Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filoek alpejski

Zasmarkany roczniak - pomocy!

Polecane posty

Gość filoek alpejski

bylam u pediatry, a ona , ze niech tak chodzi, przeciez widziala pani nie raz zasmarkane dzieci :/ a maly sie przeciez meczy, wydzielinka zbiera sie w nosku - nie wiem, co robic, bo pierwszy raz sie przeziebil, myslalam, zeby kupic paracetamol jak sobie radzicie w takiej sytuacji?

Gość kkkkkkk
kropelki lub żelik donoska dla dzieci.Ja osobiscie xylogel używam i nosek dziecka robi sie pusty.Tylko nie przesadzaj z tym zelem,nie za dlugo.Moze byc tez np nasivin dla dzzieci.A gorączkuje czy nie? jak tak to nurofen.Możesz oklepywać delikatnie plecki kilka razy dziennie bo takim maluchom karat spływa czesto na oskrzela.I dawaj duzo pic

Gość kkkkkkk
a tak poza tym ja mam inhalator i robie inhalacje z soli fizjologicznej dziecku.Super dziala

Gość filoek alpejski
dziekuje, mam ksylozel - zaaplikowalam mu wczoraj gdy zasypial, bo meczyl sie i rzeczywiscie pomoglo, ale to tylko doraźny lek. teraz biega, to az mu sie bąbelki przy nosku robia, czy ta kobieta rozumu nie ma, - pediatra niby. inhalacje na pewno nie wchodza w rachube, bo on na miejscu nie usiedzi. goraczki nie ma, humor ten sam, tylko nosek.

Gość kkkkkkk
no to moim zdaniem lekarka ma racje:)

Gość kkkkkkk
chyba troszke przesadzasz:) jakie bys chciala leki na katar?:)

Gość kkkkkkk
wiem,,,,,,,,,ja daje jeszcze pyrosal---taki ziołowy syropek na przeziebienie:)

Gość filoek alpejski
wiesz, w koncu i tak wyjdzie na to, ze lekarka ma racje, bo oprocz ksylozelu na noc niz mu nie dam i pochodzi tak i pewnie mu przejdzie :) to pierwsze przeziebienie dlatego jestem nadwrażliwa.