Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cootymmyslicie

Studium policealne

Polecane posty

Gość cootymmyslicie

Kochani, Co myślicie o szkole policealnej. Mam wykształcenie średnie ale niestety nie mam zawodu. Szkoła policealna daje zawód - ale daje również drugie wykształcenie średnie :/ Mają nawet fajne kierunki.. technik farmaceutyczny, technik masażysta...

Gość scenariuszkaaa
Ja idę na studium policealne ( fryzjerstwo) wiele moich koleżanek chodzi na inne kierunki:) myślę ze jest spoko:D

Gość cootymmyslicie
tez tak uwazam ze jest spoko :) A ile płacisz? jesli mozna wiedzieć?

Gość cootymmyslicie
śledzę luśkę od dawna - powiem tak a raczej napisze. Nie uważam się za osobe głupią za wybitnie mądrą też nie. Skończyłem Liceum - mature też zdałem i wcale nie tak słabo. Na studia się nie dostałem... /może za wysoka poprzeczka? może za dużo osób na to chciało iść niewiem..nie ma co gdybać - nie dostałem się/ nie chcę natomiast siedzieć i nic nie robić. A na studia nie wszystkich też stać ... P.S a Ty jakie skończył(aś)eś studia? Pozdrawiam.

Gość dldldllddl
Ale dziewczyna ma trochę racji. Studium jest bez sensu i nic tak naprawdę nie daje (no chyba że fryzjerstwo). A płacisz też. To już lepiej zapłacić za studia.

Ja na twoim miejscu lepiej poszłabym do pracy i zaoszczędziła sobie troszkę pieniążków (na studia np.), przez rok się douczyła na własną rękę, poprawiła maturę (naprawdę da się, jak ktoś chce) i poszła na studia, bo to studia dziś dają przyszłość :)

Gość cootymmyslicie
No ja się nie gniewam :) bo mamy wolność wypowiedzi tutaj również. Zdania są podzielone. Liceum bez niczego z maturą - może kiedyś to było duzo obecnie to praktycznie nic w naszych realiach. Studium - zawsze coś, tak myśle. Wkońcu po tym też mozna iść na studia jeśli sytuacja np. materialna się poprawi, łatwiej będzie dostac sie na dany kierunek który nas interesuje

Gość cootymmyslicie
Jesli chodzi o mnie.. Mam jeszcze szanse isc na studia. Mysle o tym zeby isc. Niestety Studia prywatne /około 360zł miesięcznie/ Jestem osobą niepełnosprawną i niewiem czy dam sobie rade.

Gość cootymmyslicie
?

Gość cootymmyslicie
Chodzi o niepełnosprawność ruchową. Mam endoproteze kosci udowej i stawu kolanowego.

Uczenie prywatne maja czasami stypendia dla osob niepelnosprawnych, popytalbym i sprobowal ;)