Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czytoduzooooo

Czy to dużo? Studia?

Polecane posty

Gość czytoduzooooo

czy 380 zł miesięcznie za studia to duzo....

Gość czytoduzooooo
neurosa1 tak myślisz? :)

Gość czytoduzooooo
bo to studia prywatne... i niewiem czy na nie isc. Moze wrzuce pieniądze w błoto a potem po 1 roku powiedzą mi Dowidzenia... eh.

Gość raczej nie duzo

Gość wiemmmm
Z autopsji wiem, że wykładowcy na prywatnych uczelniach nie są sfustrowani, bo ładne pieniądze za to dostają, więc z powodu ich zachcianek i humorów nie wylecisz, więc jak się będziesz uczyć to zostaniesz :) a cena przeciętna :)

Gość czytoduzooooo
przeciętna powiadacie. Bo to jest około 3800 na semestr. Uczyc to wiem że się trzeba - to wszędzie :) normalne. Tylko obawiam się właśnie humorów wykładowców... Czy na studiach trzeba duzo się udzielać zeby zdać? :)

Gość raczej nie duzo
nie na semestr tylko na rok

Gość czytoduzooooo
Jestem osobą niepełnosprawną i bede musiał chodzić przy kuli.. obawiam sie tego wszystkiego

To zależy od wykładowców, u niektórych można się nagadać a ocena i tak np. z koła czy pracy, czasem można ocenę "wychodzić" a czasami wystarczy dużo gadać :) Mi najlepiej pasuje pierwsza opcja :P

Gość czytoduzooooo
Jak to można ocene wychodzić??? A czy np. jak są wykłady trzeba coś na nich się udzielać czy nie trzeba.? Eh...

na mojej uczelni są droższe mniej więcej o 50zł/msc :P więc to i tak mało :P

Gość to dosc rposte
3800 to dosc tanio. Ja place 5000 za rok i to nadal nie jest b. duzo w porownaniu z niektorymi kierunkami.

Gość czytoduzooooo
boje się tego wszystkiego. Wykładowców, innych osób z roku.. Jestem osobą niepełnosprawną ruchowo - chodzę przy kuli (jak postrzegane są takie osoby?) Niewiem czy dam sobie radę .. jeśli chodzi o bariery architektoniczne. Choć tyle w życiu już się przeszło - że studia do tego wszystkiego wydają się małą pestką

z wykładami zależy - czasem trafi się taki upierdliwiec, który odpytuje z ostatniego wykładu :o większość jednak gada swoje i prosi o ewentualne pytania (mile widziane, wiem z doświadczenia) tak, ocenę można sobie czasem "wychodzić", czasem na wstępie masz 3 z egzaminu, bo chodziłeś na wykłady (a na prywatnych często puszczają listę obecnosci :o)

Gość czytoduzooooo
A co studiujecie. Ja mam rente socjalną (470zł) i pewnie całosc by szła na opłacenie studiów .. i dojazdy /nocleg na te 2 zjadzy w miesiącu/ .Do pracy nie mogę isc.

Gość ulalalalalalala
ja płacę 1300zł za miesiąc :S

Gość czytoduzooooo
ulalalalalalala - wow.... :O a co studiujesz. Jol... dziękuje Ci bardzo! Co do wykładów to będe chodzic i siadac gdzies jak najdalej zeby nikt niczego ode mnie nie chciał. Nie lubie za duzo sie wypowiadac publicznie..

Gość czytoduzooooo
Ja chcę studiować , chce skonczyc studia. Chcę w przyszłosci kimś być. Mimo swojej niepełnosprawnosci chce pokazac ze potrafie.

Gość czytoduzooooo
Jak postrzegane są osoby niepełnosprawne?

Gość to dosc rposte
Moja kumpela chodzi o kuli i konczy wlasnie informe - jak widzisz, sie da. Fakt, ze nie ma latwo, ale glownie ze wzgledu na to, iz sa to platne studia z gatunku tych, co to zlota mlodziez uczeszcza, bo gdzies uczeszczac wypada. A towarzystwo rozowych niuń i tzw. ABS-ów nie jest zbyt inspirujace. :D

Gość czytoduzooooo
wiem wiem że się da.

Nie martw się, dobrze będzie :) no niektórzy są na tyle dziwni, że na wykładach puszczają listę :) tak też można wychodzić ocenę, chociaż miałam na myśli coś innego: jak na zaliczenie jest do napisania jakaś praca, to niektórzy, tzw. "przydupasy" chodzą pytać się o każdą pierdołę do wykładowcy, nawet kilka razy w tygodniu, chociaż dobrze wiedzą co mają napisać i wychodzi na to, że to wykładowca cały plan pracy itd robi :o żałosne są takie osoby :o

Gość to dosc rposte
WIesz, zie sie da i masz zapal - to w zupelnosci wystarczy. Studia koncza wytrwali. Na pewno dasz rade. :)

Gość hbvfnhjkjnhfbg
nie duzo, ja bede placila 520 zl :/ niestety. prywatnie, dziennie (a zaoczne kosztuja tyle samo)

Gość czytoduzooooo
tez tak mysle że będzie dobrze. A te prace na zaliczenia to są prace że oni sprawdzają w domku i potem kazdemu oddają (jak w Liceum? chociaz praktycznie niewiem co to Liceum miałem indywidualne..) Jak to jest z tymi kolokwiami itp?

Gość bum cyk
ja płacę 700 miesiecznie

Gość czytoduzooooo
Co studiujecie? neurosa1 wiemmmm Cherrygirl Jol... to dosc rposte ulalalalalalala hbvfnhjkjnhfbg bum cyk

Gość hbvfnhjkjnhfbg
informatyke

Gość to dosc rposte
Informe zaocznie na panstwowej uczelni. Kolokwium = wieksza klasowka. Praca na zaliczenie semestru = robisz w domu, przynosisz, jest albo sprawdzana przez prowadzacego w domu, albo na miejscu (zaleznie od charakteru pracy - jak mam zrobic program, to mnie potem prowadzacy z niego przepyta, co, jak i dlaczego tak zrobione - chocby po to, zeby stwierdzic, czy sama pisalam ;)), stanowi podstawe do wystawienia oceny.