Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

Co sądzicie o dzisiejszym eksperymencie w Genewie?

Polecane posty

Gość

moim zdaniem jest to igranie z ogniem :o nie mam zamiaru zginąć z powodu szalonych esperymentów jakiegoś naukowca :o

Gość Piotruś Ban f pracy
Kretynka :o

Gość hrhy
że naukowcy mają w dupie ryzyko stworzenia np czarnych dziur czy nieznanych dziwadełek, choć go teoretycznie wykluczyć nie można, w imię poszerzenia kompletnie nieprzydatnej wiedzy okazuje się że istnieją ludzie którym pasja, ambicje tak wyprały mózg, że nie widzą problemu w zniszczeniu.... świata ja jestem w szoku, że tacy ludzie istnieją i że takie eksperyment jest prowadzony (ja zamiaru zginąć też nie mam i jak widać nikt mnie nie spytał o zdanie)

Gość
ja na pewno nie będę bić braw :o czasami mam wrażenie że te coraz to nowe odkrycia bardziej utrudniają życie niż ułatwiają, a poza tym nie wierzę w wielki wybuch :p

Gość Piotruś Ban f pracy
To było do założycielki tematu, ale co racja to racja ty też za mądra nie jesteś :classic_cool:

Gość Piotruś Ban f pracy
Jak ci utrudniają życie to nie jeździj samochodem tylko wszędzie popieprzaj na piechote :D Nie korzystaj z telefonów, bo to stanowczo za nowe odkrycia :classic_cool: Telewizja też odpada. Najlepiej wyjdź na pastwisko gonić krowy

Gość hrhy
może i zagrożenie jest znikome ale istnieje, i za to jakie! a jeśli teoretycznie czegoś nie można wykluczyć, to trzeba się z ryzykiem liczyć ale je podjęto, innymi słowy ktoś zadecydował że może zniszczy naszą planetę i zrobił to tak, jak decyduje czy zje kanapkę z serem czy z dżemem

Gość Piotruś Ban f pracy
W ogóle najlepiej biegaj z gołą duupą, pokażesz jak bardzo nie podoba ci się postęp ludzkości i jak blisko jesteś z naturą :classic_cool:

Gość hrhy
Piotruś, jak cię traktować poważnie jako dyskutanta skoro nie widzisz różnicy między tym eksperymentem a wynalezieniem np telefonu?

Gość Piotruś Ban f pracy
Co ty jełopie mówisz? Że ten eksperyment mógł zniszczyć planete? :D No nie moge, to jest po prostu zbyt dobre :D :D

Gość
nie te odkrycia miałam na myśli ale jeżeli już poruszyłeś temat - pomyśl jaką katastrofą grozi brak dopływu prądu w wielkim mieście przez 1 dzień! czy to nie zabawne? staliśmy się niewolnikami techniki i to jest tragiczne...

a i ty inteligencja i kultura nie grzeszysz :P nie uwierzysz ale wczoraj kafeteriusze stwierdzili ze jestem takim samym chamidłem jak ty :classic_cool: mordo ty moja :P

Gość hrhy
No to poczytaj sobie raporty naukowców i to co tam jest o teoretycznych podstawach rozważań, Piotrusiu. Linki są na stronie Gazety Wyborczej.

Gość Piotruś Ban f pracy
Pierdolcie się wszyscy bo już mnie wkurwiacie tymi swoimi tekstami 🖐️

Gość Piotruś Ban f pracy
Uwaga podszyw :D

Gość Piotruś Ban f pracy
Uwaga odchodzę, mam dośc :classic_cool: 🖐️

Gość
dużo nie miałeś do powiedzenia w temacie

Gość Piotruś Ban f pracy
nie wytrzymuję nerwowo :classic_cool:

Gość
wyładuj złe emocje :)

Zagrożenia praktycznie nie ma. Nie napisze że jest zerowe, ale jest znikomo małe. Mniej prawdopodobne, że wygrasz trzy szóstki w LOTTO raz za razem. Główny \"niepokój\" tabloidów (wiadomo... sezon ogórkowy, to się czepiały czego się dało) budziła możliwość wyprodukowania miniaturowych czarnych dziur. Owszem - ona istnieje. Ale - nie wdając się w głębsze rozważania - im czarna dziura mniejsza tym szybciej wyparowuje w wyniku tzw. promieniowania Hawkinga. Te które mogą zostać stworzone w Zderzaczu Hadronów, wyparują w ciągu milisekund nie robiąc nikomu krzywdy. Swój ślad istnienia zostawią tylko na specjalnych detektorach. Na stworzenie większych czarnych dziur WZH nie ma po prostu wystarczającej energii, to musiał by być akcelelator jak stąd do Księżyca... Doprawdy, nie ma się czym martwić

Gość Piotruś Ban f pracy
próbuję wyładować złe emocje ,ale mi nie chce stanąć :o

Gość
UK SUBS znasz się na tym dobrze? bo ja nie jestem fizykiem i się tą dziedziną nie zinteresuję ale doniesienia prasowe mnie przerażają...

Gość Piotruś Ban f pracy
Neurosa ale nie zeesrałaś sie w majty ze strachu przypadkiem? :o

Gość Piotruś Ban f pracy
Jakby co to mydłem szarym najlepiej się doczyścic, mnie pomogło :classic_cool: 🖐️

Gość Piotruś Ban f pracy
a nie sorry ten smród wydobywa jednak z moich majtów :classic_cool:

Nie jestem zawodowym fizykiem, ale mocno mnie interesuje ta tematyka. Mogę Cię zapewnić, że doniesienia o zagrożeniu ze strony Wielkiego Zderzacza Hadronów to zwykłe dziennikarskie kaczki. :-) Zresztą - za kilka dni się przekonamy... WZH w ciągu kilkunastu godzin osiągnie pełną moc. Jak ma stworzyć jakiegoś Hadronowego Potwora, to stworzy. Ale na 100% zobaczymy się na Kafe w październiku. A jeśli nie - to nie z przyczyny WZH :-D