Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciemnaaamasaaaa

Jak dziecko się urodzi jak to jest z wizytami u lekarza???

Polecane posty

Gość ciemnaaamasaaaa

muszę znaleźć dla niemowlaczka lekarza i on będzie mi mówił kiedy i jakie szczepienia?? nie wiem jak to wszystko przebiega, boję się że nie dam rady tego ogarnąc....

rejestrujesz w przychodni i tam wybierasz lekarza. i wtedy pani pielęgniarka lub pani doktor mówi Ci co i jak i kiedy. Ale przede wszystkim wybierz położną, która będzie do Ciebie przychodziła po porodzie i powie Ci wszystko co i jak :)

nie wiem jak jest w innych miastach ale w toruniu jeszcze w szpitalu podajesz informacje do jakiej przychodni należysz i to szpital informuje przychodnię o tym że urodziłaś i jesteś już w domu. Jako pierwsza kontaktuje się z tobą położna i to ona wszystko ci wtedy opowie co i jak. nie martw się napewno po trudach porodu sama nie będziesz musiała zabiegać o rejestracje dziecka do lekarza

U mnie - Wrocław - dostałam w szpitalu kartę szczepień, z kartą wysłałam męża do przychodni, a on wrócił z nr tel do położnej :) Ona przyszła, dała nam deklarację wyboru położnej, pielęgniarki i lekarza pierwszego kontaktu - i to potem załatwialiśmy już sami.

Gość mamaija
a u mnie w-wa pielegniarka nie była ani razu...

Ja jeszcze sporo przed porodem składałam deklarację w przychodni, więc od razu wybrałam i położną i pielęgniarkę :) A jak zbliżał się termin porodu to umówiłam się z położną. Miała przychodzić jeszcze nawet przed porodem, ale wylądowałam w szpitalu. A potem, jak już byłam w domu to przyszła mi ściągnąć szwy, zebrała wszystkie dane do przychodni i potem przychodziła do małego (ostatni raz była u nas jakoś jak mały miał 6 tygodni, bo przychodziła dopóki kikut mu nie odpadł) :)

no to widzę że w Toruniu bardziej dbają o mamusie hehe;) a tak na serio to najlepiej będzie jeśli spytasz kogoś ze swojego otoczenia jak to się odbywa bo z tego co tu czytam to co miasto to inne obyczaje panują:) pozdrawiam

Aha, a co do szczepień, to mi informacje podajli w szpitalu przy wypisie kiedy następne szczepienie. A ja potem dzwoniłam do przychodni, zeby ustalać szczegóły :)

w Łodzi przy wypisie ze szpitala podajesz przychodnie dla dziecka szpital ich zawiuadami i położna przychodzi za dzien lub dwa połozna powie co i jak i opowie o lekarzu i [po kłopocie