Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zestresowanaaa

Skąd sie bierze tyle wpadek...

Polecane posty

Gość Zestresowanaaa

...skoro wszyscy są tacy uświadomieni skąd sie biorą dzieci? Czy to najczęsciej pomyłki lekarzy przy dobieraniu tabletek, czy felerne prezerwatywy czy raczej wiara młodych że mozę tym razem sie uda?? W dużej częsci przypadków ta wiara wynika pewnie z %%% no ale to ze jednak sie to tak często zdarza sprawia że mam stach przed ciążą... mimo tego że w sumie zawsze facet ma prezerwatywe. Hm...jak myślicie?

Gość wiele drog
Ile masz lat. Jesli chodzi o prezerwatywe to najczesciej mi sie wydaje ze przy zakladaniu zostaje uszkodzona (np paznokciem)

Gość dumbooo
mysle ze wpadki biora sie w wiekszosci wlasnie po %% poza tym, gumki nie sa zbyt pewnym zabezpieczeniem, wie gdyby nie szybka interwencja u lekarza, to kto wie, czy sama nie mialabym juz dzieci :D tabletki i plastry sa bardziej pewne, nie slyszalam zeby ktos zaszedl

Gość dumbooo
mialo byc w moim przypadku gdybu nie interwencja u lekarza .... cos mi sie popsulo :P

Gość ja uprawiam seks od 6 lat
i używamy tylko prezerwatyw,mamuprzedzenie do tabeltek.Gumki nigdy nie zawiodły,nigdy żadna nie pękła ;)

Gość Zestreswonaaa
Mam 19 lat. Ale boje sie że od tabletek np przytyje albo wogóle będe miała jakieś problemy hormonalne albo coś...a po zatym tabletki chyba tez nie dają 100% pewności. :(

Gość dumbooo
ja zauwazylam w ogole Ze wiele osob zachodzi w ciaze w 3 klasie liceum, nie wiem skad sie bierze taka zaleznosc, ale w moim roczniku byly takie osoby i te mlodsze tez w tym roku, niektore juz urodzilu, inne jeszcze w ciazy chodza i wszystkie zaszly w 3 klasie :O

Gość to dosc rposte
Wcale nie wszyscy są tacy uświadomieni. Mnóstwo młodych ludzi myśli, że globulki to coś doustnego i nie wie, czy jak się podotyka przez majtki, to może być ciąża czy nie. :O Więc moja odpowiedź na tytułowe pytanie brzmi: z głupoty. Szczególnie w przypadku tych, co już wcześniej wpadli. Te trzecie, czwarte, piąte itd. dzieci z wpadki - to już naprawdę można się było zorientować, skąd się one biorą. :P

Gość fdsgsdrfgrfg
od 4 lat używam gumek i ani razu mnie nie zawiodły... najwięcej jest wpadek po %, później po stosunku przerywanym no i jeszcze jak któraś zapomni tabletki

Gość Zestreswonaaa
Ty nie pisz mi takuich rzeczy bo ja jestem w trzeciej klasie...:P

Gość satynahfj
a wpadlam jak sliwka w kompot:-p

Gość dumbooo
no ja bralam tabletki jak mialam 18 lat wiec juz troche biore, nie przytylam, nie czulam sie zle, wszystko bylo ok, najwazniejsze to miec madrego lekarza, ktory dobrze dobierze leki, a co do gumki to nie wiem ile razy mi pekla :O takze, zupelnie nie mam zaufania do prezerwatyw

Gość dumbooo
hehe o sorry :P

Gość Zestresowanaaa
No ja też własnie tak myśle że to głównie głupota ludzka...hm ale jednak mały strach jest

Gość trzeba bać się zimy
Podobno gdy jest zimno mężczyźni produkują więcej plemników, dlatego najwięcej zapłodnień jest zimą.

Gość Zestresowanaaa
A na czym polega "interwencja lekarza"? No bo nie myśle o aborcji np tylko np chyba są jakieś sposoby zeby zaraz szybko jakos zapobiec czy co tam...

Gość dumbooo
nie no ja bylam w ciagu 72 godz po te tabletki prostior ?? nie wiem dokladnie jak to sie nazywa, dlatego w ciaze nie zaszlam, a mimo krzykow na ich temat, ze rujnuja zdrowie ble ble to mi nic kompletnie po nich nie bylo, dostalam normalnie okres, nic mnie nie bolalo i nie odczulam w zaden sposob, ze zazylam taka dawke hormonow na raz

Gość dumbooo
ale to najlepiej jak najszybciej isc do lekarza gorna granica to 72 godz po stosunku

Gość Zestresowanaaa
aha, i takie tabletki to są legalne? No bo wiadomo jak to u nas w polszy teraz jest...życie i te sprawy

Gość hjhjh
a zamiast sie bac to nie lepiej robic tylko petting bez stosunku?

Gość dumbooo
legalne, normalnie w aptece sie kupuje tyko dosc drogie, to sa 2 tabletki, jedna lyka sie od razu, druga na 2 dzien bodajze, wszystko jest w ulotce i one kosztuja od 40 zl najtaniej do hmm jakis 60 paru nawet zalezy od miasta i apteki :O moj musial od kumpli pozyczac pamietam, zeby je kupic hehe :D

Gość Zestresowanaaa
W sumie to ja sie chyba wybiore do lekarza żeby mi jakies t etabletki dobrał. Ale w wizytach u ginekologa to ja mam znikome doświadczenie. To jak do niego pójde to mam mu powiedziec że chce żeby mi tabletki przepisał? A o co on mnie mozę pytać? A będzie chciał mnie badać? Jak myślicie?:)

Gość Zestresowanaaa
hjhjh no ja tak najczęściej...ale jestem teraz z kimś od jakiegoś czasu na kim mi bardzo zalezy i w sumie to sama bardzo tego chce bo mi z tym kimś naprawde dobrze.

Gość dumbooo
jak wejdziesz do ginekologa to on cie zapyta o co chodzi, to wtedy powiedz, ze chcesz zaczac brac tabletki, on cie zapyta czy juz kiedys bralas to powiesz, ze nie itd dobry ginekolog powinien cie zbadac, zrobic cytologiem, zlecic pobranie krwi i na nastepnej wizycie, gdy bedzie juz mial wyniki dobierze ci tabletki, bo wiadomo sa pewne przeciwskazania do brania np jesli ktos ma tendencje do zakrzepow krwi lub np pali papierosy, ale raczej rzadko w takjim mlodym wieku pojawiaja sie tego typu problemy, zreszta lekarz sam ci doradzi, czy w twoim przypadku lepsze sa tabletki czy plastry, bo jak masz problemy z watraba np to tabletki raczej nie