Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marleeenka899

studia zaoczne

Polecane posty

Gość marleeenka899

mam pytanie do osób które studiują zaocznie ja zaczynam dopiero teraz I rok studiów i chciałam się dowiedziec ile czasu mniej wiecej trwa sesja? i czy zaliczenia są w weekendy zawsze?

Gość ze wstydu na pomarańczowo
powinny być weekendy, chyba że podpiszesz oświadczenie mówiące że mogą być w tygodniu w godzinach popołudniowych albo w umowie będzie taki zapis. Co do sesji trwa ok 2 tygodni. czyli przeważnie 3 weekendy.

Powiem Ci, ze roznie to bywa, sam nie studiowalem zaocznie, ale pamietam czesto znajomych majacych takowe problemy. Mianowicie bywa i ta ze examiny byly normalnie rano w tygodniu o 10 i wiele osob zwyczajnie musialo sie zwalniac z pracy, tak samo jak mieli podwojne studia...Uczelnie niestety maja to gdzies a wszystko zalezy od wykladowcy...

Gość marleeenka899
dzięki:) ale jeśli w weekendy to i sobota i niedziela rozumiem? a pierwsze sesja jest w styczniu? a no i kolokwia rozumiem że na studiach zaocznych tez obowiazują:;/

kolokwia sa na zaliczeniach :) i normalnie obowiazuja tzn. sa przeprowadzane :P

Gość marleeenka899
mam pytania jeszcze po pierwsze kiedy trwa pierwsza sesja?jakoś w styczniu? i czy są 2 tygodniowe "ferie zimowe"?

Gość mala.........
a kiedy beda ppdane terminy zjazdow? i gdzie ja nmusze pow ze sie nie orientuje w tej internetowej rejestracji

Gość nimkaga
terminy zajec powinny być na stronie wydziału w zakładce rozkład zajęć albo jakiejś w tym guście ;) niedługo powinny sie pojaić te rozkłady, a jeżeli dopiero zaczynasz studia to plany dostaniecie na rozpoczeciu

Gość gondollla
sesja zazwyczaj jest w styczniu ale zdrza się, że jakiś egzamin zostanie jeszcze na luty. A ferie polegaja na tym, ze nie ma jednego zjazdu