Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rekinowata

Akwarium - Sum Rekin Pangasius hypophthalmus

Polecane posty

Gość rekinowata

Witam, chciałabym porozmawiać z osobami które posiadają te piękne ryby SUMY REKINOWATE (Pangasius hypophthalmus):) Ja swojego mam od bardzo bardzo dawna ale wydaje mi się że dziwnie się zachowuje, strasznie zaniedbane zostało jego otoczenie tzn wielkość akwarium, możliwe że pokarm itd.. jest bardzo nerwowy i czasem byle minimalny ruch w otoczeniu potrafi go tak zdenerwować że obija się o ścianki akwarium.... może ktoś pomóc?

Gość zrób mu masaż

Gość rekinowata
nie lubi dotyku :(

Gość niestety tak
hej, rekonowata!! te sumy tak maja, taki charakter! bardzo plochliwe sa po prostu, musisz ustawic akwa a spokojnym miescu w domu i nie stresowac go, najlepiej jakbys go trzymala w basenie, toz to takie rybsko :P

dziekuje za odpowiedz :) moj powybijal wszystkie ryby :( teraz jest juz sam z glonojadem. Mysle nad kupnem wiekszego akwarium tzn teraz to juz mus bo zrobil sie wielgasny... z 30cm jak nic, myslalam ze to bedzie mniejsza ryba hehe. Wiem ze gdyby mial warunki napewno bylby jeszcze wiekszy no ale niestety... A czym najlepiej karmic? wiem ze napewno nie lubi zywych robaków, zajada się jedynie suszonymi w granulkach.

Gość osolone filety
kurde, autorko przed kupnem ryby trzeba o niej poczytac :O wszedzie jest napisane ze rosnie ponad metr... biedak, kup mu akwa minimum 2 metry długie bo czym on sobie zasluzyl na tortury? a zycia w za malym akwa inaczej sie nazwac nie da, czym karmic niestety nie wiem, ale w necie znajdziesz, aha to nie ejst przypadkiem ryba stadna?

Osolone filety przecież napisałam że mam go od bardzo bardzo dawna, gdy został zakupiony był bardzo mały. I zresztą ja wtedy byłam dzieckiem. Więc teraz gdy mam możliwość chciałabym mu stworzyć lepsze warunki. Więc szukam rady ludzi którzy posiadają w swojej hodowli te ryby, to przecież jasne...

Gość osolone filety
w hodowli to powinnas pojechac na fermy na bliskim wschodzie czy gdzies tam, gdzie sa mnozone w stawach hodowlancyh, watpie by komus sie rozmnozyly w akwarium, a zeby zapewnic mu dobre warunki to na poczatek kup akwarium, np 1000 litrowe, jeszcze lepiej 2 000 l, w jakiejs ksiazce wlasnie taka pojemnosc podaje autor, to duza ryb i do typowego akwarium sie nie nadaje, i przez tyle czasu, odkad bylas dzieckiem nie moglas sprawdzic w necie lub ksiazce czym go zywic itd?? :O zreszta, wiesz chyba ze to papularna ryba konsumpcyjna zwana potocznie panga? jak ci za duzy urosnie zawsze bedzies zmogla go zjesc 🖐️

a czy pisałam że chce go rozmnażać???? Naucz się czytać ze zrozumieniem. Poza tym te wszystkie wiadomości co tu wypisujesz znam na pamięć, chciałam porozmawiać z osobą która ma taką rybę, wymienić się spostrzeżeniami itd. Widziałam kiedyś hodowle tych ryb i akwarium nie miało nawet 1000 L więc nie wiem kto tutaj ma racje czy hodowca czy Ty. Czytałam że te ryby są mięsożerne, zjadają rybki itd. Moja nie zje ani rybki ani nawet żywych robaków, uwielbia suchą karmę. I o tym też właśnie chciałam porozmawiać. Ale jak zwykle ktoś mało sympatyczny musi wtrącać swoje 3 gr :|

Gość osolone filety
to ty jestes zakomplksiona idiotka, ciagle uzywasz slowa "hodowla" nie wiedzac co ono znaczy, hodowla moja droga, to romnazanie w celu osiagniecia konkretnego celu hodowlanego przy pomocy okreslonych metod hodowlanych, wiec nie pieprz mi o hodowli w niecalych 1000 litrow bo w takim baniaczku one sie nie romnoza, to co ty nazywasz blednie hodowla to chow, czyli po prostu trzymanie chow to rowmiez romnazanie ale bez pracy hodowlanej, wiec zanim zaczniesz sie wymadrzac polecam troche nauki ciagle piszesz zemasz jakies klopoty z ryba wiec jak to mozliwe skoro wiadomosci kasiazkowe masz w jednym palcu?? jestes pseudo akwarystka, i tyle

Gość osolone filety
ja chociaz nie mam tej ryby wiem o niej wiecej niz ty, zenada :O

żenadą jest to co piszesz i jak sie wymądrzasz. Żal mi Ciebie, więc nie dziwi fakt że cały czas tu przesiadujesz! ciekawe co o niej wiesz? wiesz tylko tyle co przeczytałaś/eś. Ktoś by tobie wcisnął kit i cały czas dla ciebie byłaby to prawda. A fakt że nazywasz mnie lub kogoś innego idiotką czy idiotą tylko pokazuje na jakim jesteś poziomie. bye

Gość bulion
nie doruchana poprostu jestes i sie czepiasz normalnych ludzi :D Tobie brakuje do normalnosci przede wszystkim klasy.