Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

POZNAŃ- GDZIE RODZIĆ?

Polecane posty

Gość

Możecie mi odpowiedzieć na kilka nurtujących mnie pytań, na które nie mogę zlaleźć odpowiedzi? Mam termin na 15.11 więc zacząć myśleć o wyborze szpitala. Rodziłam pierwsze dziecko na Polnej i nie mam złych doświadczeń, ale nie wiem nic o innych szpitalach. (Lutycka, Raszei, Engla). *Zależy mi na porodzie rodzinnym- ile kosztuje w tych szpitalach *Czy na sali porodowej jest sie samemu od poczaatku do końca (tzn bez innych kobiet za parawanem itp) *co trzeba zabrać dla dziecka (bo np na Polnej pieluszki mają i ubranka) *Czy możliwe jest wynajęcie sali po porodzie do wlasnej dyspozycji i jak tak to za ile? *Czy dziecko jest przy matce i czy w razie prośby matki może się nim ktos zaopiekowac? jeśli jest caly czas *jakie są pozycje porodowe mozliwe i wiele innych rzeczy ktore sa przydatne w podjęciu tej decyzji. Bardzo prosze o Wasze opinie i odpowiedzi.

Moim zdaniem, to o kwestie formalne powinnaś zapytać w samych szpitalach. Po drugie, to mogę Ci napisać co Ci tu dziewczyny doradzą - każda poda plusy i minusy kazdego szpitala, a i przy okazji możesz się niepotrzebnie jakiś złych rzeczy dowiedzieć. Ja rodziłam na Polnej, więc nie pomogę - bo znasz z doświadczenia :)

Aha... a jak nie masz złych doświadczeń z Polnej, to może jednak warto byoby urodzić drugie dziecko w miejscu, które już znasz - na pewno byłby to większy komfort psychiczny dla Ciebie :)

Gość
Boje się, że będzie tlok i mnie odeślą do innego

Bardzo prawdopodobne, ale wiesz jak to jest z poradami na forum - ja też kiedyś pytałąm gdzie rodzić w poznaniu i informacje zdobyte tu na niewiele się przydały. Zresztą, wiadomo, jednemu coś nie pasuje, a drugi nawet nie zwróci uwagi. Ja po doswiadczeniach koleżanek jako drugi ustawiabym sobie Mickiewicza, o Engla i Lutyckiej nie wiem niestety nic.