Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zębolandia

trzustka w wieku 23 lat

Polecane posty

Gość zębolandia

witam!mam 23 lata od 2 tygodni boli mnie w lewym boku pod żebrami z przodu przy głębszym oddechu ból sie nasila. bylam u 3 lekarzy stwierdzili ze to nerki jednak badania moczu ogólne morologia kreatynina i mocznik wykazały ze to nie nerki. 3 dni temu zgłosiłam sie na Izbe Przyjęc zrobiono mi USG jamy brzusznej wynik okazał sie wporządku wątroba trzustka w normie brak płynów w jamie brzusznej śledziona nerki ok. podano mi pelargine dożylnie aby"puścił mnie ból" który ciągle ogarniał mój lewy bok... pobrano mi krew na badanie amylazy-enzymu trzustkowego,ALAT ASPAT Bilirubina Ok jednak Amylaza znacznie podwyższona norma jest 100-115 , ja mialam 180 jednak badanie było wykonywane wieczorem takze nie wiem czy to dało miarodajny wynik.jestem na diecie przynajmniej staram sie jest cięzko bo waze 49 kg a do tego taka głodówka to mnie dodatkowo pozbędzie Kg :( biore tabletki anty.yasminelle ale jutro ostatnia tabletka i rzucam to gówno bo chyba przez nie dołozyła mi sie ta przykra sytuacja z trzustką.nie ukrywam ze lubie dobrze zjesc i nie oszczędzalam sie w smazonych pieczonych rzeczach typu pizza kebab czekolada kawa mocna itd itd.. teraz cięzko mi bo nie wiem czy moja trzustka odnowi sie mimo diety.....

Gość zębolandia
czy mógłby ktoś podać jakieś linki z przepisami na fajne dania dla takich trzustkowców jak ja ?

Gość zębolandia
jest tu ktooo????????????????????? ;/

Gość hush.......
nie znam niestety, ale przyjnajmniej temat podniosę ;)

Gość zębolandia
hehhhehe dzięki :)

Gość pani_ania
Trzustka "nie lubi" - smażonego - tłustego - surowego - mleka i śmietany - ciemnego pieczywa - macnej kawy i herbaty - alkoholu Powinnaś jeść gotowane chude mięso i ryby, oraz gotowane warzywa i owoce. Nie wolno głodzić się. Co dwie - trzy godziny trzeba coś zjeść.

Gość zębolandia
oooo jaaa..... :( wszystko gotowane?? masakraaaaa.... to jak wyjde na miasto to nawet lodów nie bede mogła zjesccc? czekolady ? z ciastkami mam sie pozegnaccc? !!! :((

Gość pani_ania
Nooooo.....! A do picia polecam zioła (expresowe) Pankreaflos.

Gość zębolandia
to bezsensu./... moze są jakies ciasteczka.. dla dietetyków moze sie przekonam jutro odwiedze sklep ze zdrową żywnoscia... jakies ciastka bez cukru czy tluszczu moze sie znajdą ... w sumie to taka dieta jest zdrowa tylko trzeba umiec łączyc składniki tylko nie ma tego duzo na necie ...

I jak się czujesz?Jakie masz objawy ?Przeszło ci ?Kup sobie kreon i zażywaj przed każdym posilkiem,powinno uspokić i złagodzić trzustkę,bo są to enzymy trawienne. Czy masz biegunki ?Gdzie dokladnie Cie boli ??Co moiwli lekarze?

Gość KRECIKOWA PANI
Ja mam ten problem .Te same objawy. Mam też problem ze skórą i nie wiadomo czy to nie od tego .

Gość smuutasek
krecikowa,napisz jakie masz problemy zw skórą związane z trzuską,bo mnie też od dawna pobolewa trzustka i zauważyłam,ze skóra robi mi się okropna;sucha,pomarszczona

Gość Krecikowa Pani
Plamy czerwone łuszczące się .

Krecikowa, mam nadzieję,że zajrzysz tu nie dłużej niż ostatnio i przeczytasz, co napisałam. Spróbuj te plamy potraktować olejem rycynowym, po prostu powcieraj. Mnie też pobolewało coś pod lewym żebrem, ale od dnia, w którym zastosowałam urynoterapię wew., przestało. Bolało około roku, też myślałam,że to trzustka. Jeśli masz pytania, to jestem na urynoterapii, tu na kafeterii.Tam też piszę szerzej o terapiach olejem rycynowym.