Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkkkkkkjjjjjjjjjjjllllllllooo

Jaki kierunek studiów polecacie????

Polecane posty

Jaki kierunek studiów polecacie. Nie interesuje mnie czy jest fajny czy nie, ale czy można znaleźć po nim w miarę szybko znaleźć jakąś pracę zgodną z tym kierunkiem. Prośba do osób, które mają w pracy doświadczenie, bo studenci są stronniczy...

banał, zależy jakie masz zaintersowania, ja polecałbym politechnikę, bo sam skończyłem, a z robotą, to zależy, za moich czasów było modne zarządzanie, a teraz pewno informatyka....

Gość żadnego
lepiej zrobić kurs operatora wózków widłowych albo dźwigu...:O taka prawda

Gość polecam pielęgniarstwo
robota na bank bo deficyt wielki w branży :D

wolę mieć nudne studia i znaleźć pracę niż studiować coś hobbystycznie, a później nie móc znaleźć pracy

Gość lisica...
nie studiuj, najlepiej bedzie jak znajdziesz sobie alfonsa i bedziesz miala kase:O

Gość albo isc na kierowce zawodoego
moj brat zarabia 6.5-7tys, za 3tyg w trasie i to tylko z 4 miesiecznym doswiadczeniem.

wolę mieć nudne studia i znaleźć pracę niż studiować coś hobbystycznie, a później nie móc znaleźć pracy

Gość lisica...
i po co sie powtarzasz?

z innych tematow widze, ze nalezy unikac kierunków humanistycznych, czy ktoś coś jeszcze może polecić ??

Gość tak szczerze
jak nie masz plecow,to mozesz byc i inzynierem budownistwa i bedziesz siedziec w domu...tak samo jak nie jestes obrotny

Gość do marchewka111111
ja się od ponad trzech lat codziennie tam loguję, obstawiam i nic nie wygrałem :D

Gość może prawo
albo finanse i rachunkowość

Gość do marchewka111111
a propos tematu lepiej zrobić uprawnienia na dźwig czy spawacza jak ktoś wyżej wspomniał - po tym 4 koła leciuchno można dostać nawet z nieiwelkim doświadczeniem

Gość do marchewka111111
a jeśli posiądziesz wiedzę o spawalnictwie tak dużą jaką byś pojęła na studiach to kobieto, każdy pracodawca będzie się o ciebie zabijał

Gość polecam białorutenistyke

automatyke i robotyke lub informatyke jesli masz scisly umysl, jesli mniej to rachunkowosc bo latwiejsza.

jeszcze jakies opinie?

Gość Aliga
Uczelnie coraz częściej ur****miają nowe, rzadkie kierunki, które szkolą profesjonalistów w niszowych dziedzinach. Lecz chociaż maturzyści chętniej niż dotychczas wybierają studia, które dają im większą szansę na zatrudnienie, to wciąż popularne są kierunki uważane za modne i prestiżowe, które pracy niestety nie dają. Interesujące prawda? Dobrze przemyślcie wybór kierunku www.kierunki.net/wybor-kierunku-studiow

Gość DamianW
Niestety nie każde zainteresowania są równoznaczne z tym, że kiedyś dzięki nim będzie nam lepiej w życiu, że łatwiej znajdziemy pracę. Przy wyborze studiów, owszem nalezy kierować się zainteresowaniami, ale również przyszłością. Takie jest moje zdanie, dlatego ja będę startował na kierunek techniczny, inżynieryjny jakim jest transport. Mam nadzieje, że rzeczywiście przyniesie to korzyści. Mam o tyle szczęścia, że dodatkowo interesowałem się tym tematem już od początku liceum. Uczelnia to UTH w Warszawie - http://www.uth.edu.pl, słyszałem i czytałem dobre opinie, a więc mam nadzieje, że mój warszawski sen (tak jak to było w piosence) się spełni :)

Gość gość
Ja mogę polecic Ci psychologie, obecnie sama jestem na studium tutaj www.psychologia.org

Gość gość
Ja i tak jestem zdania, że lepiej kierować się czymś co nas interesuje. Co z tego, że ktoś w mękach skończy medycynę, jak do pracy będzie chodził "za karę". Pracując spędzamy większość naszego życia, dlatego powinniśmy robić to co lubimy. Jeżeli ktoś jest wytrwały, sumienny i pracowity to w każdej dziedzinie odniesie sukces. Ja postawiłam na siebie i wybrałam Kryminologię i Kryminalistykę na https://wsaib.pl/kandydaci/studia-i-stopnia/bezpieczenstwo-wewnetrzne/kryminologia-i-kryminalistyka na WSAiB i nie żałuję tej decyzji.