Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzozdziwiona

wyplata mimo zwolnienia??!!

Polecane posty

Gość bardzozdziwiona

Mam pytanie.. pracowalam w pewnej firmie 2 lata. 2 miesiace tmu zlozylam wymowienie. Miesiac temu dostalam ostatnia wyplate. Dzis patrze na konto i widze ze firma w ktorej pracowalam przelala mi na konto wyplate!!! co robic?zadzwonic do firmy i "sie przyznac"? czy moga z firmy dzwonic i mi powiedziec zebym przelala z powrotem ich pieniadze!!

Gość miaaa...23
Ja bym zadzwoniła i wyjasniła sytuację :)

Gość bardzozdziwiona
ale tam mysle sobi...ze nie bede tego ruszac...ale ja nie mam obowiazku codziennego sprawdzania mojego konta!!! wiec moglam przeciez nie zauwazyc! a moze to jest jakies wyrownanie z poprzednich wyplat

Gość bardzozdziwiona
ladaco tak wiec ostatnia wyplate juz odebralam!

Gość bardzozdziwiona
okres wzpowiedzenia mialam 2 tygodnie..

Gość bardzozdziwiona
tak wyrownali! wiec bardzo sie zdziwilam...moze ksiegowa sie pomylila!!!jak myslisz

Gość bardzozdziwiona
swiadectwa jeszcze wlasnie nie dostalam!!!!!!

Gość bardzozdziwiona
generalnie czekam ...myslalam ze mi przesla bo sie przeprowadzilam do innego miasta i sie jeszcze niee doczekalam swiadectwa

Nie masz obowiazku sie przyznawac. Tak samo jak nie musisz zwracac tych pieniedzy. Ich blad,ich strata. Wszystko zalezy od Ciebie czy postapisz uczciwie czy nie.

Gość bardzozdziwiona
ale wiesz...y drugiej strony co mnie to obchodzi...przeslali i niech oni sie martwia!!!

Gość bardzozdziwiona
umyslowym...... a skonczylam prace 10 lipca wiec 10 sierpnia dostalam ostatnia wyplate....

Gość bardzozdziwiona
naprawde nie prowokacja ....serio pytam...to kwota 1000 zl nie tak duzo ale zawsze cos

Gość bardzozdziwiona
ok dzieki....chodzi o to, ze tez nie odeszlam i nie pozegnalam sie milo...bo rozne ekscesy mi robili przez 2 lata! a jak nie stac ich na dokladna ksiegowa to nie moj problem---oczwiscie nie rusze tej kasy ale nie musze sie spowiadac...boje sie zebz kiedzs w przszlosci nie miala nieprzjemnosci...np sprawa w sadzie!!!!!!!!!!

Gość bardzozdziwiona
ladaco wlasnie nie!! troche wiecej o 200 zl!!!!!

Gość jhdkhjk
ja bym nie ruszała na razie i ich nie informowała. jak sie odezwą to bym dawala zaskoczoną ze mam jakąs kasę na koncid a jak nie odezwa sie przez jakiks czas to uznałabym to za prezent ;)

Gość bardzozdziwiona
calkiem inna kwota niz przez 2 lata!!to mnie tez zdziwilo

Gość bardzozdziwiona
no wlasnie!!!!hmmmmm ale kurde zebzm nie miala nieprzjemnosci!!!

Gość jhdkhjk
oj tam sprawa w sądzie. zawsze możesz powiedziec, że nie sprawdzałas konta albo np. miałas sporą sume na koncie i nie zawuązyłas ze przybył Ci tysiąc

Gość bardzozdziwiona
hmmm a myslisz zebz dzis zadzwonic__czy to bedzie podejrzane

to nie jest tak dobrze, że pomylili się i ich strata. Jeśli w księgowości się zorientują to będą mogli wystąpić o zwrot (tak jak w przypadku mylnych przelewów) zgłoszą wniosek do Twojego banku z dokumentami poświadczającymi pomyłkę i bank to ściągnie z Twojego konta. Jeśli nie będziesz miała tyle na koncie, to zrobią Ci debet, który będze oprocentowany. Każdy dzień zwłoki w spłaceniu debetu to dodatkowe odsetki do spłacenia. Więc bezpieczniej chyba się przyznać i nie rozdysponowywać tych pieniędzy ,bo potem możesz mieć problemy,

Gość a dlaczego nie
nie ma obowiazku ich informowac jak i im zwracac tych pieniedzy. moze ale nie musi

Gość u nadin
nie masz obowiazku oddawac im tej kasy o ile wydalas w dobrej wierze czyli nie skapnełas ze cos nie tak :P nawet jak cie pozwa to nic nie wskoraja :P

Gość bardzozdziwiona
jhdkhjk no wlasnie Ty z jednej strony masz racje a KRO tez ma racje..... cholera

Gość u nadin
nieprwwda jak ktos pisze ze bank ci cos zabierze to jest twoje konto i tylko ty nim dysponujesz nikt inny .bank moze cofnac przelew o ile pieniadze nie sa zaksiegowane na koncie jezeli juz je masz znaczy ze moga cie tylko prosic :P Jak to duza firma to moga sie nie skapnac wogole :P

Gość bardzozdziwiona
no tak......moze rzeczywiscie to wzrownanie...hmmm...kwota roznila sie od normalnejj ktora dostawalam

Gość bardzozdziwiona
bardo duza firma...ok 100 pracowinkow a kwota zaksiegowana