Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MamaNiny

Hemoroidy- wstydliwy temat

Polecane posty

Prosze was o pomoc ! Jak zwalczyc bóle hemoroidów nie dosc ze od wczoraj mecza mnie skurcze ale ze szpitala odesłali mnie do domu bo rozwarcia nie ma pomimo iz skurcze mam 70-80 procent to jeszcze do tego doszły te bóle zwizane z hemoroidami wiedziałam ze mam jakies zylaki ale nie spodziewałam sie ze to az tak boli teraz cierpie i nie wiem jak sobie poradzic naprawde ...Pomózcie

wiem jak to boli i szczerze współczuje, ale powiem ci że sama się przekonałam żadna masc na to nie działa, pamiętam jak to swędzi piecze okropieństwo. a własnie przy porodzie wychodzą podobno najbardzej. u mnie też pojawiły w czasie ciązy i lekarz mi powiedział zezajmniemy się tym jak urodze. i dopiero po porodzie dostałam jakieś leki i przeszło, ale niestety ta dolegliwosc powraca nie można się tego pozbyc raz na zawsze tabletkiami czy maściami. zdecydowałam się na zabieg i teraz mam problem z głowy. najlepiej zapytaj w aptece napewno coś ci dadzą.

Gość Gdynia
mnie też wyszły pod koniec ciąży. poród tylko pogorszył sprawę. jestem już 5 tyg po. dopiero teraz wreszcie się wyleczyłam. stosowałam różne maści i czopki wskazane dla ciężąrnych i karmiących ale dopiero PROCTO- GLYVENOL krem mi pomógł !!! współczuję Ci bo wiem jaki to upierdliwy i bolący problem

podmywaj się po każdym pobycie w toalecie i dobrze osuszaj, weź kostkę lodu w woreczek i 3-4 razy dziennie pomasuj te hemoroidy lodem, jedz jogurt activię (łagodzi zaparcia), dołóż do niej otręby - to takie moje sposoby. Współczuję ci bólu

Gość u mnie po porodzie
pomógł tylko posterisan - stosowałam podwójnie, w czopkach i w kremie - szybko przeszło

Gość znam temat
polecam Posterisan H - dostępny na receptę, bezpieczny w ciąży. Jest równiez zwykly Posterisam ale nie tak skuteczny. Ten jest bez recepty. Moje hemoroidki juz sie chowaja, jestem 2 tyg po porodzie. Pierwsze dni to byl koszmar - nie dosc ze boli krocze to jeszcze to !!! Nie moglam normalnie usiasc chyba przez tydzien. Bardzo wspolczuje ...

dziekuje ... Powiem ze nie wiem co boli bardziej czy skurcze czy hemoroidy ... Masakra

ja tez to mam. tzn wyszly po porodzie ale mnie to nie boli i zauwazylam ze z kazdym dniem jakby się cofalo do srodka spowrotem. Czy to zawsze musi boleć?

Mnie boli od wczoraj od momentu jak dostałam skurczy pierwszych , równiez organizm zaczał sie chyba oczyszczac bo biegam do toalety 2 razy dziennie (mówie o stolcu ) no i przez to chyba boli masakra naprawde ja juz nie wiem co mam zrobic płacze jak dziecko

mamo niny moze podmywaj sie po kazdym wyjsciu do wc szarym mydlem. ja po porodzie tak robie. kazde wyjscie do wc konczy sie myciem i mnie to nie boli. nie wiem czy to przez to mydlo... a tak wogole to czekam az napiszesz na wrzesniówkach że jesteś już po porodzie i tulisz swojego maluszka :)