Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam domm

Czy ludzie miszkający w blokach sa biedni?

Polecane posty

Gość o ranyyyyys
vbbbbba :-) ja wąłsnie mieszkam w bloku komunalnym,nie wykupiłam jeszcze mieszkania i jak na razie nie mam zamiaru tego robic ,bo i po co :-)

Gość _ja mieszkam w bloku z lat 70
wiesz , ja tez tak mieszkalam ..ale pewnego dnia postawilam wszystko na jedna karte i woz albo przewoz wyjechalam z rodzina za granice. zaryzykowalam i udalo sie. teraz mieszkanie w bloku wynajmuje a sama mam domek. :)

Gość taki blok jak w Alternatywy 4
to fajnie sie mieszka :D

Gość o ranyyyyys
My wynajmujemy nasz dom,bo lepiej sie kalkuluje mieszkac w komunalnym mieszkaniu i kasę zbijac na wynajmowaniu domu.

Gość orbit pepermint
mieszkam w moim skormniutkim i malutkim ponad 120 metrowym mieszkaniu w centrum duzego polskiego miasta...moj pies po kilkakrotnym obiegnieciu wszystkich 4 pokoi 2 kuchni i 2 lazienek pada na twarz wyciaga biala flage i blaga o litosc....tak zapewne jestem biedna...ach ach och ja biedna przedstawicielka biedoty (chlip, chlip) .... a tak na serio to debilka zalozyla debilny temat....autorko doda elektroda na pewno sie ucieszy jak jej powiesz ze jest przedstawicielka biedoty bo mieszka w jednym z nadrozszych apartamentow w warszawie....

Gość znam osoby mieszkające ...
... w blokach o dochodach rzędu 10 tysięcy miesięcznie. Chodzi o wygodę: domów ani nowych mieszkań blisko centrum nie uświadczysz, najlepsza komunikacja miejska i najnowsze technologie (Ethernet 100 Mbit/s, kablówka ze wszystkimi kanałami) są na blokowiskach.

Gość tuuuuuu
wlasnie w bloku mieszkaja tez np samotne matki z dziecmi bo przeciez w domu trzeba palic w piecu i wogole

Biedota mieszka w kamienicach, nie w blokach. Bloki mają windy, są ocieplane, wszystkie usterki naprawia administracja, o nic nie trzeba się martwić. W nigdy nie remontowanych kamienicach mieszka biedota - to takie slumsy.

Gość orbit pepermint
no wlasnie...dach ci nie przecieknie...co najwyzej sasiad wkurwi ale mozesz go tez wkurwic wiec jaki z tego wniosek? WSZYSCY PRZEPROWADZAJMY SIE DO BLOKOW

Gość moj kumpel makler gieldowy
mieszka w 35m mieszkaniu w Warszawie, choc ma dom za miastem i za chiny nie chce sie wyprowadzic bo mowi ze nie chce 3 godzin dziennie w korkach spedzac. a dom oddal bratu.

Heh, ja bym chciał się przeprowadzić, ale jakoś ludzie niechętnie to sprzedają. W tych nowych blokach oddanych po 1989 roku owszem - można dostać mieszkanie. Ale ich jakość wykonania jest jeszcze gorsza od wielkiej płyty, a osiedla są na dalekich peryferiach miasta... Najlepsze są mieszkania w blokach, ale też i najdroższe. We Wrocławiu dwupokojowe 26 metrów widziałem za 210 tysięcy zł - i było to jedno z najtańszych mieszkań tej wielkości.

Gość orbit pepermint
o przepraszam bardzo nie zgadzam sie ja mieszkam w kamienicy (zbudowana z cegly wiec kamienica bo z kamienia a nie z plyty azbestowej jak blok ze scianami ccienkimi jak papier) a mam winde ocieplony budynek, nasza kamienica ma wlasna kotlownie i brame na pilota nawet mamy podworko co nam sluzy za parking i co? i ze w slumsach mieszkam? zycze wszystkim takich slumsow!!!! dodam jeszcze ze kamienica ma jakies 45 lat wiec jest nowe budownictwo (nowe w sensie ze nie mamy sufitu 5 metrow nad glowa tylko normalnie i ze nie mamy piecy tylko centralne ogrzewanie...

Gość no nie wiem nie wiem
:D Mieszkam w bloku na strzeżonym osiedlu i biedy tu specjalnie nie widzę ;):D

Gość orbit pepermint
bo to strzezone osiedle biedota-taka jak autorka jest zatrzymywyna i wysylana z powrotem do domu i noszenia wody ze studni i oprozniania szamba:) wkrecic sie chciala skubana ale ochrona ja wyczila...

Przykro mi, ale kamienice to slumsy. Podział jest taki: Apartamenty - klasa wyższa (np. biznesmeni - chodzi o mieszkania za kilka mln zł). Domy jednorodzinne - od klasy wyższej po robotniczą, z tym jest różnie. Mieszkania w nowych blokach (1990 i później) - klasa średnia (lekarze, prawnicy, finansiści). Mieszkania w blokach z wielkiej płyty - od klasy średniej po robotniczą (od dyrektorów po robotników budowlanych) Mieszkania w kamienicach w Rynku i w jego okolicach - od klasy wyższej po robotniczą - podobnie jak w przypadku domów jednorodzinnych. Mieszkania w kamienicach poza rynkiem - bezrobotni, pijacy, prostytutki, w najlepszym razie robotnicy, połowa siedzi w UE na saksach, nikt nie ma wyższego wykształcenia. Slumsy.

Gość orbit pepermint
oj tak moi sasiedzi na pewno uciesza sie z nazwy slums i biedota....zwlaszcza ze wszyscy prowadza wlasne firmy a mieszkanie w naszej KAMIENICY kosztuje baaaaaardzo duuuuuzo.....zycze wszystkim mieszkania w slumsach w mieszkaniu 120 metrow z kablowka,szybkim internetem, winda, centralnym ogrzewaniem, i 3 balkonami na ktorych mozna sie ganiac....wiecie co jesli tak wyglada bycie biedota to mam nadzieje ze bede nalezec do tej grupy cale zycie b jest zajebiscie

Mam w Polsce dom, dzialke i udzialy w domu po dziadku ktory zamierzamy sprzedac - wszystko w Warszawie. A zawsze chcialam mieszkac w bloku gdzies w centrum. Nie lubie bawic sie w ogrodnika, sprzatania podworka i szukania fachowcow jak sie cos popsuje. Posiedziec na trawce to i w parku moge, zreszta jak nie mialam dziecka to dom to byl tylko do spania :O moja mama za to nigdy nie mogla wyobrazic sobie mieszkania w bloku bo ona co roku sadzila sobie kwiatki i stroila choinki na swieta na podworku. mieszkalam dwa lata w budynku apartamentowym w Nowym Jorku i uwielbialam to ze do sklepu schodzilam po prostu na dol. z mezem teraz wynajmujemy mieszkanie w domu bo maz nie widzi siebie w blokach. Mamy zamiar kupic dom bo dla dzieci podworko i maz bedzie szczesliwy. A ja po cichu mysle jak by to bylo milo w bloku w ruchliwym miejscu -tzn dla mnie milo :) to ze ktos mieszka w bloku nie swiadczy o statusie materialnym. To moze byc wybor! moj kuzyn kupil mieszkanie w bloku na mokotowie. Kupe kasy kosztowalo. A jego zarobki to 6-7 tys miesiecznie plus 3-4 jego przyszla zona. Mysle ze jak na Polskie realia calkiem przyzwoicie. W zyciu bym nie pomyslala by mowic o kims kto mieszka w bloku biedota. Autorka chyba ma jakis kompleks czy cos :O

Gość tak wygladają ubogie
blokowiska w moim mieście ;) Uwaga, dużo grafiki, powoli sie otwiera, ale jak ktoś nigdy nie widział blokowiska, warto dla wartosci edukacyjnych ;)

Gość są jeszcze mieszkania z cegły
chyba z pustaków, a nie z płyty, zbudowane pod koniec lat 80-tych. Ja w takim mieszkam. Bardzo sobie chwalę.Korytarze w bloku są dwa razy w tyg. myte przez firmę sprzątającą, widok na jezioro, piękne osiedle, dużo zieleni i bezpieczniej niz w domku, no i nie trzeba się martwić o opał czy szambo.

no ja nigdy nie chcialam miec domku, bo tam wiecznie kupe roboty i w srodku i na zewnatrz. Wole miec apartament na strzezonym osiedlu. Oczywscie jeszcze takiego nie mam, ale pisze co bym wolala. Oczywiscie do takiego pieknego domu wyjezdzam na wakacje do mojej cioci. A oceniajac kto jest biedniejszy, to nie mozna tak do konca tak ocenic. Duzo ludzi ma owszem piekne nowe domy, ale sa na kredytach 30-letnich, a i sa tacy, ktorzy maja domy po rodzicach, albo maja domy, ktore sa w oplakanym stanie, takze nie wiem kto jest biedniejszy.

Gość mam domm
ja i tak uwazam ze ci co mieszkaja w blokach to nedzaze ja na swoj dom 3 i pol roku pracowalam.dupe zdarlam ale dom kupilam i dumna jestem a takich leniwcow to tylko w blokach trzymac

no dobrze zadarlas dupe i kupilas, ale nie kazdy chce miec dom, to co ma kupic mimo chceci zeby tylko pokazac, ze jest z wyzszej sfery? Na szczescie nie az ak wielu jest snobów.

Gość orbit pepermint
to juz wiemy ze mam domm ma dom za dupe bo ja zdarla...powodzenia...nie daje dupy zeby miec dom...wole byc slumsem i miec nie zdarta dupe:)

a swoja droga jak poznasz super faceta i okaze sie, ze mieszka w bloku, to go z mety zostawisz? Mysle, ze i przyjaciół i rodzine tez powinnas posegregowac jak najszybciej.

Gość do jaki to fachowiec
ze srednim!!!!!!!!!! Ty dup**u pier*****Ya co myslisz,że jak zaliczys studia płaszczac d***pe to będziesz fachowcem,? tym papierkiem to sobie du**ę wytrzyj,bo zeby byc fachowcem to trzeba umiec pracowac i do tegowiedziec co się robi.Dlatego częst ludzie po studiach zarabiają mniej od dobrych FACHOWCÓW ze srednim wykształceniem.A ty z takim tokiem myslenia to i tak będziesz co najwyzej smieciarzem,ale legitymujacym się wyzszym wykształceniem jakiegos dup***tego kierunku.

Gość eefefe
mieszkam w bloku, tylko nowszym, za m2 dałam 9200, mam dobra prace itd, nie sadze abym była biedna...

Gość buahahaha
"Bo co na takim bloku można mieć segment i parę krzeseł? Nic więcej tam nie wejdzie " na takim bloku moze byc postawiona antena, naucz sie pisac ciapo;-) w bloku, w mieszkaniu, heh ciemnosc - widze ciemnosc buahahaha

Gość W blokach mieszka
biedota i taka jest prawda !!!! Sama działka często kosztuje więcej niż mieszkanie w bloku z lat 70 tyc Co wy kur wa wyjeżdżacie z apartamentami w ,którym mieszka doda ???????? Ludzie z bloków to lenie a baby śmierdzą w windzie . Oglądaja seriale i śmierdza :P