Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewica. marjexj

CZY PREZERWATYWA NA pierwszy raz TO DOBRE ZABIEZPIECZENIE??????????????????????

Polecane posty

Gość dziewica. marjexj

tabletki nie wchodzą w gre.. jedynie prezerwatywa.. zastanawiam sie czy to dobry pomysl? czy to dobre, pewne zabezpieczenie? mimo wielu juz.. hm.... ''okazji'' wciąz mam to przed sobą dlatego ze strasznie, panicznie boje sie tego ze mogę zajść w ciąże :( jakies rady..? pozdrawiam

Gość dziadek59lat
słyszałem ,ze często spadywują

Gość dziewica. marjexj
a może być opakowanie po drażach kokosowych z biedronki?

Gość moze byc
tylko jak sie zaklada to troche sie mniej chce ale ujdzie...tylko zebys dobry rozmiar miala, kup durexa bo one sa bardzoej rozciagliwe.ja ze swoimi nie gmolismy uzywac takich zwyklych bo byly dla niego za ciasne.

Gość ona177
dziadku.. idź lepiej spać! No więc tak.. hm miałam identyczne obawy, dokladnie 4 miechy temu :P hee.. bałam się zajść w ciążę jak szlak :D Moim pierwszym zabezpieczeniem była prezerwatywa i w ciązę nie zaszłam:) Myślę, ze to dobe zabezpieczenie, a niech chłopak dokładnie prezerwatywe założy, po stosunku niech sprawdzi czy nie była dziurawa, myślę, że to już będzie umiał :) heh.:) Pozdrawiam i Powodzenia :*

Gość dziewica. marjexj
no i to chyba najłatwiejsze rozwiązanie.... tylko czy pewne????????? :| nie moge sobie tego wyobrazic jak bede sie kochac z NIm i caly czas myslec o tym ze moge zajsc w ciaze... bez sensu :(

Gość ona177
uwierz mi, że tak nie będzie. :) W czasie stosunku o takich rzeczach się nie myśli, tylko o bliskosci z partnerem i o rozkoszy która przechodzi twoje ciało. :))

Gość annajoanna
a prezerwatywa+globulki plemnikobojcze?? co o tym myslisz?

Gość dziadek59lat
ja jestem jeszcze młodym dziadkiem i chętnie z wami podyskutuję, liczy sie przecież doświadczenie

Gość ona177
nic nie jest pewne, ale jeżeli donbrze chłopak gumkę załozy będzie oky. no i byleby nie była pęknieta ale najwyżej masz jeszcze POMEN :P

Gość kacapoly
jak juz chcesz prezerwatywe, to polacz z czyms jeszcze, bo przy przebijaniu blony moze strzelic razem z nia

Gość ona177
ale nie głupota.

Nie masz się czego bać. Od pół roku narzeczony używa prezesów i póki co w ciążę nie zaszłam. Tylko się nie stresuj tą ciążą, bo ci się potem okres zacznie spóźniać i będziesz się tylko bez sensu cykać.

Gość dziewica. marjexj
to co do tej prezerwatywy?...

Gość ona177
własnie. ja tak miałam ;/ Zaczęłam się stresować ciążą i spóźnił mi się okres, miałam odruchy wymiotne.. :/ i różnego rodzaju smaki.. eh.

Z globulkami jest dużo chrzanienia. Pieni się to, czujesz dyskomfort przy wkładaniu sobie ich przed stosunkiem... Jak chcesz, to próbuj, ale sama prezerwatywa powinna starczyć.

Gość kacapoly
no z tymi globulkami moze byc, i najlepiej wybierz dzien jakos niedlugo przed miesiaczka, zeby w naturalny sposob tez zapobiec, to wtedy strachu tagiego nie bedzie

Gość annajoanna
a globulki+gumki??

Gość ja mysle sobie
ze ol je jest dobra na pierwsze cykanie,ale nie u dzieci

Globulki + gumki jw. Możesz wybrać gumki ze środkiem plemnikobójczym, np. Durex extra safe.

Gość annajoanna
sa jeszcze takie? czytalam ze wycofali te z srodkiem, ktory wlasciwie byl tylko prowizorką...

Gość dziewica. marjexj
dzieki za pomoc :) ale te globulki to.. wygodne i wogole..;/ ? i w aptece mozna kupic?

Gość annajoanna
tak, kupilam w aptece, 6 szt za okolo 15 zł ale jeszzce nie probowalam, tez jestem przed "tym pierwszym" wydaje mi sie ze dziekji nim bede miec wiekszy komfort psychiczny...

Z tymi durexami to nie wiem, jakoś w lipcu/sierpniu ostatnio ich używaliśmy. Nie miała jak sprawdzić czy zabiły te plemniki :D Ale tak to classic są bardzo dobre moim zdaniem. Globulki pewnie w aptece. Pamiętam, że były jakieś, które można było dostać w drogerii, ale apteka to najpewniejsze miejsce. Chyba są też żele plemnikobójcze... Przynajmniej kiedyś były...

Gość ona177
Nie łam się :)

Gość dziewica. marjexj
ehh..i tak sie boje.. ale wiem, nie o to tu chodzi :) dzieki..

prezerwatywa bedzie dobrym zabezpieczeniem jesli kupisz ją w aptece najlepiej DUREX bo sa najtrwalsze, dobrze sie rozciagaja i nei pękają. Kupuja w aptece maszpewnosc, ze sa dobrze przechowywane itp

Gość ona177
Normalne, że się boisz. :) ja umierałam ze strachu,ale dasz rade. Mi przed stosunkiem pomogło głębokie spojrzenie w oczy partnera wtedy wiedzialam ze moge mu zaufac :)

Gość dziewica. marjexj
:) heh.. juz nie boje sie tego ze to boli (mimo ze tyle sie o tym nasluchalam) jak tej ciazy..

Gość ona177
identycznie ten sam problem miałam, też się nie bałam w ogole bolu, tylko ciazy :-) Mamy podobną sytuacje, ale uwierz że nie pożałujesz gdy się przełamiesz:)