Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dardanelka.............

Dlaczego boi sie ludzi???????????????????????????

Polecane posty

Mam 20-miesiecznego synka. Dziecko bardzo inteligentne, ladnie mowi, mozna z nim juz pogadac, zadziorny, dowcipny, w domu zywe srebro. Ale...... Na podworku boi sie ludzi. Tzn. denerwuje sie, gdy z kims rozmawiam, gdy ktos go zagaduje. Zaczyna po prostu glosno plakac. Na placu zabaw akceptuje tylko zjezdzalnie i piaskownice. Hustawki i karuzele - nie. Placze, jak ja zaczynam sie bujac, nie daje sie na nie posadzic. Co to jest? Histeria czy co? Przeczekac, czy tlumaczyc?????

moj syn ma prawie 4 lata i tez czesto pokazuje ze kogoś lub czegos nie toleruj i tak od malego. Teraz nawet potrafi warczec na kogos jak sie do niego odezwie a on nie chce z nim gadac. Jedną babcie jak widzi to z daleka piszczy i warczy na nią i nie ma bolca by z nią pogadal albo chociaz usiedzial chile w miejscu. Mimo ze od malego mu tlumacze ze tak brzydko to po prostu nic nie dziala. Nie lubi niektorych sasiadow do jednych z daleka krzyczy dzien dobry a do drugicha nic nie mowi odwraca sie albo piszczy. Przeciez nie musi wszystkiech lubiec. My tez nie kazdego tolerujemy. mOJ MALY NP JAK SAM DO KOGOS ZGADA TO JEST OK IDZIE NAWT z obcą babką za reke i nie narzeka ale jak ktos robi pierwszy krok a jemu ta osoba nie odpowiada to chocbym niewiem co on sie nie przekona tak wlasnie jest z babcią. Co do zabawek to jeszcze za maly na karuzele iinne moj dzikus to samo robil a teraz sam leci na karuzele. Dzieci potrzebują czasu by sie przyzwyczaic nie zmuszaj go jak nie chce to nie. Po co wlasciwie ma sie krecic na tej karuzeli??? Nie martw sie z malym jest jak najbardziej ok - zresztą to taki etap teraz . JA obecnie przerabiam etap " ALE JA CHCE.... " :p

Dzieki za wyczerpującą odpowiedź! A jakjest z pojsciem do przedszkola u takich "dzikusów"?