Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monia 33

pytanie o język obcy

Polecane posty

Gość Monia 33

Syn zaczął uczęszczać do I klasy gimnazjum:oprocz jezyka angielskiego,ktorego uczyl się w szkole podstawowej doszedł język niemiecki.Czy jest to przedmiot obowiązkowy ? Czy mam prawo do tego ,by dziecko nie uczęszczało na lekcje niemieckiego?Co powinnam zrobić ? dziękuję

Gość ślwika w kompocie
A czemu nie chcesz zeby uczyl sie jezyka niemieckiego?

Gość Monia 33
meo nie oceniaj .Syn ledwie duka angielski,jest dobry z przedmiotow scisłych,kazdą praca domowa z jez angielskiego jest odrabiana przeze mnie.Co zrobię ,gdy dojdzie niemiecki,ktorego i tak nie znam:o

to kurwa nic dziwnego ze nie umie angielskiego jak za niego prace domowe odrabiasz :/ z tego co wiem to 2 jezyk w gimnazjum JEST obowiazkowy :/ zalatw mu dobrego korepetytora i bedzie skad jestes?

Jak duka, to musi się przyłożyć. Jak będziesz odrabiać za niego prace domowe, to na pewno się nie nauczy. W jakim Ty świecie zyjesz?? Nie zdajesz sobie sprawy, że język obcy przynajmniej jeden to podstawa??!! Bez jezyka to żadnej sensownej pracy syn nie dostanie, a tłumaczenie, że jest dobry z przedmiotów ścisłych tego nie zmieni... Zamiast się cieszyć, że za darmo dziecko ma możliwość nauczenia się dwóch języków, to Ty chcesz go wypisać??

Gość Monia 33
Warszawa;] korepetycje z angielskiego ma ze mną ,kazdego dnia uczę go godzinę ,a o efektach lepiej nie pisać:tragiczne:(

Gość Monia 33
Desire droga,nie kazdy jest asem,syn ma olbrzymie problemy z jezykiem polskim,a co tu pisac o obcych ...

Gość Monia 33
Sliwko pomyslę nad tym,dziękuję Wam🖐️

Gość zalamana przez duze Z
zal mi ciebie i twojego dziecka idiotko.

zgadzam sie i nalepiej niech to bedzie ladna studentka ;) sama wiem, ze to motywuje mlodych chlopcow jak nic :)

Gość tak szczerze
niech oglada wiecej angielskiej telewizji,wiecej angielskich stron,gierek...teraz angielski to podstawa,bez niego jestes prawie analfabeta

Ja nie mówię, że ma być asem. Ale niestety trzeba spojrzeć prawdzie w oczy: w dzisiejszych czasach nawet najlepiej wykształcony człowiek bez języka niewiele osiągnie. Więc trzeba się przyłożyć niestety... A nie narzekać. A jeśli chodzi o Twoje pytanie, to nie ma możliwości wypisania syna z drugiego języka. To jest normalny przedmiot, a nie kółko zainteresowań...

Język niemiecki jest językiem dodatkowym, na świadectwie bedzie ocena z tego jezyka, ale w rubryce zajęć dodatkowych. Znaczy to tyle, ze ocena z tego przedmiotu nie będzie liczona do średniej.

Ja w gimnazjum mialem tylko angielski ;/ Gdybym mial mozliwosc darmowej nauki niemieckiego chyba skakalbym z radosci :) Tez nie mam glowy do jezykow, ale to nie znaczy, ze nie trzeba jakiegos poznac ... Poza tym w liceum bedzie mial prosciej. W liceum mialem podstawy niemieckiego ;/ Jak się okazało 90% klasy mialo juz niemiecki w gimnazjach ;/ (za takie cos powinno sie karac, we wszystkich szkolach-gimnazjach jak sie uczy 2 jezykow, to niech tak bedzie w calej Polsce, a nie tylko we wybranych placówach). Ja uczylem sie jak glupi, a reszta na lajcie przychodzila na zajecia ... ;/

Gość Monia 33
Macie rację ale ja mam dosyć tego slęczenia nad jego pracami domowymi Jeszcze raz bardzo dziękuję🖐️