Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nike Fission

Dlaczego tak jest?! głód po zjedzeniu i brak apetytu gdy długo nic nie jem?

Polecane posty

Mój problem polega na tym, że chyba mi się odwróciły mechanizmy głodu i najedzenia :o gdy długo nic nie jem, powiedzmy kilka godzin, to im dłużej to trwa, tym bardziej mam wrażenie, że nie przełknęłabym ani kęsa czegokolwiek. Natomiast, gdy już się zmuszę i zjem choćby małą ilość jakiegokolwiek jedzenia, to zaczynam się robić taka głodna, że chcę więcej i więcej, aż zaczynam się obżerać, gdzieś czytałam, że to są napady kompulsywnego jedzenia. Gdzieś też czytałam, że to mogą być jakieś nieprawidłowości w produkcji insuliny... Czy miałyście coś podobnego?

Gość Nie wmawiajcie sobie
zadnego kompulsywnego objadania sie ani zadnych innych bzdetow. To normalne. Jak zaczynasz jesc to zoladek produkuje soki trawienne ktore pobudzaja caly uklad trawienny i poruszaja mechanizm glodu. Kiedy dlugo nie jesz, zoladek wstrzymuje produkcje kwasow i po pewnym czasie przestajesz odczuwac glod. W oparciu o ten mechanizm, nie powinno sie np. zuc gumy kiedy sie jest na diecie, bo wydzielana podczas zucia slina przelykana do zoladka, pobudza go do wydzielania sokow trawiennych i tym samym inicjuje mechanizm glodu.