Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość what have I done

do studiujacych finanse i rachunkowosc

Polecane posty

młoda jestem...... to w sam raz jest dla ciebie ekonomia lub FiR :)

Gość młoda jestem......
napsizcie na czym to bliżej polega, jakiego materiału jest anjwięcej i jaką z tego można mieć pracę... proszę was bardzo. tyle jest tutaj osób powiązanych z matematyką i ekonomią więc mam nadzieję że ktoś odpisze:) p.s bo chodzi pogłoska że ekonomia to nieprzyszłościowy kierunek... to prawda czy tylko wymyślone bzdury??? to też mógłby mi ktoś bliżej przedstawić??? :)

Gość Ekonomista
matematyka dyskretna jest na informatyce :). i wbrew zabawnej nazwie wcale nie jest az tak trudna. rysowanie grafów miedzy innymi :)

Gość Ekonomista
mloda - ekonomia to "średnio przyszlościowy" kierunek. Ale ważne jest co cie interesuje. Na pewno nie ma po ekonomii tak różowo jak to w latach 90tych w tv mowiono :).

Gość młoda jestem......
oye - dzięki, ale czy ktoś mi bliżej przedsawi z czym bym miała do czynienia??? tzn. ogólnie materiał i czy łatwo jest dostać pracę??? bo gdzieś słyszałam że jest teraz buuum ekonomistów i jest duuużo osób na jedną pracę... no i czy to prawda że ekonomia to nieprzyszłościowy kierunek???

Gość Ekonomista
vvvvvvvssssssssss "na marnym sgh" - cóż za skromność :P

młoda jestem...... a moze napisz gdzie chcesz studiowac?

Gość Ekonomista
przyszłosciowe keirunki to budownictwo, fizyka, chemia, medycyna, elektronika, informatyka. Ale to nie znaczy że nie bedzie zapotrzebowania na prawników, ksiegowych czy piekarzy - ważne jest co cie interesuje i co potrafisz robic dobrze :)

Gość młoda jestem......
bo mam właściwie problem... 1. otóż matymatyczno informatyczny mogę pójść i dojeżdżać codziennie po 17km do szkoły autobusem. Nie bardzo chciałabym ten kierunek ale: wyjście 2 - ekonomia, która pasuje mi najbardziej ale dojazd do najblizszej (Co nie oznacza najlepszej) szkoły w której jest ten kierunek to conajmniej 30km... :( w dodatku dodam że to miasto jest dość duże a ja go nie znam prawie wogóle. po prostu w domu rodzicie nie mają prawka i samochodu i nie mogłam tam jeździć i go poznawać kawałek po kawałku... z kolei to bliższe miasto znam jak własną kieszeń bo jeżdżżę tam autobusem na zakupy z koleżankami i tam bym sie na pewno nie zgubiła... w tym dużym mam daleką ciotkę no i może jakimś cudem mogłabym u niej zamiaszkać ale tak jakoś głupio mi by było mieszkać u kogoś. Przynajmniej jak narazie. Bo ma dopiero 15lat... sama nie wiem.. :( tak to jest jak sie mieszka na zadu***u

Gość Ekonomista
Jak to szkola srednia to idz na ten matematyczny. bo na studiach na wiekszosci kierunkow ludzie jesli wylatuja to przez matematyke lub fizyke. dobre przygotowanie z matematki przyda ci sie na wszytskim.

Gość młoda jestem......
to można tak zmieniać kierunki??? mamta co prawda chyba z ekonomią ma dużo wspólnego więc mogłoby być. zresztą ja się nie znam na tym. ale na poziomie szkoły średniej czym się różni ekonomia od matematyczno-informatycnego???

Gość młoda jestem......
up up up

Gość młoda jestem......
błagam niech ktoś odpowie.... :(

Gość młoda jestem......
upupupup

Gość luxeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Weszłąm, opowiedziałabyś na pytanie... chociaż...

Gość luxeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
i wejdź na mój temat!!!!!! o paście do zębów!! proszę!!

Gość młoda jestem......
na mój też....

Gość hja
a o co tu chodzi?

Gość młoda jestem......
chce pracować w rachunkowości (w jakiejś firmie, księgowa np.) ale nie wiem jaki kierunek wybrać w szkole średniej - czy iść do lieceum na kierunek mat-informatyczny czy na ekonomie bo: ''Ekonomista Jak to szkola srednia to idz na ten matematyczny. bo na studiach na wiekszosci kierunkow ludzie jesli wylatuja to przez matematyke lub fizyke. dobre przygotowanie z matematki przyda ci sie na wszytskim. ''' '' dvbxzv jeśli chcesz pracować w bankach, księgowości czy na podobnych stanowisku to wybierze kierunek pokrewny z ekonomią bądź rachunkowością, sama matematyka i informatyka NIC Ci nie da... zawsze tam wymagane są podstawy ekonomi... i takich ludzi poszukują...'' Tyle, ze ta druga osoba chyba mówi o studiach (tak mi się wydaje) A można by iść do śedniej na mat-inforatyczno albo fizyczny a na studia na ekonomię???????? co sądzicie????