Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie umiem sie okreslic

nie ummiem sie okreslic

Polecane posty

jakis czas temu doszlam do wniosku, ze nie ma kierunku studiow dla mnie ;/ chcialabym robic wiele rzeczy nie majacych powiazania, kazdy kierunek na jaki patrze ma takie przedmioty, ktore sa strasznie nudne, obecnie jestem na 1 roku i wiem, ze nie tego sie spodziewalam po kierunku, ktory wydawal mi sie wymarzony, okazalo sie strasznie nudno, uczac sie do sesji mialam wrazenie ze za chwile oszaleje ;/ powiem tylko ze zawsze wydawalo mi sie ze lubie historie, interesowal mnie ten przedmiot obecnie go nienawidze, kompletnie stracilam serce do tego co bylo moim marzeniem, a najgorsze jest to ze nie moge go zmienic, bo wszystko inne wydaje mi sie rownie beznadziejne czy to znaczy, ze nie nadaje sie do studiowania ;/

Gość ...............ponawiacz......
...i słychać tylko cichy płacz...tak cichy i smutny,że aż strach..

:O

moze ktos cos napisze he ?

Gość bles
ja juz dawno doszłam do wniosku, że w Polsce studiuje sie dla papierka a nie umiejetnosci (oprócz kilku kierunków mi n mecdycyna) dlatego sie nie przejmuje wole pracować a studiowac zaocznie byle co, byle łatwo bez wysilku i stresu

a zebys wiedziala ze w pewnym sensie tragedia, nikt nie chce w obecnych czasach poprzestac na srednim wyksztalceniu, a z 2 str jak mozna cos osiagnac jak sie nie wie czego sie chce, jak nie miescisz sie w zadne ramy, niestety u nas nie ma polaczonych kierunkow, nie mozna sobie wybierac przedmiotow dowolnie, takich jakie cie interesuja :O a jak do tego dodasz presje otoczenia i krzywe spojrzenia rodzicow, ktorzy ciagle narzekaja, ze sama nie wiesz czego chcesz to moze to urosnac do rangi tragedii :O

To po cholere studiujesz? czemu sobie nie dasz roku przerwy zeby sie zastanowic i wyciszyc czego naprawde chcesz tylko biadolisz! nie rozumiem jak mozna robic cos na sile i na przekor sobie.

wiesz ja zawsze marzylam, zeby byc lekarzem, niestety na pewnym etapie to nie wyszlo, zniechecilam sie jeszcze w gimnazjum, kiedy nic nie czailam z fizyki i chemii :O byc moze gdybym wtedy poszla na korki to moze teraz bylabym na medycynie, ale niestety... obecnie jestem rowniez na dosc prestizowym kierunku, ale co z tego jak doszlam do wniosku, ze to mnie w ogole nie inreresuje, byc moze praca jest ciekawa itd ale zeby pracowac trzeba sie te 5 lat przemeczyc :/ najchetniej pojechalabym gdzies do afryki i pomagala glodujacym :O

a co ma mi dac rok przerwy ?

wypowie sie ktos jeszcze ?:)

:O

na kazdym kierunku sa debilne przedmiorty, ktorych tzreba sie uczyc nie wiadomo po co. i radze sie z tym pogodzic. nigdzie nie ma tak, ze ejst swietnie, ciekawie, sielanka. studia to studia a nie wycieczka na karaiby.

to wiem, ale jakos nie moge sie z tym pogodzic i trace caly zapal, w ogole jestem strasznie niekonsekwentna i szybko sie poddaje :O ale poki co nie wiem jak to zmienic