Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie_wiadomka

Pytanie odnośnie soczewek kontaktowych KTO POMOZE!!!!????

Polecane posty

Gość nie_wiadomka

Chciałabym nosic soczewki kontaktowe wiem że musze iść w tym celu do okluisty. Za wizyte płace 50 zł i przeczytałam że pani doktor dobiera mi soczewki. Moje pytanie brzmi czy musze u niej te soczewki kupywać? Bo na pewno zapropnuje mi bardzo drogie a w internetowym sklepie mozna kupic je za mniejsze pieniadze. Czy moge odmówić kupna soczewek ?

ja kiedys uslyszalam ze na allegro sprzedaja jakies soczewki dla chinczykow ktore nie nadaja sie do oczu polakow hyhy i sie boje :D zreszta takie rzeczy wole kupowac u optyka, z oczami wole nie ryzykowac

Gość nie_wiadomka
haha nie no dla chinczykow nie kupie ale 40 zl roznicy to jest bardzo duzo jak dla mnie szczegolnie ze jestem tylko biedna studentka:P a znajac pania okulistke pewnie ma podpisany jakis kontrakt z firmami i wciska czloiwkowi na sile, wiec bede wiedziala ze moge odmowić :P

Gość teraz - ja
pierwszy zestaw soczewek kupiłam u swojego lekarza okulisty, dodam, że pierwszą parę, którą mi sam załozył dostałam gratis. Teraz kupuje soczewki w sklepach optycznych, gdzie są akurat tańsze, ale nigdy nie korzystam z zakupu ich przez internet. Nadal chodzę do tego samego okulisty, bo uważam, że jest po prostu bardzo dobry i "przymusza" do zakupu soczewek u niego.

Gość teraz - ja
miało byc nie przymusza mnie do zakupu soczewek u siebie :-) :-)

Gość teraz - ja
i jeszcze jedno, okulista określa jakie soczewki będą dla ciebie najlepsze więc poniekąd i tak sugeruje jakie będziesz kupować u mojego okulisty, które akurat noszę sa droższe i dlatego kupuję gdzie indziej ;-)

Gość do nie-wiadomki
Nosze soczewki od 5lat. Najpierw poszlam do optyka ktory dobral i ktory zbadal dobrze przed tem moje oczy, pokazal jak sie wklada soczewki. W ramach wizyty (50zl) miescila sie jedna para dobrych soczewek firmy Bausch&Lomb. 3 miesieczne. Od tamtej pory kupowalam soczewki u optyka. A obecnie kupuje tanioche na allegro:) i sobie nosze zamiennie z okularami. Tobie radze zaopatrywac sie u optyka. Radze rowniez kupowac 1 miesieczne soczewki (a nie 3 m-czne) bo 3miesieczne "mamlenie w paluchach" i czyszczenie soczewek nie usuwa wszystkich bialek ktore na nie naszly i prawde mowiac nie jest to tak higieniczne jak 1-miesieczne. U mnie u optyka koszt zakupu 1szt 1-miesiecznej soczewki to 20zl (Bauscha). 40zl na m-c to nie jest tragedia, a komfort jest nieporownywalny z okularami:) Pozdrawiam

Gość do nie-wiadomki
"przedtem" oczywiscie:/

Gość retkaa
ale ja tu widze ze te soczewki kosztuja nawet po 100 zl i boje sie ze okulista wlasnie taka drozyzne mi wcisnie a nawet tyle przy sobie nie mam :/ wiem ze soczewki to jest jakis tam wydatek ale nie az takie drogie kwoty jak 100 zl bo one mnie przerazaja. Poza tym co rok zmieniam szkla w okularach i faktycznie wychodzi na to samo a i wygoda przy soczewkach jest nie porownywalna :P

Gość retkaa to nie_wiadomka
:PP to ja pisalam nie_wiadomka

Gość nie_wiadomka
jak by mi pani okulistka dala za darmo soczewki na tydzien czy na miesiac to owszem wzielabym:P ale nie ku[ie jakies drozyzny np takich soczewek na dzien i noc co kosztuja kupe kasy a starczaja na tydzien.. nie stac mnie na to.