Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedyny facet na kafe

krosty po goleniu- ON

Polecane posty

mam charakterystyczne krosty po goleniu... wyglada to okropnie.. przed goleniem sa to takie biale krosty z ropa :/ jak sie gole to to sie zcina, masakra :/ te krosty sa tylko na szyii... co mam robic? czego uzywac? ps. zapisałes sie do dermatologa ale wizyta daleko :/

up up up

Gość ostatnio w
"Porady różowej brygady" był koleś który miał to samo. mówili że powinien się golić z włosem, jednym ruchem. no i kremy kremy kremy. nawilżające rzecz jasna. a i żyletka powinna być używana do 2 goleń. podobno.

chyba nie ma tu zadnego faceta z takim problemem...

Gość oh gosh
Kup sobie w aptece NEOMYCYNĘ. Pomoże.

ale z wlosem nie dogole sie dokladnie.. a mam taka prace ze musze codziennie sie golic... nie wyglada to sympatycznie.. jestem zalamany :/

Gość ostatnio w
jestem kobieta ale wiem o czym mowisz :) wlasnie tak sie dziwie jak mozna sie golic z wlosem skoro ten numer na nogach nie wychodzi :P

Gość woda po goleniu
na żywą ranę ? tak pewnie reaguje skóra na golenie, tymi pryszczami, jest drażniona czego uzywasz po goleniu, aby zregenerowac skórę ?

Gość takamamajedna
mojemu facetowi pomogła zmiana maszynek do golenia z gilette na wilkinson...zdziwilam się ale faktycznie ma zupełnie inną skórę, do tego używac zaczął kremu nawilżającego z serii AA Men i ma piękny pyszczek:)A do golenia stosuje żel z Avonu i tez twierdzi ze to mu pomogło:)

Gość ostatnio w
najlepiej to jakis tlusty krem

Gość takamamajedna
Ale ja jeszcze napiszę co działa na takie niefajne ślady po goleniu na damskich nóżkach...zwyczajny puder Alantan albo coś podobnego, po goleniu przesypać nogi takim pudrem potem zetrzec nawilżaną chusteczką do demakijażu i jest cudnie, zero jakichs okropnych kropek.Nie wiem może na męski zarost to też podziała:)Pozdro:)

ja po goleniu stosowałem wielu sposobow: najpierw woda zeby to 'wypalic'- pieklo jak cholera i nie pomoglo :/ pozniej balsam do skory wrazliwej z Nivea balsam dla sportowcow przeciew wypryskom Adidas i jeszcze raz Nivea, jakis jaki granatowy :/ nic nie pomagalo. maszynki tez tylko najlepsze..

Gość takamamajedna
spróbuj tego pudru, kosztuje niewiele około 6 złotych co ci szkodzi...

probowałem juz tylu rzeczy.. mam nadzieje ze dermatolog przepisze mi jakies antybiotyki, alno dobra masc..

Gość woda po goleniu
Ok, więc test na twardziela zaliczony, jesli pielęgnacja środkami do i po goleniu nie pomaga to musisz iść do lekarza, na noc też smaruj kremem, nawet jeśli golisz się tylko raz, rano

ale jak ja tylko dotykam szyi to mnie boli strasznie.. to sa przeciez rany.. nie wyobrazam sobie jeszcze to smarowac kremami...

Gość woda po goleniu
to może być też odczyn alergiczny na któryś z tych kosmetyków, może spróbuj jakiś do skóry wrażliwej, antyalergiczny, bezzapachowy balsam lub krem do twarzy dla mężczyzn

Gość woda po goleniu
to może faktycznie na noc zasypac pudrem, zeby troche przyschło idz prywatnie do lekarza, to zostaniesz szybciej przyjęty

Gość oh gosh
Mówię ci - NEOMYCYNA!! a ty tak, jakbyś nie przeczytał mojego posta... a jezeli nie neomycyna, bo z jakichś tam wzgledów ci nie leży, to tribiotic. Receptę na neomycynę wypisał mi dwa dni temu lekarz - na ten sam problem.

Gość oh gosh
Aha - i jak się golisz, to potem nie dotykaj ogolonego miejsca brudnymi łapskami w ciagu dnia. Najlepiej wcale nie dotykaj

Gość woda po goleniu
jak dotrze do lekarza to pewnie sie przekona do tej neomycyny :D spokojnie, na to trzeba miec receptę