Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -mam dylemat-

śmierć dziadka a wesele

Polecane posty

Gość -mam dylemat-
dobre wychowanie - dzieki za odpowiedź :)

możesz spokojnie iśc - żałobę nosi się w sercu.... a jeżeli masz ochotę się bawic tanczyc i skakac to rób, jeżeli nie bedziesz miała ochoty się bwaic to bedziesz siedziec - zalezy jak sie bedziesz czuła w tej sytuacji tam na miejscu.... dziadek by nie chciał zepsuc ci tego wesela... stało się....

Gość sdfgsdf
jesli wahasz sie czy iśc tzn. że dziadek nie znaczyl dla ciebie zbyt wiele wiec jakakolwiek żałoba sensu nie ma ja na imprezy nie chodzilam po smierci babci nie dlatego ze chcialam wszystkim pokazać ze nosze żałobe ale dlatego ze wolałam pozstać przez jakis czas w takim stanie "przemysleń" w życiu jeszcze sie wyszaleje i nie jedna impreza przede mną a babcia była mi bliska nie wiem co sie teraz z nią dzieje czy w ogóle cos sie dzieje i czy wie o tym czy nie ja wiem, że darzyłam ja ogromnym szacunkiem i jej czas po smierci także takie jest moje zdanie, jeszcze sie wyszalejesz bliski ci człowiek umiera raz okaż szacunek wobec tej śmierci, on milczy ty też na chwile zamilcz

Gość dobre wychowanie
Skoro uważasz, że 300km to za daleko, by jechac tylko do kożcioła to życzenia na ładnej karcie wraz z prezentem wyślij pocztą. Jesli pójdziesz na wesele to właśnie będzie tak wyglądało, że nawet smierć dziadka, ojca mamy, nie przeszkodzi ci, aby wykorzystać miejsce na weselu :-O Wiesz co robić.

zreszta jesli nie czujesz smutku to jedz wiesz mase znajomych ci osób umiera i nawet o tym nie wiesz czasem wszystko zależy od tego co czujesz ale skoro pytasz sie na forum to znaczy ze jestes w stanie isc i smierc dziadka nie wywarła na tobie wrażenia, tak mysle wydajesz sie byc sympatyczna osoba wiec nie probuje dac nam do zrozumienia ze pytasz sie nas o to bo chcesz by to dobrze wygladalo gdy pojdziesz na wesele, to by brzydko o tobie świadczylo... ja po smierci kogos kto dla mnie duzo znaczyl nawet nie mialam ochoty ani potrzeby przebywac z ludżmi więc ty sie sama zastanów bo mysle że jestes małolatą i nasze rady daleko odiegaja od twojego \"świata\"

Gość -mam dylemat-
To nie do końca tak. Właściwie to ja już podjęłam decyzję i powiadomiłam o tym koleżankę, że na weselu nie będę. Odniosłam wrażenie, że dla niej śmierć mojego dzidka nie jest powodem do odwoływania obecności na weselu i poprostu byłam ciekawa czy jest to zdanie ogółu i dlatego zadałam to pytanie na forum. Ale to nieistotne - utwierdziłam się też w przekonaniu, że decyzja była słuszna. Dzięki za wszystkie poważne opinie.

Gość -mam dylemat-
a małolatą nie jestem - mam 26 lat

Gość dobre wychowanie
"Odniosłam wrażenie, że dla niej śmierć mojego dzidka nie jest powodem do odwoływania obecności na weselu" Wiesz, koleżanka jest w tej chwili w innym swiecie. Ona gotuje się do wesela i trudno było jej wejść w twoją skórę. Ona teraz nie widzi nic ważniejszego od jej wesela. Ona cię zrozumie, gdy jej własny dziadek lub rodzić umrze. Taka prawda.