Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobiiiita

mój mąż przyniósł dzisiaj wypłaty 600 zł ja

Polecane posty

Gość jestem fotografem
to moze zrobimy składke na rodzine autorki???

Gość nie do mopsu a do roboty
nie po pracuję i płacę podatki, żeby potem takie mamusie stały w kolejce po zasiłek, bo im cipa swędziała.

Gość zrób se jeszcze2 dzieci
to dostaniesz z MOPSU. Ja dostaje 300 zł m-cznie.

Gość helllloooooooł
do roboty, do roboty. to nie chodzi o to, że komuś isę noga powinie, ale laska napisała, że zanim zdecydowali się na dziecko było ok, bo razem pracowali. ale przecież wiedziała, że nie zostawi dzieciaka samego i ktoś z nim będzie musiał siedzieć, więc tym samym poszła na wychowawczy. jak można być tak egoistycznym? komóreczki i internet, a ona do mopsu po kasę??? do roboty! choćby wieczorami! albo przeprowadzka! co im szkodzi??? kto ich tam na zadupiu trzyma???

Gość jestem fotografem
jak se zrobic dzieciaka wiedzieli ale nie wiedza jak je teraz nakarmic dobre

Gość a dlaczego nie
a wyobraz sobie,że mielismy odłozone pieniadze ..wybacz tylko,ze nie fortune...smutne prawda?

Gość ja zarabiam kilka średnich
krajowych, ale na tel. nie wydaję tyle co ta paniusia nawet w połowie, której na zycie nie starcza. Chyba to lekka przesada... i na koniec: OSZCZĘDNOŚCIĄ I PRACĄ LUDZIE SIĘ BOGACĄ amen

Gość niec to dziecko czyjes wezmie
do bawienia

Strasznie nasz kraj jest ograniczony:-o Wspolpracuje z MOPSem i wiem jak to wyglada.Gdy przychodzi koniec roku i trzeba sie kasy pozbyc budzet zamknac to MOPS na slepo rozdaje forse.Menel brynol ktory wszystko co dostaje \"splynnia\" dostaje pod koniec roku 3000 zl.Matka samotnie wychowujaca dziecko nie pijaca dostanie 300zl.Co za chory kraj!a gdy ktos wejdzie na forum wyjdzie do ludzi zapytac co ma zrobic by polepszyc swoja sytuacje finansowa dostaje stek wyzwisk!zero emapati pomocy tylko epitety.Narkomanowi alkoholikowi pedalowi podacie reke a biednego zdeptanego czlowieka pograzycie! Autorka napisala wyraznie ze jej maz jest niepelnosprawny ze ma male dziecko i na rodzine nie moze liczyc spytala was co moze zrobic a wy scioralyscie ja na maxa a przeciez ona NIE WYCIAGA do was reki i nie prosi o kase!swinie jestescie wredne egoistki mam nadzieje ze kiedys posmakujecie biedy wstretne larwy:-o

Gość niec to dziecko czyjes wezmie
pewno masz firmowy :O

Gość pochwal się ile odłozyłaś
100?, 1000? to co odłożyłaś to trudno nazwać odłożeniem skoro już tego nie ma. Póknij sie w łeb i nie pisz tych bredni o odpłożeniu pieniędzy. Nie wiedziałaś ile kosztuje dziecko- pieluszki, ubranie, jedzenie, zabawki i cała maaaaaaasa innych rzeczy... a im starsze, to wydatki rosną. Żałosne jest to co piszesz. Zupełny brak odpowiedzialnosci. Czy wy naprawdę nie potraficie używać rozumu?

Gość hajkamajka nato
dupalala jak jest pasmo nieszczesc to jest biednemu trudno odbic sie od dna

Gość fajnie że na net i tel masz
to podstawa

jebać was psy - moj ojciec nie zyje od 6 lat PADALCU:-opiszac bieda mialam na mysli polozenie w jakim znajduje sie autorka POPAPRANCU!

Gość autorka mimo iż była w
nieciekawym położeniu to zaszła w ciążę/ tylko się pytam po co? Bo tak? Egoistką nie jest kobieta, która rodzi dziecko w wieku 30 lat bo chciała zapewnić mu przez ten czas byt, lecz taka, która decyduje się na dziecko nie mając środków do zycia. To dobiero szczyt egozimu, że dla wlasnego widzimisię płodzić dziecko. Nic z tego dobrego nie wyszło.

Jestescie cholernie zalosne zal mi was bo zero w was empati zrozumienia i checi niesiecia pomocy chociaz samym slowem jakas porada.Potraficie tylko szczekac jak te suki...Autorka jest nieszczesliwa ale wy jeszcze bardziej od niej bo ZERO W WAS CZLOWIECZENSTWA!Mam nadzieje ze w niebie nie ma internetu bo jakby JPII poczytal co piszecie to zaplakalby.Zegnam chamki powodzenia w zyciu zycze abyscie nigdy glodne nie byly wy i wasze dzieci:-o

Gość a dlaczego nie
wiem ile co kosztuje bo mam dziecko w wieku szkolnym!!!!!!!!!! nie zyje na skraju ubóstwa!!!!!! dziecko ma praktycznie wszystko!!!!!!!!!!! mam mieszkanie itp!!!!!! nie jestem zadłużona!!!!!!!!!!! a,że czasami różnie sie układa-tak!!!!i bede to podkreślac!!!

Gość małolaci to tu płodzą dzieci
a prawda w oczy kole

Gość do mantodea
to pomóż autorce zamiast kłapać bez sensu. A atorka jeszcze trochę i okaze się, że jest bogata

Gość nie wyzywaj ludzi od
chamek. Piszesz o empatii a ziejesz do innych nienawiścią. Jest wolność słowa i każdy ma prawo pisać to co uważa. Ty napisałaś i od tego autorce się byt nie poprawił.

Gość to tylko dlatego ze ktos nie w
idzi na jedno oko ma nie zakladac rodziny??????? przeciez autorka pisze ze w tym miesiacu maz byl chory i dlatego dostal mniejsza wyplate. powtarzam to po raz setny punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia. i niech sie te madre co to rodza dziecko (zazwyczaj jedno bo 2 to juz za duzo) dopiero jak sie juz dorobia za bardzo nie mądrza bo jeszcze nie wiedza co im zycie przyniesie. moze wlasnie ci biedni beda mieli wieksza pocieche ze swojego dziecka niz wy z waszych wychuchanych i wszystko majacych dzieci??

Gość czarnulkaania
jejku ale jesteście przykre i ograniczone aż czytać tego nie idzie Jedna Mantodea co ma w głowie poukładane a reszta to widać żeżycia nie znają Autorko dasz sobie radę, każdy w życiu musi spróbować i złego i dobrego tylko na każdego przyjdzie czas I właśnie bardzo dobrze że masz dziecko Pozdrawiam

Gość acha no tak dobrze ze ma
dziecko, którego nie ma za co nakarmic. polska cudowny kraj matki polki zasrane naplodzic bachorow, a potem nie miec za co wykarmicm, ale grunt ze dzieci są!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mantodea- nie jestem tutaj by spełniać czyjeś oczekiwania więcto że cie rozczarowałam to twoja sprawa. W niektórych sprawach sie zgadzamy , w niektórych nie. Przykro mi że chcesz bym pisała pod posty koleżanek.Ale zostawmy to. Pozatym nie lubie ludzi, którym jest źle w życiu a niczego nie zrobią by było lepiej bo im każda rada jest nieodpowiedniaa sami tez niczego nie wymyślą by poprawić swój status. Ja zaczynałam za przeproszeniem od gó**na i jednak jest sposób by sie dorobić. Mój mąż ma astmę więc tez jest chory i mógłby narzekać a ciężko zapieprza i tylko dlatego ma kase. Ja nie narzekam i na miejscu autorkipomyślałabym w przyszłość a nie siedziała na forum

Gość jestem zszokowana
niektórymi wypowiedziami, zero współczucia, litości... tylko wyzwiska, jak można napisać po co ci dziecko było, nie zmienicie tego ono jest, ma kochających rodziców i to jest najważniejsze! A może wpadli? co miałą utopić? ludzie!!!!! czy wy jeszcze jesteście ludzmi?

ja tak sobie mysle, ze moze ty wrocilabys do pracy, zakladam, ze zarabiasz lepiej i mniej chorujesz niz maz, a on niech zostanie z dzieckiem??? albo tak jak juz wiele osob napisalo, poszukaj jakiegos dziecka do pilnowania:) nie wiem jakie masz wyksztalcenie, doswiadczenie, ale moze poszukaj faktycznie pracy w wiekszym miescie, masz net, mozesz powysylac cv... ja wiem, ze wyjazdy na rozmowy kosztuja, ale czemu nie sprobujesz:) dziewczyny zamiast poradzic, na ciebie najechaly, niezbyt to dojrzale, ale troche racji maja. jak sama o lepszy byt nie zawalczysz to zawsze bedziesz tak zyc, wiem to z wlasnego doswiadczenia;) male dziury sa dla starych ludzi. co do internetu, wszyscy madrzy, zrezygnuj... tak, ogranicz swoj kontakt z wielkim swiatem do tv, albo i tego nie, bo prad leci... jak rozumiem internet masz w abonamencie od tepsy, bo w dziurach tylko to zwykle wchodzi w rachube. stad taki rachunek;) w przeciwienstwie do niektorych ja rozumiem, ze to sytuacja przejsciowa, sama mam niestety lepsze i gorsze miesiace, mam meza jakiego mam, uniemozliwia mi rozwoj i prace, przez jego fochy musialam zrezygnowac z wlasnej dzialalnosci:( teraz sama szukam porzadnej roboty, a nie mieszkam w malej dziurze i jedyne ofert sa za 1100-1400zl:O dolicz do tego opiekunke, dojazdy to moze 300zl bylabym do przodu... taa, zawsze cos, moge na wakacje odlozyc... wiem jak jest ciezko, kiedy nie masz kilku lat doswiadczenia za soba, albo odpowiedniego wyksztalcenia. i co, jak za cholere nie moglam zainteresowac sie fizyka czy matma, jak mam talent do pisania i lubie czytac literature popularno-naukowa, mialam isc na studia techniczne??? jestem z zawodu etykiem, ale nie chce mi sie w szkole uzerac z malolatami za grosze, szukam pracy w reklamie, w wydawnictwach, redakcjach, uwielbiam pisac, kocham prace z tekstem... i co z tego jak nie jestem nikomu potrzebna:O moge isc do tesco, albo na linie do fabryki, chociaz nawet tam mnie nie chca, bo mam \"za wysokie wyksztalcenie\"... nie uzalam sie nad soba, zeby nie bylo, ja zawsze, jak kot, spadam na cztery lapy i sobie poradze;) ciagle cos zmieniam w swoim zyciu, zeby bylo lepiej. w tym miesiacu tez bede miec nierozowo, mielismy jakies tam plany, ale trzeba bylo doplacic za mieszkanie 400zl za media, ciagle cos wypada i nie mozemy wyjsc \"na prosta\". nie brakuje, ale i nie jest super, bo jak maz przynosi 2000zl, z czego 1000zl idzie na mieszkanie, to z drugiego 1000zl utrzymac 4 osoby nie jest tak latwo. ale mozna:) (zeby nie bylo, wychodzi 8zl dziennie na osobe, ktora trzeba nakarmic, umyc, oprac, ubrac...) dla jednych to bedzie masa kasy, ja uwazam, ze jest to minimum, aby przetrwac w miare godnie. wiesz autorko, pisze to do ciebie, bo chcialabym zasiac w tobie choc szczypte optymizmu:) sprobuj cos wymyslic. dasz sobie rade;) przede wszystkim uciekaj z dziury!!! i pamietaj, miesiac ma TYLKO 30 dni:) za miesiac bedzie lepiej. masz wyjscie, wez jakas pozyczke, albo nie zrob w tym miesiacu jakichs oplat. sama musisz zdecydowac co dalej, moze w banku pozwola ci odroczyc rate??? sama chetnie bym ci pomogla, ale niestety, ze mnie tez dupa i nie moge:( dobra, to chyba tyle:) uszy do gory!!!

Na pewno wszystkie te pomaranczowe jedze ktore tak scioraly autorke pojda w niedziele do kosciolka lub pomodla sie przed snem bo przeciez w naszym kraju zyje 90% katolikow.Podobno nasz kraj to w wiekszosci ludzie wierzacy i niosacy chec pomocy tylko ja sie pytam gdzie i komu???pomaga sie w tym chorym kraju menelom a rodzine w ktorej zamiast patologii jest bieda miesza sie z blotem.Autorka wyraznie napisala ze jej maz jest inwalida wiec gdzie go zatrudnia???z kim ona ma dziecko zostawic???najlepiej napisac trzeba bylo dziecka sobie nie robic itp.i to wszysto cala pomoc.W dupie mam taka pomoc.Wystarczylo z dziewczyna pogadac nakierowac ja na odpowiednie tory zaprponowac cos a nie wyjezdzac z pyskiem!zegnam towarzystwo pelne milosci do drugiego czlowieka.Zachowalyscie sie po chamsku i nie zmienie zdania!:-oSkoro wy w taki sposob moglyscie na pomaranczowo tak potraktowac autorke to ja moge na czarno napisac co o was mysle.Zreszta ktos tu napisal ze memy wolnosc slowa.

Gość jebe was psy
nie chodzę do kościoła, o uważam, że to mentownia jest. podobne mam zdanie o tobie, ale cóż... też tego nie zmienię. i tak jak ciebie, tak i mnie gówno obchodzi to co sobie o mnie myślisz. autorka niech wypierdala do roboty, albo bierze życie w swoje ręce, a nie zrzędzi. co ona myśli? że ktoś się nad nią zlituje na kafe i da jej 5 tys??? nawet ty o mantodeo czy jakoś tak nie zaproponowałaś jej nic. i to nic nie nakarmi jej dzieciaka!

jesli autorka pierwszego potu jest jeszcze podaje maila. jak chcesz napisz domnie aja przesle ci ciuchy albo zrobie zapas jedzenia i witamin dla dziecka. pieluchy moze dorzuce. ale pod warunkiem ze sie odezwie. irminaWD@autograf.pl