Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ubraniowy problem

czy Wasze dwulatki wybrzydzaja ze czegos nie chcą ubrac?

Polecane posty

Gość ubraniowy problem

tak tak tak. najchetniej biega gola. ale jak wie ze ma isc na spacer albo gdzies to sie ubiera- ale pozwalam jej wybrac rzeczy samej ale sama podkladam jej kilka bluzek i spodnie i pytam ktora wybierasz i nie ma pozniej problemu. w domu ma dni ze smiga w cienkich rajstopach i nie da sobie przetlumaczyc. nie wkurzam sie . tez taka bylam.

Gość matka2-latka
Mam synka 2-letniego i ogólnie nie mam większych problemów z ubieraniem, tylko po kąpieli chciałby sobie dłużej pochasać bez ubranka. A jak już na prawdę nie chce się ubrać to daję mu coś tam do zabawy (zazwyczaj kremik do smarowania) lub zagaduję czymś i bezproblemowo wtedy.

Gość mnie się wydaje że
autorce nie chodziło o to, że dziecko nie chce się ubrać tylko, że wybrzydza, bo niby coś mu się nie podoba. Mój synek mając 2 latka chodził do żłobka i wiadomo co dzień świeże spodnie, a on uwielbiał tylko jedne spodnie i za nic w świecie nie chciał założyć innych, odstawiał cyrki nie z tej ziemi, więc założyłam mu same majty buty i mówię idziemy do żłobka, wyszedł od altany, w której jest już chłodniej niż w domu i błyskawicznie wracał się założyć sponie:D Od tamtej pory nie było już wybrzydzania. Teraz ma 4 latka i uwielbia elegancko wyglądać, jak chodzimy na zakupy pokazuję mu np 2lub 3 bluzeczki w cenie przystępnej dla mnie i on decyduje którą chce:)

U mnie ten etap zaczął się jak miał 2,5 roku i trwa do dziś :) A to nie takie buty,majtki czy też bluzka.Dlatego też są momenty że pokazuje jemu 2 zestawy ubrań które może ubrać i może sam zdecydować co chce na siebie włożyć.To jest sto razy lepsze niż wieczne darcie że dałam nie te gacie :D

Gość ubraniowy problem
dokladnie-u nas sie zaczeło-ze ta bluza jest beee-nie te spodnie tylko inne stad moje pytanie-czy pozwalac tak wybrzydzac? ogrodniczek nie załozy w ogole bo wrzask nieziemski zaznacze ,ze nie mam calej szafy ubranek dla malego tylko podstawowe komplety wiec z pewnoscia nie grymasi z powodu przesadnej ilosci ubran

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Moja 2 letnia córka ani razu nie kaprysiła przy ubieraniu

Gość rzucamy palenie
ja pozwalam samemu sie ubierac i wybierac w co ma sie ubrac. Sam tez wybiera ciuchy ktore kupuje ale oczywiscie wczesniej ja je przegladam i pokazuje z ktorych moze sobie wybrac.

jak dotąd to mieliśmy jedną wojnę - ubranie pampersa do żłobka... mały już nie marudził, ani nie płakał - on się poprostu wydzierał że nie chce, że on jest duży, że to dla dzidzi... ale po cichu byłam dumna z Synka :) poza tym wszystko oki :)

Mój ma ulubione ciuchy i czasem nalega zeby je ubrać :) ale generalnie nie wybrzydza, ale też staram się, żeby ubrania były dla niego w jakimś sensie atrakcyjne (np z koparką albo autem) To już od Ciebie zależy czy pozwolisz mu na wybrzydzanie, czy będzie chodził w tym, o czym Ty zadecydujesz :)

jeszcze mi sie nie zdarzyło,by na cos wybrzydzał:D,ma hopla tylko na punkcie bejsbolówek,tzn. ma swoje ulubione:D