Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatka........................

grzybica? pomocy

Polecane posty

witam, moj partner ma objawy grzybicze , powinnam niec i ja w takim razie , ale nei mam , chce sei wybrac do ginekologa choc jeszcze nigdy nie bylam (mam 18 lat) i neiwiem na czym to polega, znam prywatnego lekaza i nie wiem czy u prywatnych trzeba sie rejestrowac i czy wynik bedzie od razu i ile kosztuje takie badanie , jestem pierwszy raz w takiej sytuacji i chcialabym sie poradzic

Gość torunianka23
a masz telefon do tego prywatnego? jak tak to zadzwon,a jak nie to przyjdz tam gdzie przyjmuje i sobie wejdziesz:)tak niektore baby robia... prywatnie powinien cie przyjac i nie boj sie:) opowiesz ginekologowi o swoich obawach on cie zbada i przepisze leki dla ciebie i partnera!!:)

Gość torunianka23
na podstawie badania "na fotelu" powinien juz stwierdzic czy masz jakas infekcje , pewnie tez zrobi ci cytologie na wynik trzeba troche poczekac nawet do 3 tygodni...ale to zalezy juz od lekarza i innych tam czynnikow. Najwyzej wtedy umowisz sie na kolejna wizyte jak juz bedzie wiadomo co z cytologia:)

nie mam lelefonu, mama z pewnoscia ma bo to jej lekaz, ale ja jej nie powiem ze ide (nie bede jej martwic) nie mam juz kartek w ksiazeczce zdrowia, potrzebna bedzie?? takie badania bolą??

poza tym mozesz wposmniec lekazowi, ze twoj partner ma infekcje i ew. jakie leki bierze. Aha, jesli twoj gin. bedzie mial duzo pacjentek (moj np. ma ciagle opór) to nalezy pojsc lub zadzwonic i sie najnormalniej w swiecie zapisac na konkretny termin. Powodzenia! :)

Gość torunianka23
no co ty potrzebny bedzie jedynie dowod osobisty a dokladnie chodzi o spisanie adresu i pesel:) wiec nie musisz nic brac ze soba takiego jak ksiazeczka zdrowia. A co mama mowi o tym ginekologu? Bo fajnie by bylo na pierwsza wizyte isc do kogos milego i deilkatnego , ja polecam facetow bo oni sa delikatniejsi nie ma sie czego wstydzic ze to facet bo oni codziennie pelno nagich tylkow ogladaja....

Beda potrzebne "biale" kartki, jesli bedziesz miala zapisane jakies leki. Jesli gin. zapisze ci na innych (swoich) receptach, to licz sie z tym, ze za wszystkie leki bedziesz placila 100%. Ale co za problem z wyrobieniem ksiazeczki? Idziesz i wracasz z nowym plikiem. Musisz zabrac ze soba ksiazeczke ubezpieczeniowa. Jesli nie pracujesz, to musisz byc wpisana w ksiazeczce rodziców. Mamie mozesz powiedziec, ze juz nie masz ksiazeczki i ze zalezy ci na tym, zeby ja miec zanim zachorujesz i bedzie naprawde potrzebna ;)

Gość torunianka23
w sumie takie infekcje to ze tak powiem norma,wiec nie masz sie co martwic...bo moze to nie zadna grzybica wcale:)

:) mama go chwali, to facet, taki siwy juz :) nie mam jeszcze dowodu wyrobionego :(

Gość torunianka23
jak sie idzie prywatnie to nie trzeba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no ja nie wiem chyba ze to zalezy od wojewodztwa!!! bo aj chodze prywatnie i tylko lekarz mi u sibie karte zalozyl i tylko chcial moj dowod zeby dane spisac:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość torunianka23
to spisz sobie pesel tylko:)i w razie co wez ksiazeczke zeby byl pewien ze podajesz dobry adres:)

Na wynik cytologii trzeba poczekac 2-3 tygodnie - zalezy. Badanie moze nie jest przyjemne, ale nie boli i da sie przezyc ;) Powinnas je robic raz w roku.

ksiazeczke to owszem ,moge wyrobic sobie sama, z ta ksiazeczka ubezpieczeniowa bedzie gorzej, nei wiem gdzie mama ją trzyma, ona jest konieczna??? licze si z tym ze bede musiala zaplacic, wkoncu to lekaz przywatny :)

Moze macie. Ja jestem z opolskiego, zawsze chodze z ksiazeczka :) Kiedys moj mąż zapomnial tych recept i poszedl do zwyklego lekarza - no i niestety musial zaplacic w aptece za antybiotyk 100%.

kefirek ty mnie nei strasz . a co dokladnei bedą mi robic ?

ja terz jestem z opolskiego :)

Sluchaj, jak jest mila pani w okienku do wypisywania recept, to nawet o to nie zapyta, tylko poprosi o dowód osobisty :) Moim zdaniem zaryzykuj bez ksiazeczki. Nic sie nie stanie, jak raz zaplacisz za leki - a moze nie zaplacisz, bo w naszym walnietym kraju co krok to inaczej! :O Nic sie nie stanie. Wazne, zebys do niego zadzwonila, albo znalazla nr w ksiazce i umowila sie na wizyte.

Gość torunianka23
no ja nawet niedawno mialam sytuacje wizyta prywatna ginekolog przepisuje leki, w aptece robie oczy ze tak malo place a potem widze na paragonie same znizki wiec mimo tego ze nie daje ginekologowi nic poza pieniedzmi za wizyte leki na recepte sa tansze niz powinny:) prywatnie to mozesz przyjsc z ulicy zaplacisz i masz...nie trzeba bo nie na NFZ, gdybys szla na NFZ to te ksiazeczki potrzebna sa

Gość torunianka23
ginekolog przeprowadzi z toba rozmowe po co przyszlas itp a potem wyladujesz na fotelu wlozy wziernik pare sekund i po sprawie i potem jeszcze bada palcami i to wszytsko,ale jak pojdziesz prywatnie to pewnie jeszce zrobi ci USG i spr piersi!!!:)

Mnie juz nic nie zdziwi :) Ostatnio bylam na zastrzyku. Chodze do prywatnego gina, ale zrobila mi zastrzyk za darmo. Zalezalo mi na czasie, wiec zaraz po wizycie wykupilam leki i poszlam do przychodni (pierwszej z brzegu) mimo, ze jestem z innego miasta... Nie placilam nic! Pozniej poszlam do przychodni u siebie i pani zazyczyla sobie 5 zl. za zastrzyk od prywatnego lekarza :) Teraz chodze do innej (znajomej) i na szczescie kazdy mam za darmo :D:D:D Nie strasze. Wlozy ci taki wziernik i czyms w rodzaju patyczka do ucha pobierza to, co znajduje sie na twojej szyjce macicy. To wszystko. Sam wziernik jest zimny, dlatego napisalam, ze badanie jest malo przyjemne. Wystarczy sie rozluznic ;)

no i wlasnei pojde tak z ulicy :) ale ksiazeczke chyba jednak wyrobie , wkoncu kiedys sie przyda , a juz kartek nie mam ok pol roku :) a pieniadze na leki to i tak dostane od chlopaka :)

Torunianka, a wy tam u was macie w ogole takie cos jak KSIAŻECZKA USŁUG MEDYCZNYCH? (biale - recepty, zólte - skierowania)? ;) bo wiem, ze nie wszyscy maja.

rozmowa to pestka, ale ten fotel.... chyba bede chodzila tylko jak bede zmuszona :0

mi terz sie wydaje ze prywatnie to nie potrzebuja ksiazeczki a raczej pieniedzy :)

nooooo! Ja tez tak mowilam ;) Uwierz mi! I rzeczywiscie, chodzilam jak musialam :P teraz wizyty wypadaja czasmi 2 razy w miesiacu :D juz sie zaprzyjaznilam z tym fotelem ;) jak bedziesz w ciazy, to i tobie bedzie juz wszystko jedno :D:D:D

Agatka, a w jakim miescie szukasz gina, jesli mozna wiedziec? Ja chodze prywatnie w Nysie.

a jeszcze jedno pytanie , musze sie ogolic "tam" mam juz 2 tygodniowe wloski

Gość torunianka23
jak zobaczysz ze ginekolog jest przyjazny to nie sama sieprzekonasz ze wizyta nie bedzie nigdy straszna:) no recepty sa biale , a skierowania zolte ale zauwazylam ze do rodzaju skierowan nie przywiazuja uwagi:) papa ide spaciu:*

w brzegu, znam tylko jednego, tzn wiem gdzie przyjmuje. no i jest gin. mojej mamy .

pa torunianka dzieki za rady