Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiolek alpejski

Dziewczyny, potrzebna wasza rada - dotyczy opiekunki

Polecane posty

Gość fiolek alpejski

sytuacja jest taka, ze musze skorzystac z opieki nad dzieckiem zupelnie obcej osoby, poniewaz na kilka godzin obowiazkowo musze stawic sie w pracy. znalazlam w necie ogloszenie kobiety, chyba dosc mlodej, ktora pisze, ze sama jest mamą 15 miesiecznej i chetnie zaopiekuje sie dzieciatkiem - dla mnie sytuacja jak znalazl.

Gość fiolek alpejski
i teraz pytanie? jak sie zachowac? chcialabym skorzystac z uslug tej dziewczyny. o co zapytac, co zauwazyc, co dopilnowac? pierwszy raz skorzystam z opiekunki.

Gość fdgfddg
spytaj się jej jak się opiekuje swoim dzieckiem co zrobic jak oboje dzieci będzie potrzebować uwagi (bo rozumiem że będzie ze swoim i z Twoim dzieckiem) o kilka kryzysowych sytuacji, żebyś wiedziała czy umie szybko zaryzykować dopilnuj dokładnie dogadania szczegółów, czego od niej wymagasz, co ma należeć do jej obowiązków spytaj o doświadczenie, czy sama wychowuje dziecko czy ktoś jej ciągle pomaga nie wiem w jakim wieku masz dziecko ale opytaj sie dokładnie jak zamierze je uspokajać, jak zajmie mu czas, czy zna zabawy itd

Gość fiolek alpejski
wlasnie wysylam do niej maila, zapytalam jaki sposob opieki przewiduje, no i nie wiem teraz gdzie powinno sie to odbyc - wolalabym, zeby u niej, ale trzebaby wtedy obejrzec mieszkanie. tu jest dylemat. czy powinno to byc u mnie? ciezko jakos wpuscic obca osobe i zostawic.

Gość fiolek alpejski
zapomnialam, moj ma 14 miesiecy

Gość fdgfddg
a gdzie będzie się opiekować Twoim dzieckiem? spotkaj się tam gdzie ma się opiekować

Gość fdgfddg
hmm dwoje dzieci prawie w tym samym wieku... spytaj się jak sobie radzi z opieką nad swoim dzieckiem... bo tu będzie miała podwójny problem, prawie jak bliźniaki :/ naprawdę mało osób daje sobie z czymś takim rade!! miej to na uwadze... jak się na nią zdecydujesz proponuję żebyś np 2-3 dni dawała jej dziecko do pilnowania ale sama była cały czas w tym samym domu żebyś obserwowała jak się zachowuje, czy daje radę...

Gość fiolek alpejski
dziekuje kochana za odzew na razie to bedzie jednorazowa opieka. od razu na gleboka wode, bo ok 5 - 6 godzin. masz racje, dwojka jednakowych wiekowo dzieci. moj jest niesamowicie mobilny. zapytam o to.

Gość fiolek alpejski
dziewczyny, wpiszcie swoje doswiadczenia. kazda rada cenna.

Gość boooli
ja bym w to nie weszła dosyc trudno jest kontrolowac jedno dziecko jak to sie mowi trzeba miec oczy w du... a co dopiero dwojke....z czego jedno to jej wlasne wiec prawdopodobnie bedzie je faworyzowala....

Ta opiekunka jest w akiej samej sytacji jak Ty, to znaczy ma takie samo dziecko- zastanów się czy Ty byś dała radę mając jeszcze drugie dziecko czyli jak bliźniaki - wtedy bedziesz miała odpowiedź, czy dobrze, że wybierzesz właśnie ją

Gość malalalallaall
moja kolezanka tak wlasnie opiekowala sie dzieckiem i miala swoje 1,5 roku.dzieciaki fajnie sie bawily,choc bylo ciezko ale pozniej bylo jak z blizniakami robily wszystko razem:) opieka byla nie u niej w domu.

ale jak to potem bedzie wygladac jak twojemu dziecku nie daj boze cos sie stanie kto wtedy jest za to odpowiedzialny jesli praca jest na czarno winnego nie ma