Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem czerwona bo sie wstydzę

czy to normalne??

Polecane posty

Jestem w 10 tygodniu ciązy, do lekarza chodze prywatnie. Lekarka ani razu nie badała mnie tak " normalnie " jedynie robi mi USG. Piersi tez nie badała . Nie wazy mnie , nie mierzy cisnienia. Nic nie przybieram na wadze wręcz przeciwnie chudne jestem blada jak sciana . Czesto wymiotuje , gdy jej to powiedzialam to sie ucieszyła powiedziala ze dobrze ze wymiotuje :( Dziewczyny powiedzcie czy tak ma być??

Gość jestem przerażona
zmień lekarza!!!! A kartę ciąży Ci założyła? Przecież tam musi być waga, pomiary, wygląd szyjki itd....

Tak karte mam. Ona sie mnie tylko sama pyta ile waze . Mowi zebym sobie cisnienie i wage mierzyla w domu :( a ja ciegle zapominam.

no nie tak to powinno wyglądać... badanie jest ważne, bo na tej podstawie lekarz ocenia stan szyjki macicy... a ciśnienie i wagę tez powinna kontrolować... Ty możesz swoja droga robić to w domu, ale ona tez powinna...

Gość jestem przerażona
A nie ma jakiegoś gabinetu zabiegowego? Gdzie położna zważy, zmierzy ciśnienie, temperaturę? Czasem tak to jest rozplanowane by kobitki wchodziły do gabinetu z pomiarami od położnej czy pielęgniarki...ale w domu? Nie każdy ma obowiązek posiadania w domu urządzenie do pomiaru ciśnienia.

no dokładnie a jakbym nie miala cisnieniomierza ?? z tym badanie to mama mi powiedziala ze czemu ona cie nie bada ?? tam nie ma oni połoznej ani pielegniarki i jeszcze za wizyte pace 90 zł :( TO JEST JAKIES CHORE .

Gość jestem przerażona
poszukałabym na Twoim miejscu innego lekarza. Ciągłe badania USG mogą być szkodliwe i powinny być wykonywane 3 razy w ciągu 9 miesięcy. Niestety coraz częsciej lekarze traktują USG jako dodatkowy zarobek i robią je jak często się da a kobiety płacą....

Dziekuje dziewczyny tak zrobie .Przeciez ta kobieta mnie wykonczy !!

Gość karinnnna 1234
Zmień kobiecznie ginekologa, a gdzie mieszkasz?

Gość marta1979...
koniecznie zmien ginekologa.

U mnie kartę ciąży zakładali dopiero pod koniec 3. miesiąca. I dopiero wówczas zaczęli mi mierzyć ciśnienie i ważyć. Ale fakt, że badanie ginekologiczne miałam na każdej wizycie. USG też, na początku dopochwowe zresztą. I full badań zleconych.

mi kartę ciąży założyła w 9 tygodniu, czyli na drugiej wizycie. wtedy też zaczęła mierzyć ciśnienie i wagę. co wizytę mam badanie na fotelu, do tego na początku co wizytę usg. zmień lekarza!