Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ada...

..........ratunku! kotka i 6 kociaków...........

Polecane posty

Gość ada...

w ogrodku pod starta galezi znalazlam kotke z kociakami, nie wiem czyja ona jest, bylam jej dzisiaj zaniesc mleko i naliczylam 6 kociakow, jeszcze nie widza ale maja juz ladne futerka i teraz mam pytanie: co jej zanosic do jedzenia? co jaki czas? mam w domu duzo karmy dla psa, moze moglabym ja w mleku rozrobic? no i czy jest szansa ze wykarmi te kociaki? kotka jest wychudzona..

Gość zanos jej mleczka
ale tez jakiegos mieska ;) Koty ryby lubia :)

Gość ada...
a co jaki czas? nie chcialabym jej przekarmic...

Jeśli będzie głodna to zje, a jak się naje to zostawi, 3 razy dziennie, możesz jej też ugotować jakieś mięsko, albo dać jedzenie do psa w puszcze. A jeśli Ci tak bardzo na niej zależy to zawieź ją razem z małymi do weterynarza, on Ci powie dokładnie co i jak :)

Jeśli jest wychudzona, znaczy, ze dawno nie jadała, więc nie wolno dawaćjej od razu dużo jedzenia! Powinna dostawać małe porcje, ale często. Taka dachowa kotka będzie ci wdzięczna za każde jedzenie, więc się nie przejmuj. A jeśli chodzi o mleko, to nie jest prawdą, że koty powinny je pić! Mleko krowie nie jest dla kota zdrowe!! Możesz dać jej serek biały, smietanę, ale nie krowie mleko! Do picia daje się wodę.

Gość ada...
kasza moze byc jeczmienna?? ja chce tylko zeby te kociaki przezyly i poszly z kotka tam skad jest ;)

Gość ada...
a kozie mleko moze byc? takie jej zanioslam, tak dobra 1/3 opakowania po margarynie, bylo to pare minut po 10, o ktorej teraz powinnam jej cos zaniesc?

Ja bym się etraz zaczęła też martwić o to czy małe nie przemarzną, w końcu noce są coraz zimniejsze... Daj jej jakieś pudełko w które nakładź jakichś starych ubrań żeby im było ciepło. Albo najlepiej znajdź jej miejsce gdzies pod zadaszeniem

Dostęp do wody powinna mieć cały czas. Karmienie co 4 godziny. Jak bedzie jadła, będzie miała pokarm, jak nie, to kociaki zginą :(

Napisałaś, że chcesz aby kotka odchowała młode i sobie poszła. Niestety obawiam się, że tak nie będzie - kotce będzie dobrze u Ciebie, bo będzie miała jedzenie i nie będzie chciała odchodzić. Zostanie z całą tą gromadką u Ciebie w ogródku ...

Gość ada...
wystarczy 1/3 puszki od margaryny czy lepiej moze pol? no i jak z tym kozim mlekiem? ono ogolnie jest zdrowsze od krowiego

Co do karmy to ta dla psa pewnie jej nie zaszkodzi, ale lepiej jakibyś kupiła opakowanie takiej dla kotów (przecież to koszt tylko kilku złotych) mają one lepszy skład, więcej mięsa i tym samym białka, bo koty to typowe drapieżniki

Przede wszystkim kotce samo mleko nie wystarczy ! Co do koziego to nie wiem jak koty na nie reagują - ja bym nie dawała, bo kotka może dostać rozwolnienia, a w jej stanie to raczej niewskazane :o

zanoś dużo mięsa, najlepiej pokrojonego drobnie żeby mogła to lepiej strawić, dużo mleka, i spoglądaj czy obce koty się nie wałęsają w pobliżu, to zagrożenie,ile dni, mają maleństwa? jeśli będą wychudzone, pogaaj z weterynarzem, o tym jak je ratować, co robić żeby jakoś przez to przejsć...

Gość dwunasty dzien dupy...
maluchom bigosu nagotuj 🖐️

nie, na swinskich ogonach

nie, jak podrosna to niech sobie sama na nich bigosu nagotuje

nie, stara badzie produkowac kolejne dodatki to tej potrawy :o a wiesz, ze sama mam malusiego kociaczka :> wlasnie wczoraj zjebal mi wszystkie kontakty w chalupie bo naszczal na kable, ktore wczesniej pies poprzegryzal i izolacja sie podtopila 😭

Gość watrobka dla karmiacego kota

Mlekiem jej nie racz, bo jak ktoś wyżej napisał, dostanie biegunki i się dodatkowo odwodni.

Gość ada...
bylam przed chwila u niej i naliczylam 7 kociakow, ale 100% pewna nie jestem bo one pelzaja jedna na drugich kotce ugotuje kaszy bede mieszala z jakims miaskiem, po obiedzie zupa poleje zeby tak suche nie bylo

ladaco: tu ludzie piszą gdy potrzebują pomocy, a ty tylko zaśmiecasz temat durnymi textami które i tak wszyscy zlewają...