Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kornelitta

absolwenci turystyki

Polecane posty

Gość kornelitta

co w życiu robicie, gdzie pracujecie? Jesteście zadowoleni z wyboru kierunku studiów?

Gość ja skończyłam turystykę
i rekreacje i......jestem księgową

Gość Alanisss
Turystyka i rekreacja ....jeżdze po Świecie :)

Gość kornelitta
ja zaczynam studia i się trochę zestresowałam, bo słyszę opinię,że po tym nie ma pracy, a nam wykładowcy mówią, że to przyszłościowe studia i teraz sama nie wiem

Gość Alanisss
Skoro wierzysz w to, ze po tym nie znajdziesz pracy to mogłaś wybrać inny kierunek! Ja skończyłam i nie żaluję ....

Gość kornelitta
a Ty Alanisss co robisz? Pracujesz w zawodzie i skąd jesteś?

Gość Alanisss
Z MAzowsza pólnocnego. Pracowałam w hotelu na recepcji, a narazie nie pracuję. Lecę do Londynu niedługo jako Au-Pair. A Ty dziennie czy zaocznie studiujesz ??

Gość kornelitta
Ja z tego co słyszę, to po turystyce albo pracują za grosze, albo w innej branży albo właśnie wyjeżdżają za granicę. Ile miałaś w recepcji? Mi proponowali max 1300netto w Warszawie

Gość Alanisss
Pracowałam w dobrym hotelu dwa lata temu za najnizszą krajową +premia co miesiąc. Masakra :O Ale nie koniecznie w hotelu trzeba pracować...

Gość kornelitta
wiem, że nie tylko w hotelu, tylko, że w biurach podróżny płacą jeszcze gorzej, a będąc pilotem, rezydentem w sumie rezygnujesz z życia prywatnego przez te wyjazdy. Moje 2 koleżanki pojechały jako au pair i już zostały-akurat w Niemczech, znalazły tam pracę i nie chcą wracać, były b.zadowolone :)

Gość Alanisss
Mnie w Polsce nic nie trzyma, więc zostanie wchodzi w grę :) Tzn wiesz, nie mówiłam o branży turystycznej, ale nawet mając doświadzcenie w pracy biurowej na recepcji mozesz sobie poszukać pracy jako recepcjonistka w jakiejś firmie, na pewno lepsze warunki ! Ale powiem Ci,że w swoim życiu tyle osób nie poznałam co przez 2 lata pracy w hotelu!! To wielki PLUS ;)

Gość kornelitta
a wiesz może jakie są przeciętne zarobki takich sekretarek w innych firmach? Tylko że tak myślę sekretarką można być i bez studiów :P

Gość Alanisss
Teraz można być sprzątaczką po księgowości, a księgową po zawodówce :O

kolnelita - sekretarka bez studiow ? Chyba zartujesz :) Czesto ponadto sa wymagane 2 jezyki... alanissss - nie znam ksiegowej po zawodowce....

Gość Nowy York New York
Alaniss, dziwnie mówisz...nie żałujesz, a pracujesz za najniższą krajową, a teraz jako Au Pair jedziesz???? to Ci dały studia? Coś, czego się nie żałuje to studia, które zapewnią Ci pracę w kraju, bynajmniej nie za najniższą średnią krajową...

Gość Alanisss
widocznie mało ludzi znasz :) Czytam ogłoszenia i zawsze jez angielski jest wymagany, a 1 ogłoszenie na 100 ma mile widziany 2 jez obcy, wiec nie pisz, ze tak zaraz z 2 jezykami chca!

Gość kornelitta
na stanowisko sekretarki zazwyczaj chcą wykształcenia średniego, ale za to właśnie 2 języki, nie wiem ile przeciętnie można zarobić na takim stanowisku. Ja myślę, ze jak już coś się studiuje to w takim celu, żeby później pracować w tej branży.

Gość Alanisss
Nie pracuję, a pracowałam! JAdę na krótko, chce podszkolić język :) i "coś" zobaczyć :)

19:21 fagot kolnelita - sekretarka bez studiow ? Chyba zartujesz Czesto ponadto sa wymagane 2 jezyki... alanissss - nie znam ksiegowej po zawodowce.... a ja znam...tylko ze to juz stare baby.....

to chyba na jakiejs wsi :P Wszystkie "stare baby" ksiegowe musialy porobic mgr, zeby nie wyleciec ;)

Gość Alanisss
No ja ze wsi jezdem :D

Gość kornelitta
ale jednak wiele z tych bab się trzyma pazurami w tych robotach, chociaż jak im coś wyskoczy "dziwnego" na monitorze to panika :P W ogóle dziwny nasz kraj, w którym studia nie dają pracy i całe rzesze młodych ludzi stąd spieprza.

kolneliita - jak prawie wszyscy maturzysci studiuja i 90% z tych osob studiuje "cos" po czym pracy nie ma...to masz odp ;)

Gość hulka
i pucuje kible w UK :O puszcza sie z brudasami :O

Gość gość
b0MlOnT8g3c1qWxsLKEOTCLu