Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjj

komu pasuje rudy kolor wlosow?

Polecane posty

mare o tym koloerze na swojej glowie, ale nie wiem jak to bedzie wygladalo:O kto ladniewyglada w rudych wlosch?

Gość katatoniagg
tez marze o rudym takim miedzianym :) a jestem jasna blondynka z bardzo blada cera i nie wiem czy by mi bylo dobrze ? kiedys zrobilam braz i wygladałam jak upior z blada twarza :P

jak masz taka czysciutka, porecalonowa twraz, to bedziesz wygladala dobrze w rudym. tak mi sie wyaje. jaki masz kolor oczu? ja mam brazowe, jestem szatynka, opalam sie szybko na braz, ale zima jestem totalnie blada, ale ak brzydko blada:D mam sklonnosc do wypryskow co jakis czas no i jak jestem blada to widac bardziej przebarwienia skory niz gdy jestem opalona, to dosc oczywiste ale uwazam, ze b.wazne. myslisz, ze zwykla szamponetka wezmie mi? chyba zrobie sobie te rude, tak na probe:)

Rudy to świetny wybór dla osób o nieregularnych czy też ostrych rysach twarzy - doskonale je łagodzi i optycznie zmiękcza. Idealnie pasuje kobietom o zielonych lub orzechowych oczach i raczej bladej karnacji.

Gość do aaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjj
Nie polecam bo rudy wyostrza niedoskonałości, wypryski, tłustą cerę jeśli Twoja cera nie jest wręcz "pudrowa" to radze pozostać przy swoim kolorze.

Gość to zależy jaki rudy
bo jest tycjan-taki pozbawiony rudości, marchewkoworudy i ciemnorudy.. najgorszy jest ten marchewkowy.. najlepiej rudy wygląda dobrze kiedy dziewczyna ma jasną, gładką cerę bez syfów

wlasnie farbuje:D

Gość rudzielec xP
ja właśnie dzisiaj perwszy raz w życiu pomalowalm włosy i włąsnie na miedzianny -henna wyszedl sliczny rudy.mialm blad wlosy i z nudow doszlam jedank do wniosku ze warto cos zrobic zobaczymy jak bedzie za kilka tygodni,ale jak teraz jestem bardzo zadowolona xD pozdrawiam

Gość iwa242424
ja farbuje i mi pasuje, ale tylko henną, która tak nie niszczy. pozatym rudy jest piękny ale trzeba dbać by zawsze był świerzy a nie spłowiały.trzeba farbować raz na miesiąc dlatego farby odpadaja tylko henna. farbuję się nią rok czasu a włosy są nadal zdrowe i nie przesuszone.

Gość rudzielec xp
hmmm juz mijaja 3miesiace od pofarbowania... wada jest to ze sie zmywa kolor i teraz jest jakis braz delikatny xD no i odrosty ;/ zastanawiam sie czy nie poprawic zabiegu bo moj rudy byl sliczny i wcale mnie nie obchodzi co mysla inni to moje wlosy xd

Gość ee tam
No mi na pewno nie pasuje :P

Ostatnio przyszła jakaś moda na rudy kolor, co jest straszne! Nie wystarczy mieć zielonych oczu i bladej cery, by ten kolor pasował. jest on odpowiedni tylko dla niewielkiej ilości osób o charakterystycznych rysach twarzy, a ludzie myślą, że jak ma się jasną twarz to już trzeba się farbować. boże, ludzie... jest wiele ładnych kolorów, przestańcie masowo rzucać się na takowy i wmawiać sobie, że jeden czynnik wystarczy do takiego koloru, bo oryginalności tym nie uzyskacie. i owszem, jest to kolor ładny, ale naprawdę nie pasuje większości osób jakie dziennie mijam na ulicy z takim kolorem, masakra. :/

Ostatnio przyszła jakaś moda na rudy kolor, co jest straszne! Nie wystarczy mieć zielonych oczu i bladej cery, by ten kolor pasował. jest on odpowiedni tylko dla niewielkiej ilości osób o charakterystycznych rysach twarzy, a ludzie myślą, że jak ma się jasną twarz to już trzeba się farbować. boże, ludzie... jest wiele ładnych kolorów, przestańcie masowo rzucać się na takowy i wmawiać sobie, że jeden czynnik wystarczy do takiego koloru, bo oryginalności tym nie uzyskacie. i owszem, jest to kolor ładny, ale naprawdę nie pasuje większości osób jakie dziennie mijam na ulicy z takim kolorem, masakra. :/

Gość fanka GnR
Axl Rose ładnie wygląda w rudym!

Gość sdgfsdgdf
Ja mam farbowane na rudo włosy i czuję się w nich super fajnie! Moje nie są marchewkowe, tylko takie rubinowo-czerwone. Mam zielone oczy, jasną karnację, żadnych piegów, mam gładką skórę i każdy mówi że mam taką "czystą buzię". Naturalnie byłam ciemną blondynką.

Gość brunettka20
no ja jestem na przyszly wtorek umowiona do fryzjera na farbe. Bede miala rude wlosy xD hehe, nie wiedzialam ze jest taki szal na rude, w ogole to 1 slysze :o ja sama sobie wymyslilam ze tak chce i nie kierowalam sie jakimis trenadami .. :) pozdrawiam. A oczy mam ciemno brozowe i nie jestem blada... ;]

Gość rudaaaaa
Myślę że kobietą o jasnej karnacji i o zielonych oczach , sama wkońcu jestem rudaaaaaa

Gość adupatam
nie ma nic szpetniejszego niż 40-ka z ziemistą cerą (ALBO SOLAR INTENSYWNY), zmarszczki i jadowita rudość - albo czerwień. Ło, matko... obcisłe ciuchy i rybaczki. BABY!!!!! Czy wy lustra nie macie?!!!!!!

Gość XXXpussycatxxx
ej laski ja was nie rozkminiam...sadzicie ze trzeba miec jasna porcelanowa cere zeby ladnie wg w rudych w losach, ale to bzdura. Moja kumpela ma ciemna cere, zielone wlosy i naturalnie rude wlosy wg przeslicznie...tylko pozazdroscic

Ja miałam rudy, teraz mam bardziej kasztanowo-brązowe, troche pod rudy, ale nie marchewkowy. ;] Mam niebieskie oczy i bladą skóre, troche piegów. ;] Z natury jestem ciemną blondynką.

Gość Fanka BJ D
Fanka GN'R masz rację ") Ale dla niego to jest naturalny kolor, a do tego specyficzny odcień - taki jakby blond ^^D

Gość hhhkkkkk
ja jestem brunetką ale cudownie wyglądam w rudym. może dlatego, że moja matka ma kasztanowy kolor włosów i nawet rude brwi, a ja w dziecieństwie też miałam rude. jak pofarbowałam się na rudo to nikt nie odróżniał, że to nie jest mój naturalny kolor włosów. niby jestem brunetką w rudym mi lepiej niż niejednej blondynce. dziwne.

Gość klaaaaaudysia
Hej nie wiem czy jeszcze ktoś tu zagląda.. ale chciałam na wakacje sie własnie pofarbowac na rudo . jestem brunetką, mam piwne oczka i ciemna karnacje. co myślicie? ;>

Gość inkkkkkkaaaaaa
a ja mam czarne bardzo rzęsy i brwi ,oczy ciemnozielone,karnacja nie blada ale jasna,stosuję samoopalacz i super mi w rudych włsosach,ten kolor dobrał mi wizazysta,dodam ze dobry wizażysta,tzn ponoc sławny w swojej branży.Urodzilam się z naturalnie białymi włosami które stopniowo mi ciemniały do ciemnego brązu:) ale im ciemniejsze włsy mialam tym jakos ciezej wyglądałam,teraz mam rude od 6 lat i czuje sie super;)

Gość inkkkkkkaaaaaa
poza tym wyglkądam tak jakby rudo-brązowy kolor włosów był moim oryginalnym,włosy nie wyglądają jak farbowane.

Gość Mydło xd
A jeśli jestem jasną blondynką, mam jasnobrązowe piegi, choć widoczne bardziej podczas lata, jasnoniebieskie oczy, na twarzy nie mam trądziku czy coś, ale czasem jakaś niedoskonałość wyskoczy, to rudy będzie mi pasować?

Gość skarbus8988
ejj dziewczyny powiedzcie mi gdzie mozna kupić tą hennę??

Gość DOWIEDZ SIE O RUDOSCI!
RUDY MOZE PASOWAC WSZYSTKIM! grunt to dobor odcienia i zmiana makijazu ( badz zaostrzenie rys twarzy np.henna do rzes i brwi) ! NIE ZNACIE SIE NA TEORII RUDEGO po tym co tu wyczytalam. NIe przyszla wcale moda na rudy- TREND RUDZIELCA BYL ZAWSZE NUMER 1 . od lat. W Polsce niestety KOBIETY KOCHAJA BLOND I BRAZ, tylko niektore odwaza sie na konkretna rudosc, szczegolnie ta naturalna, czyli na bazie pomaranczowej czy jak to mowicie marchewki. -------------- KOLORY RUDOSCI SA ROZNE, DLA BLADYCH, OPALONYCH, *DLA TYCH CO CHCA UZYSKAC NATURALNY EEKT rudosci- TYLKO I WYLACZNIE POLECANA JEST FARBA NA BAZIE POMARANCZOWEGO BARWNIKA- W ZALEZNOSCI OD INTENSYWNOSCI BARWNIKA I PRZEMIESZANIA Z INNYMI BARWNIKAMI MOZESZ UZYSKAC KOLOR OD JASNEGO ZLOTEGO, POMARANCZOWEGO PRZEZ MARCHEWKOWY, MIEDZIANY I DO CIEMNEGO MIEDZIANEGO KASZTANA. TAKI KOLOR pasuje wiekszosci kobiet, z tym ze MUSZA zmienic kolor makijazy- szczegolnie wybrac cieply odcien SZMINKI I NP. BRZOSKWINIOWY ROZ DO POLIKOW- MOZE TEZ TO BYC ZLOTY ALBO BARDZO BLADO ROZOWY JELI JESTES BLADA. NATURALNE RUDOSCI A KOLOR KARNACJI: -PRZYKLADEM NAWET KOBIETY O CIEMNEJ I CIEPLEJ KARNACJI, KTOREJ SWIETNIE JEST W POMARANCZOWEJ MIEDZI JEST http://www.rumela.com/albums/alison_armitage/alison_armitage15.sized.jpg W TYM KOLORZE WYGLADAJA NAJLEPIEJ OSOBY O CIEPLEJ KARNACJI i ZIELONYCH , ORZECHOWYCH-PIWNYCH I BRAZOWYCH OCZACH I CZEKOLADOWYCH BRAZOWYCH OCZACH ORAZ CZARNYCH OCZACH. -PRZYKLADEM KOBIETY O JASNEJ KARNACJI CO SUPER WYGLADA W MARCHEWIE JEST http://media.photobucket.com/image/RUDE%20WLOSY%20ZIELONE%20OCZY/Cheeriotown/redhair.jpg W TYM KOLORZE NAJLEPIEJ WYGLADAJA KOBIETY O JASNEJ KARNACJI, ORAZ JASNYCH ZIELONYCH BADZ NIEBIESKICH OCZACH ALE TAKZE INTENSYWNIE BRAZOWYCH CZEKOLADOWYCH , CZARNYCH OOCZACH. ----------------------------------- * DLA TYCH KTORYM ZAZWYCZAJ LEPIEJ WYGLADAJA I CZUJA SIE W ZIMNYCH BARWACH POLECANY JEST RUDY O MNIEJ NATURALNYM ODCIENIU- CZYLI RUDY na bazie CZERWIENI, NIEBESKIEGO I FIOLETU. ODcienie dziela sie na 2 pochodzenia: NIENATURALNE RUOSCI a dopaswanie ODCIENIA FARBY. *FIOLETOWY( przewaga niebieskiego pigmanetu) - sliwkowo jagodowy- -TAKI ODCIEN RUDOSCI SWIETNIE ZAPREZENTUJE SIE NA KOBIETACH O BARDZO CIEPLEJ LUB CIEPLEJ KARNACJI- KOLOR OCZU mniej istotny poniewaz karancja odgrywa najwazniejsza role, lecz najkorzystniej wyglada przy CIEMNEJ OPRAWIE OCZU ( WIEC ZADBAJ O HENNE BRWI I RZES) http://fc02.deviantart.net/fs30/f/2008/056/8/0/Purple_hair___Bipasha_Basu_by_mstrueblue.jpg *CZERWONY ( przewaga czerwonego pigmentu)- TEN KOLOR WYGLADA SWIETNIE NA BLADEJ I NORMALNEJ-BEZOWEJ KARNACJI bez wypryskow. swietnie prezentuje sie przy INTENSYWNIE jasno NIEBIESKICH OCZACH typu blekitna laguna, oraz zimno zielonych, szarych i zimno brazowych. Ten Kolor bardzo odmladza niezaleznie od intensywnosci i dodaje tzw. VIntage LOOK, jest bardzo kobiecy i retro. http://27.media.tumblr.com/tumblr_lcm037Dx3Z1qbau40o1_500.jpg HITEM SA 3 WYMIAROWE KOLORYZACJE, CZYLI TAKIE KTORE MAJA JASNY SREDNI I CIEMNY ODCIEN NA GLOWIE. W PRZYPADKU RUDOSCI TEN KOLOR PASUJE WIELU KOBIETOM, PONIEWAZ na pewno bedzie zawieral odcienie rudosci ktore do nich pasuja , przy tym doda fryzurze objetosci i ZAPEWNIE WIEKSZA ZABAWE PRZY WYKONYWANIU MAKIJAZU- WIECEJ ODCIENI NA GLOWIE - WIECEJ CIENI DO POWIEK, POMADEK I ROZMAITOSCI MAKIJAZOWYCH PASUJACYCH OSOBIE Z TAKA KOLORYZACJA. OTO PRZYKLAD: http://www.2009haircuts.com/wp-content/uploads/2008/10/22.jpeg RUDZIELCE SA SEXY!