Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rybakity

KLOPOT !!!!! MEMU DZIECKU BRAK WIARY W SIEBIE

Polecane posty

Gość rybakity

pani stwierdzila ze memu dziecku brak pewnosci i wiary w siebie spytala czy je chwale itd, powiedziala ze gdy syn widzi ze iinne dziecko robi cos lepiej odrazu rezygnuje z zadania i mowi ze on robi brzydko ze nie potrafi czuje sie okropnie jak wyrodna matka ktora nie chwali lub nie docenia wlasnego dziecka ale mnie sie wydaje ze ja go chwale nawet za duzo pani stwierdzila ze najlepiej isc z nim do psychologa -czuje sie okropnie czy ktos tak mial ?? co radzicie??

JAK MALY MOWI ZE ZROBI BRZYDKO ALBO NIE POTRAFI TO PANI POWINNO DODAWAC MU OTUCHY I MOWIC ZE SOBIE PORADZI, ZEBY SIE TYLKO BARDZIEJ POSTARAL ZE NAPEWNO MU SIE UDA ITD . wYMYSL KILKA ZADAN DLA NIEGO W DOMU I sama zobacz jak reaguje. Np wez zrob dwie identyczne wycinanki pokaz mu jak i co sie robi a potem rob z nim jednoczesnie i sama zauwazysz jak maly sie zachowuje. Moj tez czasem narzeka ze sam nie zrobie ze nie potrafi a ja wyedy mu wlasnie mowie ze jest taki duzy i kochany ze napewno sobie poradzi i robi bez problemu.

Na pewno nie jesteś wyrodną matką! :) Gdyby tak było to byś olała uwagi nauczycielki i nie wzięła sobie tych słów do serca. A jeśli chodzi o psychologa to moim zdaniem on tu nie jest potrzebny! Zrób tak jak mówi ,,przybywam z daleka" w czasie takich robótek wytłumacz dziecku że czasem się zdarza namalować krzywo kółeczko czyu też nierówny domek ale to nie jest nic złego ,że po prostu trzeba się do siebie uśmiechnąć i probować dalej itd.