Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no bo ja nie wiem

Urząd Pracy - podpowiedzcie.

Polecane posty

Gość no bo ja nie wiem

Jutro idę do UP, ale są trzy i nie wiem, do którego... Miejski, powiatowy czy wojewódzki?? Od czego to zależy, do którego trzeba iść??

Gość o żesz kur..........aaaaaaa
skad jstes o ja tez ide

Gość ja tak wlasnie zaszlam w ciaze
jak sie zarejestrowac to do powiatowego

Gość od tego
jaki masz adres na pismie. Bo przewaznie jesli wysylaja pismo z terminem to zawsze jest pieczatka instytucji

Gość djsfskdfsdf
to zależy gdzie mieszkasz- jak w mieście to miejski, jak na wsi to powiatowy

Gość no bo ja nie wiem
Jakim piśmie?? Nie mam żadnego pisma... Dlaczego powiatowy?? Muszę wiedzieć na pewno, bo nie mogę pójść z samego rana, dopiero wczesnym popołudniem i muszę zdążyć przed zamknięciem, a jak pójdę do jednego, to do innego nie zdążę się już dotłuc... A muszę jutro załatwić to koniecznie...

Gość bzdura ogromna
ja pracowalam w powiatowym w Toruniu i obslugiwalam klientow z glownych ulic:)

Gość no bo ja nie wiem
No właśnie tak się zastanawiam, czy to nie zależy od adresu... Czy jak jestem zameldowana w mieście, to do miejskiego, w obrębie powiatu, to powiatowy, a poza powiatem wojewódzki?? A jak w mieście, to nie mogę gdziekolwiek?? W sumie do woj by mi najbardziej pasowało, tak po drodze :)

Gość bzdura ogromna
kazdy z tych urzedow ma inne kompetencje... co Ty chcesz zalatwic?

Gość no bo ja nie wiem
Zarejestrować się. Muszę koniecznie jutro, bo nie mam ubezpieczenia a bardzo do lekarza potrzebuję...

Gość bzdura ogromna
to powiatowy

Gość bzdura ogromna
Osoba bezrobotna lub inna osoba poszukujaca pracy zgłasza sie w celu dokonania rejestracji w powiatowym urzedzie pracy, własciwym ze wzgledu na stałe lub czasowe zameldowanie. To doslowny fragment ustawy, pozdrowionka;)

Gość no bo ja nie wiem
Jesteście pewni?? To tak z ciekawości: od czego w takim razie są te pozostałe?? Szukałam na stronach, ale nic nie znalazłam...

Gość bzdura ogromna
to ja juz zwatpilam czy Ty po polsku rozumiesz:)???

Gość bzdura ogromna
na wszelki wypadek sie upewnij rano telefonicznie, poszukaj w necie telefonu, w bardzo duzym miescie moze byc i miejski tak to teraz przemyslalam i koniecznie zabierz wszystkie papiery!

Gość no bo ja nie wiem
No widzę, że powiatowy, tylko z ciekawości pytam, co się w innych załatwia :)

Gość no bo ja nie wiem
Ładnie mnie wczoraj kurwa skierowaliście... "jak sie zarejestrowac to do powiatowego" "ja pracowalam w powiatowym w Toruniu i obslugiwalam klientow z glownych ulic" "Osoba bezrobotna lub inna osoba poszukujaca pracy zgłasza sie w celu dokonania rejestracji w powiatowym urzedzie pracy, własciwym ze wzgledu na stałe lub czasowe zameldowanie. To doslowny fragment ustawy, pozdrowionka" Rano próbowałam się dodzwonić, ale cały czas zajęte było i w miejskim i w powiatowym... No to pojechałam do powiatowego, bo przecież "po polsku nie rozumiem"... Najpierw się tłukłam dwoma autobusami na drugi koniec miasta, czekałam ze trzy godziny na swoją kolej, a jak już mogłam wejśc, to się okazało, że mam do miejskiego jechać. A w ogóle to wyszło zupełnie przez przypadek, bo nie miałam jakiegoś zaświadczenia o nieposiadaniu ziemi, więc jak spytałam, gdzie to załatwić, to się zaczęły dopytywać, gdzie mieszkam, no i wyszło... Więc dupa w autobus i znowu przez pół miasta. A jak dotarłam, to czekało ze 30 osób, a została godzina, więc za cholerę bym nie zdążyła... Tak więc dziękuję bardzo za pomoc. Jak w weekend zdechnę, to dzięki dobrym doradcom, bo do lekarza nie mam jak pójść. Na przyszłość jak nie jesteście czegoś pewni, to nie doradzajcie, albo przynajmniej napiszcie, że chyba, a nie na 100%. Tylko djsfskdfsdf miał/a rację, ale wszyscy przekrzyczeli...