Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

all I need

dwa kierunki jednocześnie

Polecane posty

czy sa tu osoby, ktore studiuja dwa kierunki jednoczesnie i powiedzcie mi szczerze czy jest to mozliwe?jak Wam idzie na tych studiach, czy dajecie rade i jestesie zadowleni z siebie?czekam na odp

Gość ktoshdnksx
podnosze temacik

Gość jest możliwe
ja studiuję dwa kierunki, a raczej studiowałam, bo właśnie w tym roku obroniłam jeden z nich i to na ocenę bardzo dobrą. drugi za pół roku. jest to ciężka praca, wymagającą wiele wysiłku i niekiedy niemałych wyrzeczeń. ale jak widać rzecz możliwa do zrealizowania:) trzeba jednak dużo samodyscypliny i dobrego zarządzania czasem. gdy jest realizowany ten ostatni czynnik jest nawet czas na życie osobiste i jakąś dodatkową pracę :) ... a jeśli chodzi o satysfakcję ogromna.

Gość npppppppppppppppppppppppppf
jak ktoś woli poswięcić więcej czasu na nauke to się da, tylko na rozrywke jest mniej czasu... Ja sie dzisiaj obroniłam z jednego kierunku a z drugiego 10 dni temu. To na razie licencjat. Ale tera już będe kontynuować tylko jeden

to milo uslyszec takie opinie, bo jak do tej pory to wszyscy odradzali mi studiwanie 2 jednoczesnie, bo podobno ani jednego sie nie skonczy:(a tu taka mila niespodzianka, jednak sa tacy ktorzy znajduja w sobie sily i checi do nauki;)ja wlasnie chcialabym zrobic podobnie, bo dwa na licencjacie, a pozniej na magisterce jeden z nich kontynuowac lub jakis powiazany z obydwoma, a moglibyscie mi powiedziec jakie kierunki studiujecie??

Gość to zależy
filologie francuską i turystykę. Chcę kontynuować turystykę

Gość ghttyhujkkjkkjkj
...a nie lepiej skonczyc jeden konkrenty kierunek, ktory daje prace i w nim sie wyspecjalizowac, niz konczyc setki niekonkretnych....

Gość to zależy
nie setki tylko 2, oczywiście 3 to już za dużo ale 2 myślę że ok, U mnie na roku co druga osoba studiuje 2 kierunek tylko zazwyczaj drugi zaczynaja po 2 czy 3 latach

Gość Piotruśśśśśś Ban
To wszystko zależy jakie kierunki. No na przykład pedagogika, politologia, socjologia, historia, polonistyka itp. :o Nawet jak będziesz studiowała je wszystkie na raz to i tak góówno zarobisz, ale za to stracisz mnóstwo czasu z najlepszych lat życia :classic_cool:

Gość ghttyhujkkjkkjkj
no tak znam takie osoby i przewaznie ten drugi kierunek to jakis, po ktorym jest praca...

Gość Zbuntowany aniolek
Dzisiaj prawie kazdy, kto nie chce w przyszlosci zamiatac ulic, studiuje 2 kierunki. Nie wiadomo jak bedzie wygladal rynek pracy w przyszlosci, dlatego juz teraz trzeba sie zabezpieczac, zeby potem w wieku 40 lat nie zaczynac 2 kierunku

Gość ghttyhujkkjkkjkj
Sa kierunki uniwersalne, że wystarczy jeden...prawo, medycyna, informatyka, ekonomia.

ja mysle zeby na drugim roku rozpoczac drugi kierunek, wtedy mialabym zajecia od pon do piatku + w weekendy(co 2 tygodnie), jednak nie wiem czy da sie pogodzic taki tryb(non stop szkola), mowia z dla chcacego nic trudnego, a ja w sumie lubie sie uczyc i jestem dosyc sumienna, szczreze mowiac jeszcze nie wiem co zrobic, ale w sumie jeszcze mam troche czasu naa myslenie

Gość Piotruśśśś Ban
No dobra ale jak masz studiować dwa zupełnie różne kierunki to na grzyb ci to?

Gość Piotruśśśś Ban
Trzeba troszke myśleć przy wyborze kierunku, to nie boli :o Jak ktoś bierze historie i do tego pedagogike albo socjologie no to ja nie mam pytań do takiego pacjenta :D

Gość ehhhhhhhhhhhhys
no pewnie że trzeba myśleć ja np. łącze filologię francuską z turystyka bedę dobrze znała język a to się przydaje w tej branży Zawsze tez można pracować w firmie A i ja jedne studia robiłam zaocznie więc 7 dni w tygodniu bez odpoczynku jak dla mnie da się wytrzymać :)

ja tez mysle o czyms takim, z tym ze u mnie by byl kierunek ekonomiczny+j.obcy, wydaje mi sie ze by bylo dobre rozwiazanie, nie rozmumiem natomiast dlaczego Piotruś Ban tak neguje studentow historii i socjo, przeciez kazdy ma swoj wlasny wybor, a przeciez kogos to wlasnie moze interesowac

Gość bestialstwo
ja tez bym chcial drugi zaczac ale sie boje

Gość jest możliwe
all i need - ja kończę właśnie jeden kierunek ekonomiczny. dodam pisałam dwie prace magisterskie o zupełnie innej tematyce. jeden egzamin dyplomowy obroniłam bardzo dobrze. jeśli tylko dobrze się zorganizujesz i polubisz to co robisz odnajdziesz czas i na przyjemności. jeśli rzeczywiście tego chcesz, a z tego co piszesz to chcesz... to śmiało rób to. teraz jest wiele osób z podwójnym wykształceniem... sama widzisz jaki jest rynek pracy. myślisz o przyszłości to dobrze, a kierunki jakie wybrałaś są wręcz idealne. trzymam kciuki i życzę powodzenia.

dziekuje serdecznie za wspracie:)wczuje ze podejme wlasciwa decyzje co do drugiego kierunku i zaczne myslec o nim na powaznie, nadal jednak z checia poznam opinie tych ktorzy takze studiuja dwa kierunki jednoczesnie

Musisz naprawde lubic obydwa kierunki. Inac zej zaczniesz zaniedbywac jedne studia kosztem drugich (ja tak mialam, a moj perfekcjonizm potegowal wyrzuty sumienia, ze na obu kier. nie ma porównywalnego zaangazowania).

Gość dmx
A jak myślicie, rozsądne jest studiowanie Zarządzanie i Ekonomii? Skończyłem pierwszy rok Zarządzania i wydaje mi się, że Ekonomia uczyni mnie w oczach przyszłego pracodawcy bardziej konkretnym, a moją wiedzę w temacie bardziej pogłębioną. ;)

Ja mam skonczony rok pedagogiki socjalnej i rok administracji, teraz od pazdziernika wracam na administracje, ale mysle tez nad powrotem na pedagogike, nie mam pojecia czy sobie bym poradziła..

Znam dużo osób, które studiują coś + zarządzanie. To nie jest wymagający kierunek, a może się przydac :)

Gość depcia
ale slyszlam ze od tego po maturze 2010r. nei bedzie mozna juz studiowac dwoch kierunkow na raz i ze podobno juz podpisano ustawe..;/

Gość ewa91
a co myślicie o połączeniu dwóch kierunków ( oba płatne ) ? nie myślałam tu o ciężkich kierunkach typu informatyka ale o zarządzaniu. dodam, że oba to zarządzanie ale z inna ścieżką. kierunki są na renomowanych uczelniach.

Gość Demolka89
Studiuje na pierwszym roku ekonomie... i tez mysle o drugim kierunku (finanse i rachunkowść) ale zaocznie... Jak myślicie łątwo bedzie mi studiować - w sumie to sa pokrewne kierunki.... przedmioty niektóre sie powtarzają ( mikroekonomia, makroekonomia, rachunkowość...itd.) Są osoby którą taka kobminację podjęły ..?:D

Gość doubtx
a co myślicie o połączeniu japonistyki i dziennikarstwa ( chodzi mi tu raczej o muzykologię ) . ? ;d Wiem tylko że będę musiała znać perfekt angielski ( no problem ) i wyjechać do Poznania ( z Gdańska ) na te studia. ;3

Gość Mati89
Studiuję finanse i rachunkowość + ekonomię ze spec. ekonomika transportu i logistyka, obydwa dziennie. Ekonomię dołączyłem po pierwszym roku FiRu. Dziś, tj. rok po podjęciu tej decyzji, jestem z niej bardzo zadowolony :) roboty jest sporo, ale odrobina dobrej organizacji, samozaparcia i jest ok. Znajduję jeszcze czas na udzielanie korków z matmy i niemieckiego :) podstawa to nie odkładać wszystkiego na ostatnią chwilę;P

a ja mam do was pytanie :) jestem na 3 roku I stopnia na ekonomii ze specjalizacją finanse i rachunkowasc przedsiebiorstw i magisterkę chcę kończyć z ekonomii ale jednoczesnie chce zacząć drugi kierunek II stopnia(no moze po pierwszym roku ) i nie wiem jaki bym mogła wybrac zeby sie jakos wypełniały i zeby potem był przydatny...