Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarek100

Katar u niemowlaka-Isc do lekarza?

Polecane posty

Gość katarek100

Moj synek ma miesiac.Oprocz kataru ,nic mu nie dolega.Mam isc do lekarza?

Gość musztarda
Z takim maluszkiem trzeba bardzo uważać. Sama wiesz na pewno, że u takich małych dzieci, nawet przy poważnych schorzeniach może nie być temperatury. Ja bym poszła.

Gość inka_zbozowa
ja wlasnie tez sie zastanawiam, bo moja miesiaczna coreczka tez tak ciezko oddycha i w nosku jej "gra".

Gość inka_zbozowa
a czy twoj maluszek moze jeszcze oddychac noskiem, czy jest zatkany?

jak mały miał 2 miesace dostał strasznego katarku wezwałam lekarza bo to był wieczór i go obejrzał dał leki i szynbko przesżło a katar sciagaj gruszką by małemu lużyc

Gość katarek100
No wlasnie moj tez bardzo ciezko oddycha,chrapie.Ide do lekarza.

Gość llllllllkjhg
jeśli masz możliwosć zamówienia wizyty domowej to zamów,bo przychodnie pełne chorych dzieci,jeszcze przyniesiecie coś gorszego:( Jeśli nie ma możliwosći to idż.U taiego malucha od kataru do poważnej choroby bardzo krótka droga niestety:(

Gość katarek100
On nie ma gili,przynajmniej nie widac zeby mial zapchany nos.Ale chapie bardzo.

Gość musztarda
Idź. Ja generalnie nauczyłam się już nie panikować, ale syn ma prawie 9 lat. Jak był taki malutki, miał wirusowe zapalenie płuc, lepiej nie lekceważyć najmniejszego kataru. Osłuchowo było bez zmian, dopiero prześwietlenie wykazało, że to zapalenie płuc. Leżeliśmy w szpitalu.

No z takim maluchem to nie wiadomo właśnie. Bo lekarz to i tak na wirusowy katar nie zaleci niczego innego niż sprej do nosa, wyciąganie gilów i takie tam. Ale z drugiej strony na podłożu wirusowym przy katarze lubi rozwinąć się infekcja bakteryjna - a na nią trzeba już uważać, bardzo :) No i z trzeciej strony głupio pójść do przychodni z katarem a w poczekalni zarazić się anginą czy grypą. Ja to bym chyba zadzwoniła do przychodni i poradziła się lekarki telefonicznie. A jakby kazała przyleźć z maluchem, to bym zamówiła prywatnie wizytę domową. Jak dziecko starsze, to co innego, ale taki dziubuś maleńki... Strach trochę.

A ja bym nie szła - przychodnie są pełne zarzków i chorch dzieci, poza tym na dworze straszny ziąb! Zamów wizyte do domu - to najlepsze wyjście.Ja też starałam się nie panikować, jak mój malutki miał 3 miesiące i miał katarek, ale dziewczyny na forum stwierdziły \"Idź to na pewno zapalenie płuc\". poszłam , a lekarka mnie tylko opieprzyła, że z takim maleńkim dzidziusiem w takie zimno (była zima) i jeszcze chorym nie wychodzi się z domu tylko zamawia wizyte domową - nawet lekarka z przychodni może do Ciebie przyjsc , jeśli zadzwonisz i powiesz, co i jak.

Gość reeeeeeeee
ile płacicie za wizytę domową.???

Gość masc
A jest jakas masc na katar ,ktora sie stosuje u niemowlat.Jak ona sie nazywa?Majerankowa?

lepiej niech lekarz obejrzy maluszka... ja mma podobne doswiadczenia jak musztarda... u mojej ze zwykłego katarku kilka dni wczesniej zrobiło się zapalenie płuc, widoczne dopiero na zdjęciu rtg... prawie tydzień w szpitalu i kuracja antybiotykiem... także lepiej nie lekceważ tego :)

mój synek 2 miesięczny złapał katarek i wyciągam gruszka co jakiś czas,żadnych innym objawów gorączki, kaszlu czy bólu gardła normalnie ssie cycusia i gaworzy tylko ten katarek,ale nie wyobrażam sobie żeby nie iść do lekarza nawet z tym katarkiem.

Gość yeryhryh
A może to nie katar?? Ma apetyt?? Śpi ładnie?? Moja córa ma 3 tyg, miałyśmy wizyte patronażową i była położna z lekarką i to nie katar tylko mała oczyszcza sobie drogi oddechowe. U msc dzieci żadko jest katar tak na prawde, często to tylko pozostałości po 9 msc w brzuszku:) ściągam wszystko Fridą a jak gęstsza wydzielina nie chce wyjść to gruszką już z samego noska ale najlepiej frida działą na to "chrapanie". Lekarka mi powiedziała że u dzieci łatwo rozpoznać katar ten prawdziwy. Mała nie będzie chciała jeść, spać i może gorączkować. Jeśli tego nie ma to raczej nie katar. A jeśli wypływa jej taka jakby woda to może być alergia np. na pierze albo zwierzaki bo teraz to raczej trudno o alergie na pyłki. Do lekarza od razu bym nie szła, zawsze możesz zadzwonić tylko i opisać jaki to "katarek" i jak mała się zachowuje a lekarz sam Ci powie czy iść cxzy co

Gość >>>magd
moja 19 m-czna corka ma katar od 2 dni podejrzewam ze zlapala go od meza bo jest przeziebiony, ale najbardziej martwi mnie synek ma 6 tygodni i wczoraj w nocy zauwazylam u niego ze i on ma calkiem zatkany nosek- mam sol fiz. i odciagam mu wydzieline gruszka-nie wiem czy to wystarczy, czy moze isc z nim do lekaza?

Gość prynela
ja od razu do lekarza bym nie szła. od razu podać Ibufen, który kompleksowo zajmuje się przeziębieniem i katarem. W moim domu zawsze się sprawdza.