Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sweet Dreams II

Własnie obejrzałam film NIEZNAJOMI- ktoś widział? To chore...

Polecane posty

co było motywem takiej chorej zbrodni? bo jeśli to film oparty na faktach to musieli znac jakieś szczególy, ale skad? skad wiedzieli ze to dwie kobiety i facet? czy glowna bohaterka w koncu przezyla? i jeszcze jedno czy zlapali sprawców? o co im naprawde chodzilo? bo jesli ich nie zlapali, a rzecz miala miejsce jak napisali 11 listopada 2005 roku, to w takim razie nie minely nawet cale 3 lata i juz nakrecili o tym film ni ujmując spRAWCóW? ktokolwiek cos wie na temat tej historii? interesowal sie tym?

Oglądałam film i później znalazłam w internecie info, że wcale nie jest oparty na faktach, że to pic na wodę. A film był bardziej niepokojący niż straszny.

Gość Proktolog mówi - Kocham Cię
Wierzysz w amerykańskie filmy? :D :D:D :D :D :O :D :D :D :D

wiesz, wierzę nie wierzę to nie o to chodzi, ale jesli film jest oparty na faktach to sie o tym mowi, oczywiscie ze to zachęca widzów, ale przeciez gdyby tylko o to chodzilo to mowili by tak o kazdym filmie, a jednak tak nie jest...

Gość Proktolog mówi
Oni piszą, że wszystkie filmy są oparte na faktach. Bleer witch project (czy jak to się tam pisze) także był oparty na faktach ;)

Gość ghfgh
"Teksańska masakra..." też była na "faktach". W rzeczywistości film z prawdą pokrywał się w jedynie kilku procentach, czyli prawie wcale.

ktos w maskach napada na pewną parę w odosobnionym domku na odludziu, na początku ta jakas glupia gra pelna absurdów slychac stukanie do dzwi: jakas dzieczyna pyta " czy jest tamara" ? a pozniej zaczyna sie koszmar, sa dwie ofiary i trojka napastników nie ujawniających twarzy, na początku to wygląda jakby sie tylko bawili, straszyli ich, ale na koncu ich zabijają i odpowiadając na pytanie gl. bohareów: dlaczego my? mowią- bo byliscie w domu ! :O

Gość Kafetarianki
Typowe amerykańskie gów,no. 1001 amerykańskich horrorów dzieje się w domu na odludziu. Człowiek już tym rzyga!

Gość Kafetarianki
Sweet dreams- jesteś słodko naiwna i głupiutka 😘

o boże ,to ze mnie zbulwersował brak motywu świadczy o tym ze jetem naiwna i slodziutka? przeciez kazdemu sie to moze przytrafic, a juz najgorsze co mozna uslyszec to to ze " byliscie w domu" wrr co to ma kurde wspolnego z moją naiwnoscią? to ze uwierzylam ze film moze byc na faktach?

a wlasciwie brakiem motywu? czy tak mozna? po co? nawet jesli to nie na faktach, to przeciez moze sie tak zdarzyc:O więc pytam co moglo kierowac sprawcami takiego czynu? bo wiadomo- zlosc, nienawiść, zemsta, ale tu wychodzi na to ze nic z tych rzeczy, ze to tylko przypadek

Gość zaspana
Witam :-) właśnie staram się dowiedzieć czegoś o tych "faktach"..wczoraj obejrzałam film i jakoś wrył mi się swoją zagadkawością w umysł..być może dlatego, że jakiś czas spędziłam na long island..jest tam mnóstwo letnich domów usłanych głęboko w lesie na odludziu..i jakoś wtedy będąc nieco młodszą nie myslałam o tprzebywaniu tam jako zagrożeniu...a nie raz byłam sama..ten film poruszył mnie w pewien sposób...ale o faktach nic, nul, zero..jestem zbulwersowana! kolejny wabik !

Gość falloutgirl.
Pytanie . Nie oglądałam jeszcze tego filmu i po waszych komentarzach chyba też nie będę oglądać. Jedno mnie ciekawi . Czy na końcu dowiemy się kim byli ci ludzie ?! . Już mi się to nie podoba jeżeli nie. I jak te postacie wyglądały ?

Gość falloutgirl.
Znaczy się jak te postacie wyglądały ALE pod maską . ;/

Gość Patios
No dobra.. ale o co w ogóle chodziło? Jaki to wszystko ma sens? Czy zdania: "Czy jest Tamara" "Bo byliście w domu" "Następnym razem pojdzie łatwiej" maja cos ze soba wspolnego? Zauwazylam tez , ze na lodwoce , gdy niedoszla zona byla straszona przez kobiete w masce - nozem, bylo umieszczone zdjecie dziewczynki. Blondynki. Czy to mogla byc jedna z tych w masce w dziecinstwie? Wedlug mnie pododbna.

obejrzałam ten film z moim facetem i oboje uznaliśmy że było to zmarnowane 1,5 godziny.film jest przewidywalny, np od razu się domyślilismy co stanie się z przyjacielem, przydługawy - sceny z czołganiem trwaja z 15 min, zaczęłam już przysypiać. Odradzam, sensu też nie zauważyłam.

Gość riszka
A ja powiem tak: Wlasciwie niewazne czy ten film byl oparty na faktach czy tez nie.... Pownien tylko dac do zastanowienia ludziom by zdawali sobie sprawe z tego,ze tacy popaprancy chodza po swiecie "realnym" i naprawde nie wiele trzeba aby cos zlego moglo sie stac... Swwet- mnie to przerazilo jak ludzie potrafia byc okrutni i brutalni tyle

Wczoraj oglądnełam ten film i prawdę mówiąc, jestem głęboko zawiedziona, notabene, jak długo można chodzić po domu czy też ukrywać się? Nie mówiąc o tym, że aktorzy jacyś tacy \"przymuleni\". Myślałam, że film da mi do myslenia, aczkolwiek pozostały pytania na które nie można znaleźć odpowiedzi, bo ona po prostu nie istnieje...

wg wikipedii film byl zainpirowany przezyciem z dziecinstwa rezysera, kiedy to ktos zapukal do drzwi i zapytal sie o nieistniejaca osobe, a na drugi dzien okazalo sie ze sasiedzi zostali obrabowani. Film jest tez oparty na ksiazce o morderstwie dokonanym przez sekte Mansona. To by bylo na tyle o faktach w filmie.

a slyszeliscie o filmie ZODIAK? byl oparty na faktach, nawet 2 nakrecili o nim, mordercy nigdy nei zlapano. po 1 ekrnaizacji przyslal policji wiadomosc "czekam na lepszy film o mnie" :)

Gość wlasnia
ja ogladam film susi q