Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -mam dylemat-

śmierć dziadka a wesele

Polecane posty

Gość -mam dylemat-

Mam pytanie. Czy wypada iść na wesele do koleżanki 2,5 tygodnia po śmierci dziadka ? Wydaje mi się, że nie, ale nie chciałabym być posądzona o to, że się wykręcam, bo przecież mogłabym iść ale nie tańczyć.

Gość szarik z 4 pancernych
i nie zapomnij sie, nie wznoś toastów za zdrowie dziadka :D

Gość -mam dylemat-
może ktoś jeszcze się wypowie

Gość Piotruś Ban z roboty
Możesz śmiało balować jak dziad był niedobry, a jak go lubiłaś to się upij i potem baluj żebyś nie miała wyrzutów sumienia

Moja babka wykorkowała na tydzień przed Sylwestrem i miałem też poważny dylemat, zastanawiałem się z 15 minut czy iść czy nie :o :classic_cool:

Masz coś do mojej babki? :classic_cool: Pamiętaj że trupki mają super moce zza grobu, nie fikaj

ja mam podobny problem . w srode byl pogrzeb babci mojego meza - on pojechal na drugi koniec pl i wroci za 2 tyg a w sobote jest wesele mojego kolegi . i tak tanczyc bym nie mogla ze wzgledu na ciaze ale z jednej strony chcialabym isc a z drugiej mam isc sama bez niego ? uwazam ze nie wypada ...sama nie wiem prezent kupiony...

Gość jestem zwyczajnie wsciekla
a czy uwazasz, ze dziadek chcialby zebys siedziala w domu i sie smucila? ja mysle, ze wolalby zebys poszla na wesele i sie dobrze bawila i tanczyla. smierc to smierc ale nie przesadzajmy, trzeba rozdzielic te dwie rzeczy. ja bym nie chciala, ze po mojej smierci rodzina przez rok nosila zalobe i siedziala w domu i smecila.

Powiedziałaś co wiedziałaś, teraz możesz wyssać mi bąka z duupy :D

Gość -mam dylemat-
Szczerze powiedziwszy to uważam, że nie powinnam iść. Jak się poczuje moja mama jak jej powiem, że tak szybko po śmierci jej ojca idę się bawić. Tylko, że koleżanka już potwierdziła ilość osób na weselu i będzie musiała za nas zapłacić bez względu na to czy przyjdziemy. Poza tym napewno bedzie jej przykro.

Baluj ostro, a mamie powiedz że nie tańczyłaś i przesiedziałaś całe balety w wielkim żalu 😭

tu nie chodzi o rok żałoby. Tylko o zwyczajne powstrzymanie się od imprez i zabawy przez miesiąc czy dwa chociażby z szacunku

moj dziadzio zmarl jak bylam dzieckiem 5 stycznia a na drugi dzien bylo wesele jego siostrzenca . rodzina poszla ale nie tanczyli - bylo smutno

ban to tobie trzeba wysysac baki??? myslałam ze przez twoj rozwalony analnymi gwaltami twojego ojca zwieracz powietrze uchodzi regularnie :classic_cool:

Gość ja bym poszla tylko do kosciol

Gość -mam dylemat-
chciałam zaczerpnąć opini żeby wiedziec czy koleżanka może się obrazić i widzę, że większość opini jest taka żeby iść ale nie tańczyć - tylko, że wtedy nie będzie jak alkoholu wypodzić i mąż mi się upije i będzie zwyczajnie nudno

Gość -mam dylemat-
no własnie ja tez chciałam tylko na ślub iśc ale to jest prawie 300km od miejsca gdzie mieszkam :o

Jak tylko do kościoła to lepiej wcale nie iść, po to sie idzie do kościoła bo taką mamy tradycje, najpierw obowiązek (bo każdy śpi w kościele i ma w duupie co gada pedofil w sutannie, a już najlepsze to są ich żarty :o no kuurwa prawdziwe zgrywusy) a potem chlanie i balety czyli to co najważniejsze :classic_cool:

Wizyta w kościele przed baletem to tylko przykry obowiązek, ale trzeba bo stare pryki się krzywo patrzą :)

Idź koniecznie i baluj bo potem będziesz żałować

Gość dobre wychowanie
Dobre wychowanie nakazuje bawić się i tańczyć jesli idzie się na wesele. Nietaktem jest iśc na wesele i nie tańczyć - gości dużo i nie każdy wie, że tobie ktos umarł. I co jak będą cię prosić do tańca to będziesz psuc atmosferę radości tłumaczeniem po raz enty, że ja dziękuję nie tańczę, bo ma śmierc w rodzinie? :-O Taka łyzka dziegciu w beczce miodu. Jak bąk puszczony w towarzystwie... Z tych samych powodów tradycja zakazuje gościom weselnym ubierania się w czarny strój. Najlepsze wyjście iść do kościoła na ślub, złożyć życzenia i wręczyć prezent i zrezygnować z wesela. Oczywiście elegancko byłoby młodych poinformować, że będą mieli mniej gości na weselu i że będziesz tylko na ślubie. Czasem warto stosowac się do zasad przyjętych przez naszych przodków by nie popełnić gafy. Pójście na wesele i nietańczenie a w dodatku tłumaczenie się co chwila śmiercią będzie dużą GAFĄ towarzysk, delikatnie mówiąc.

"Najlepsze wyjście iść do kościoła na ślub, złożyć życzenia i wręczyć prezent i zrezygnować z wesela." Chyba ci odbija w dekiel :D ma zapłacić za prezent i nie skorzystać z wesela? :classic_cool: Skandaliczne porady

Gość dobre wychowanie
dziadek to najbliższa ci rodzina po rodzicach. Jeśli on dla ciebie nic nie znaczył to pomyśl chociaż o uczyuciach swoich rodziców - uswiadom sobie, że to przecież ich ojciec. Zastanów się czy chciałabyś, aby twoje dziecko poszło na wesele koleżanki po tym jak niedawno umarł Twój tato lub mama?? a jego dziadek?