na japonki za 3 stówy z Aldo.

Gość onapytajaca__
a jakie sa niby nie badziewiaste jak dla ciebie?? za 150 zł sory ale nie wszytskich na to stac wredna znerwicowana pomaranczko:)

Gość jak kupujesz taki szit to licz
sie z tym, ze sie rozpadnie w krotkim czasie :O Buty z aldo??? Buahaha gdzie wy kupujecie obuwie?? Moze w tesco na przecenie :P

Gość tak szczerze
a co w tym zlego...ja tez kupuje buty w deichmanie...z reguly na jeden,dwa sezony...po cholere wydawac na klapki mnostwo kasy,a potem sie w nich meczyc pare lat,ajk mozna miec pare roznych za ta cene

Gość onapytajaca__
to pojde z nimi do szewca zapłace 10 zł ale skoro mowicie ze to obciach isc z taka reklamacja

to nie jest zaden obciach ale powiem ci ze mi by sie nie chcialo latac z papciami do reklamacji ani do szewca po prostu bym je wywalila, i tak jesien idzie

Gość onapytajaca__
wygodne było i je lubiłam

Kiedyś też myślałam, że nie ma co sobie głowy zawracać takimi kwotami. Ale jak kiedyś reklamowała buty i mogłam sobie za to wziąć nowe jakieś inne dużo taniej, to dlaczego nie?? Po co będziesz reperować?? Japonki już się nie bardzo przydadzą, za rok kupisz nowe, a teraz możesz sobie wziąć jakieś czółenka na jesień 35 zł taniej. Nie warto??

Gość onapytajaca__
a myslisz ze wymienia japonki na czólenka?? bo moze japonki za japonki?

Nie, wymieniają na cokolwiek. Chodzi o to, że bierzesz jakieś buty o wartości tych, które oddałać. A jeśli bierzesz droższe, to dopłacasz różnicę. Nie ma znaczenia, na jakie wymieniasz. Oczywiście nie od razu, musisz odczekać 2 tygodnie jakieś na rozpatrzenie i zakładając, że Ci uznają. Ale na 90% uznają reklamację i będziesz mogła wziąć inne buty. Jest jeszcze sposób, żeby kasę odzyskać, ale to taka mała kombinacja i zaraz tu pojadą, że to obciach i że nie warto sobie głowy zawracać.

desiree83 - ale cos mi sie wydaje ze pierwsza reklamacja to jednak nie wymiana tylko naprawa, tak mnie nagle naszlo