Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noooowa

DLACZEGO wszystkie kobiety po urodzeniu dziecka obcinaja wlosy?

Polecane posty

Gość noooowa

takie pytanie zadał mi dzisiaj mąż w supermarkecie jak myslicie dlaczego?

poniewaz po ciaży włosy sa osłabione, wypadaja, a i przy dziecku chyba wygodniej w krótszych:) Ja nie obciełam, :D Pozdrawiam

aha... i nie wszystkie obcinają - ja obciełam z fryzury prawie do ramion na krótką, chłopięcą, mi to pasowało :) teraz zapuszczam :)

Gość ajrisss
ja nie obcielam. obcielam w 3-cim miesiacu na takie do ramion a teraz zapuszczam.

Gość fiziak150
No to jestem wyjątkiem, bo wcale nie obcinam tylko zapuszczam, bo obcięłam na miesiąc przed zajściem w ciążę, a całe życie nosiłam długie i jednak w długich czuję się najlepiej;)

ja musiałm z długi wycieno\iowac tak do ramion miałm osłabione i zaczeły wychodzic poszło im to na dobre

Gość szkoda ze zapomnialas
bo trzeba po nocach do dzieci wstawac, a nie wlosy pielegnowac :O

Gość fiziak150
Chociaż teraz tak sobie pomyślałam, że nie dla każdego długie włosy to to samo;) Moje długie to są takie do pasa i bez grzywki, a ja obcięłam na takie do łopatek i zrobiłam grzywkę więc dla mnie to była prawdziwa rewolucja i ogromna zmiana:D Nikt mnie nie rozpoznawał na ulicy:P Teraz znowu wracam do "siebie" i zapuszczam:D

Gość fiziakizia
Bo mały dzieciaczek ciąga mamę za włosy, niestety, czasami nawet z cebulkami.Gdy kobieta karmi piersią mały dzidziuś lubi sobie za te włosy pociągać tak dla zajęcia się czymś w czasie jedzenia.Jeżeli jest silne to wyrywa razem z cebulkami.I dlatego babki ścinają włosy. Inne to robią bo myślą, ze krótkich włosów nie trzeba układać co jest nieprawdą. Ja swoje wysuszę i jak chcę to związuję w kucyk lub zrobię je w kilka minut prostownicą i mam gotową fajną fryzurkę na głowie. Mam tylko nadzieję, że moja córeczka przestanie mi niedługo je wyrywać i ciągać za nie :)

Ja mialam dlugie przed pierwszym i drugim porodem, teraz tez mam dlugie, nawet przez mysl mi nie przeszlo aby scinac. Niedawno strasznie mi wypadaly wlosy, stwierdzilam z fryzjerka ze to efekt ciaż jedna po drugiej. Spytalam czy moze powinnam sobeii kupic skrzypovite, powiedziala ze stanowczo odradza, mowi ze najlepsze sa prenatal clasic dla kobiet w ciazy :0 niby najszybciej sie wchlaniaja do organizmu :) Zrobilam tak, teraz juz mi niemal wcale wlosy nei wypadaja, sa super :) A co do wygody to o wiele wygodniej mi spiac w kucyka iz ukladac co rano krotka fryzure ;)

ja skrocilam po porodzie, ale prawde mowiac nie z wygody, a z potrzeby wyrwania sie z domu, relaksu na fotelu fryzjerskim, dokonania jakiejs zmiany w wygladzie. prawde mowiac obciecie na krotko to nie jest dobry pomysl (w moim przypadku) bo krotkie wlosy szybko rosna wtedy jest problem: obciac znowu czy zapuszczac? i co zrobic z ta fryzura przejsciowa, na ktorej ulozenie nie zawsze jest czas? lepiej miec poldlugie, bo mozna szybko zwiazac.

Gość Uuuu.....ale z was wiochny
Ja po porodzie mialam wlosy do polowy plecow i tez sporo schudlam i wiem ze nigdy ladniej nie wygladalam,jednak zazdrosnice mowily mi: obetnij te wlosy! przytyj bo nie pasuje ci wygladac jak panienka.

Gość Num Lock
swinka pepa no popatrz a podobno grubasom nie wypadają włosy i maja bardzo ładne, tak statystycznie własnie ci z nadwagą, kaszaloty z wlosami problemów nie maja.

Num Lock - prawdziwa chamka z ciebie az przykro sie robi.Wspolczuje ci bo te co najwiecej ublizaja od grubych i kaszalotow sa zakompleksione na maxa a wyzywajac staraja sie pocieszyc same siebie:-o

Gość no bo num lock
wie o tym z wlasnego doswiadczenia:P

ja przy córce miałam włosy do pasa i nie obcinałam takie długie wygodniejsze bo w kitkę związałam i już ale po porodzie wcale mi nie wypadały a po synku tak, chociaż miałam takie do szyi

ja cale zycie mialam dlugie i nie obcielam ani po pierwszej ciazy ani po drugiej i nie zamierzam bo nawet jak mi sie zdazy za krotko obciac u fryzjera czasem to sie zle czuje a co dopiero jakbym obciela naprawde tak do ramion albo do brody... teraz mam takie za lopatki i wydaja mi sie i tak za krotkie...

ja obcielam, bo zawsze wole krotkie. w ciazy musialam lezec, wiec nie moglam isc do fryzjera. Dopiero jak mala sie urodzila to moglam \"doprowadzic sie do porzadku\"

Moim zdaniem po porodzie lepiej jest mieć dluzsze wlosy przynajmiej ja mam z nimi mniej problemów bo w kazdej chwili moge je związać w kitke a krótkie raz w życiu mialam i ciągle musiałam układać także wole długie najwyżej mogę je podciać ze 3 cm jak będą zniszczone po ciąży:))) Pozdrawiam...

tez sie zawsze zastanawialam dlaczego po porodzie tyle kobiet obcina wlosy. Teraz sama urodzilam i wiem dlaczego! wlosy wypadaja garsciami (przynajmniej mi) sa wszedzie po prostu i dopowadza mnie to do szalu!! ale ja staram sie walczyc o moje dlugie loki,biore przerozne witaminy, stosuje odzywki itp bo gdybym obciela to wygladalabym jak owca:o Juz raz tak zaszalalam i obcielam, drugi raz nie zamierzam!

Gość sdfsf
Całe życie miałam długie lub bardzo długie ale przed porodem lub wkrótce po chyba obetnę. Nie wyobrażam sobie machania ogonem po noworodku czy spoconych włosów na karku gdy będę kąpać dziecko.

Gość widia
ja obcięłam bo mi wychodziły garściami ale moje młodsze dziecko ma już 6 lat a ja piękne włosy sięgające połowy pleców:)Nie wszystkie kobiety obcinają-ja znam całe mnóstwo takich co nie obcięły-przetrwały gehennę wypadania włosów po porodzie:)

Gość zolzaa
nie obcielam wiec nie wszystkie kiedys mama mi mowila prosze cie jak wyjdziesz za maz nie scinaj wlosow i nie rob trwalej bo bedzie od razu wiadomo ,ze mezatka

Gość mama malego Danielka
Ja nie obcielam, wiec nie wszystkie :)

ja również zastanawiałam sie, dlaczego... Pewnie niektórym tak wygodniej :) Swoich włosów po porodzie nie obcięłam, a miałam do pasa. Wypadały, z początku nawet garściami, ale postawiłam na lenistwo chyba:P Bo krótsze włosy to trzeba ułozyć, a gdy odrastaja( a odrastaja raczej szybko) to podcinać, zajmowac sie..:o Wygodniej mi było zrobić kucyka niż gdybym musiała układac krótsze włosy.