Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak nauczyć dziecko

Jak nauczyć dziecko....

Polecane posty

Gość Jak nauczyć dziecko

Jak nauczyć dziecko, że jak sie ściemnia ma przyjść do domu...?? Ciągle szukam córki i w rezultacie znajduję ją jak już jest ciemno... Wczoraj np. powiedziała, że sie zagadała z koleżanką na klatce schodowej i znalazłam ja dopiero o 20 a teraz o 20 jest już ciemno...Martwię się, że jak czegoś nie wymyśle w końcu stanie jej się coś złego nie chce jej bić bo sądzę, że siedmiolatek powinien już rozumieć jak się mu mówi co ma robić ale jestem u krasu wytrzymałości:O

Gość Jak nauczyć dziecko
Może ktoś ma jakieś sprawdzone sposoby i mógłby mi pomóc?? To dlamnie naprawdę bardzo ważne...

Gość kinga21
umów sie z nią ze niech ci mówi gdzie idzie, a ty ustal o której ma wracac. bicie faktycznie nic nie da, ale np jak nie wruci o umówionej porze bo np sie zagadała to szlaban. 7 lat to juz wiksze dziecko i musi znac reguły. kup jej tez komórke i jak bedzie chciała zostac u koleżanki dłuzej niech zadzwoni i sie spyta czy może. mysle ze zadziała. pozdrawiam:)

Gość dfghaz
Dawaj jej dokładna godzine kiedy ma przychodzic do domu. Dla Ciebie sie sciemna a dla niej moze byc jeszcze jasno :) Ja uważam, że 7latka najpózniej o 18 powinna byc juz w domu.

Gość Jak nauczyć dziecko
Ma komórkę ale ja jak i ona sama boi sie jej brac na dwór bo jest mozliwosc ze ja zgubi myslalam nad zegarkiem dla niej na reke ...Ustawilabym go na dana godzine i jak zadzwoni to znaczy ze maprzyjsc do domu ale nie wiem czy czasem o tym tez nie zapomni:O

Gość aicula
też pomyślałam o zegarku, a jeśli zapomni to następnym razem nie wyjdzie, musi się uczyć, że o pewnych rzeczach się nie zapomina, tak, to jeszcze dziecko, ale czego "Jaś się nie nauczy ..." no własnie, a jak raz drugi dostanie szlaban np to się nauczy

Gość 00000000000000000000000009
dokładnie - najpozniej o 18 do domu! zwlaszcza ze jest szkola- musi odrobic lekcje, wyspac sie

Gość dfghaz
Kup jej zegarek i kaz przyjsc o tej i o tej do domu. Jak bedzie chciala jeszcze posiedziec to niech przyjdzie do Ciebie i Tty ewentualnie wyrazisz zgode czy moze jeszcze zostac na dworzu posiedziec. A jak nie przyjdzie na umówiona pore to kara. Od dawien dawna dzieci przychodziły na umówiona godzine do domu, nawety jeszcze w czasach gdy nie sniły sie nikomu komórki. Jak bedzie sie tłumaczyc ze zapomniała zegarka to na pewno jakas koleżanka bedzie miała czy kogos na ulicy zapytac moze.

Gość a kiedyś to
Zegarek dostawało się dopiero na komunię ... Jak myśmy wtedy wracali na czas do domu??? Do dziś nie rozumiem. ;-)

Gość nie ma sensu
a moja koleżanka ma córki w wieku 9 i 10- lat i one nie wychodzą same na dwór, a co dopiero wracać o 20....

Gość jednym słowem
Od sciany do ściany :-O 10 letnie dziecko nie wychodzi samo z domu :-O Matka zaszczepia mu agorafobię. Zero samodzielności. To juz lepiej jak dziecko umie sobie radzić samodzielnie i wraca o tej 20:00

Gość mój syn
ma 9 lat , bez komórki nie rusza się z domu , o godz około 15 tej kończy lekcje w szkole i do godz 17 tej ma czas na wyjście z domu . Nie ma mowy o spóżnianiu się ...no, czasem są wyjątki , ale wtedy dzwoni i pyta czy może zostać u kolegi dłużej. Myślę że telefon jest dobrym pomysłem ...a jeśli boisz się że zgubi , kup jej etui do niego, zeby mogla nosić na szyi ...np pod kurtką.

Gość Jak nauczyć dziecko
Moja córka lekcje odrabia od razu po powrocie ze szkoly nie wiem czy to źle czy dobrze ale tak sie nauczyła i tak jej i mi pasuje... 10 letnie dziecko nie wychodzace samo na dwór to nie lada przegiecie nie rozumie takich rodziców ale od razu zdementuje tez nie rozumie samej siebie ze nie potrafie nauczyc dziecka powrotow do domu o wyznaczonej porze:O